IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Холдинг Варна A АД (HVAR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Priateli, mislia che Somoni sa negodnizi. Ako ne me laje pameta, sluchaiat s nadpredvarata za SLB e gore-dolu analogichen, a imenno togava razkataha posrednizite uchastvali v nadpredvarata. Mojete li da se setite koi ot komisiata machkashe posrednicite? Ami Borislav Bogoev - edin ot sobstvenizite na Somoni, deto sega kotirat +30% vseki den za HVAR. Mislia si dali KFN she mu go varne kakto toj se paneshe togava???

Коментар

• А според мен ябълката на раздора е Камчия АД / има много готин плаж/ и е съществен момента за контрола над ХВАР, тъй като наближава събранието през май месец, абе голяма и апетитна хапка е Камчията ! :-)

Коментар

• Ганьо, харесва ми сценарият ти. Мисля обаче, че истината е друга, а именно парите на КРЗ Одесос. Е, тях вече ги няма...

Коментар

• ей, не вярвате вие в историята с BA.
          аз, например, още си мисля, че А-то в холдинг варна А идва именно от еъреуйз ...

Коментар

• Ганьо това го имаше преди време с ХСЛБ и в по-малка степен с ИНДФ.Така че не еза първи път.
            Life won't wait for you.

Коментар

• За тези които са забравили историята
              http://www.mediacenterbg.org/library...a%20Tomova.doc

Коментар

• Темата това какво се случи последните десетина дни около Холдинг Варна А е много интересна, защото може би станахме свидетели на нещо, което рядко се случва на бг пазара, а именно опит за неприятелско или вражеско поглъщане (hostile takeover).
                Много ми се иска да разбера точно каква е историята, така че ако искате допълвайте информацията, която имам - може моята интерпретация въобще да не е в правилна посока.
                На първо място никъде не успях да намеря информация за акционерите към 1 март - предполагам, че щом е приватизационен фонд има множество дребни акционери и няколко (или един) с големи пакети - ако някой има информация моля да допълва (историята приключи, който каквото направил, направил, каката се ожени, може покрай Одесос да има раздвижване, но и доста мътна вода).
                Каква е историята (информация от новините на борсата и някои финансови сайтове)
                Предистория:
                На 25 февруари 2005, Холдинг Варна А продава 30000 бр. от КРЗ Одесос и остава с дял от 17.14% от капитала. Сумата е 2.58 млн. лв. – доста апетитна хапка, а оставащият пакет от Одесос при цена от 100 лв. струва около 10 млн. лв.
                Моята интерпретация е, че тук някъде или малко по-късно хората около КРЗ решават да пробват поглъщането и започват да купуват полека лека чрез специално създадената Инвестиционна компания АД-Варна.
                На 7 февруари Инвестиционна компания АД-Варна си купува пакет от 10.45%, с което делът му става 16.59%. Продавач на 5% е УПФ Доверие
                На 21 март (фактическото прехвърляне в ЦД е на 23 март), КРЗ-Инвест и Одесос купуват от Инвестиционна компания АД-Варна пакет от общо 17.56%. Посредник по сделката за прехвърлянето е АБВ Инвестиции.
                На 22 март, фирмата АБАС ЕООД купува пакет от 8.95%. Посредник най-вероятно е Наба инвест.
                На 23 март същият посредник прехвърля още 8.86% (или общо за двата дни 17.81%).
                До края на последния ден на търговия за седмицата (24 март) АБВ инвестиции купува още 2.28%, а Наба инвест още 1.19%.
                На 27 март започва голямото надцакване като от Наба инвест успяват да купят 5.80% на максималната цена за деня.
                На 28 март, стават сравнително ясни двата лагера като АБВ инвестиции играят със Сомони и Дилингова финансова компания, а Наба инвест са заедно със Стандарт инвестмънтс (посредниците от един лагер си продават едни на други). През този ден най-високата поръчка е на Сомони и те купуват 4.81%.
                На 29 март най-високата поръчка е на Дилингова, те купуват 2.11%. Днес, 30 март, най-високата поръчка отново беше на Дилингова, но двата лагера явно са се споразумели и кръгът около АБВ инвестиции продава всичко на клиентите на Наба инвест – общо 26.06% са купени от Наба инвест.
                Така клиентите на Наба инвест трябва да имат поне 44.57% (според мен и повече от 50%) и резултатът май е, че старият собственик си е запазил контрола.
                (Мнението е лично и не представлява съвет за инвестиции)

Коментар

• Тая хипотеза дето Ради я разправя изобщо не я вярвам ,защото ако съм го разбрал точно, "глупаците" дето купиха днес на 40 лв. 25% от акциите би трябвало да са назад с информацията спрямо него... Твърдо съм убеден ,че пируетите са с предварителен сценарий и в този театър няма как да не учавствуват няколко ИП-та.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                    Е баси шоуто
                    Що, нормални са си нещата.
                    Просто трябва внимателно да се проследят събитията около British Airways.
                    Та, когато на 22 того обявиха, че ще летят до Варна, още по-вече щото англичаните са заинтересовани от покупка на недвижима собственост (по думите на Robert Boyle, директор планиране на British Airways), юнаците на LSE се постреснаха и бутнаха цената на превозвача от 360,75 до 353,75 (към 28/03) или почти 2% даун. Обратно, инвесторите в България, макар и с ден-два закъснение усетиха, че в Холдинг Варна е бъдещето и почнаха да купуват бясно.
                    Да ама днес се разбра, че тия дето снощи кацнали идват не за имоти, а на почивка. Този път реакцията бе по-бърза (макар и на 20-то място по средноевропейска интелигентност това не се отнася до борсата където нивото все пак е по-така) и още в рамките на деня видяхме корекция.
                    Поданиците пък на нейно височество, ако и да не са много по-напред според нЕкои изследвания реагираха още завчера (първо щото техните брокери са по-над средното спрямо нашите и второ, някой е пропял с вътрешна информация за туй като какви хора ще се качат в боинга подир ден за към Варна).
                    Според мен истината е някъде там.
                    Язък, че не се усетих овреме да разиграя двете позиции.
                    Сега с кеф щях да летя нанякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от V12
                      "Добре, че най-накрая свърши, защото БГ40 стана един асансьор... "

Интересно, че цената от 40.00 стана на 21.90, а индека неще да пада.
                      Явно е създаден само да расте!
                      как ще падне, кото големите сделки са на 40 лв. и те определят средната цена
                      гледай утре как ще се срине смешно индекче на бфб

Коментар

• А КФН спи ли спи.......

Коментар

• BG40 е паднал с 0.3% от началото на сесията...
                          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• "Добре, че най-накрая свърши, защото БГ40 стана един асансьор... "

Интересно, че цената от 40.00 стана на 21.90, а индека неще да пада.
                            Явно е създаден само да расте!

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                              кой може да е продавача на това количество акции
                              Който трябваше,на когото трябваше,защото трябваше,за колкото трябваше!
                              Ще има още шоу,когато трябва!

Коментар

• кой може да е продавача на това количество акции

Коментар

Working...
                                X