IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

    SOFIX
    Ами тази информация не е за хвалба на това дружество. Какво му е хубавото. Най важните хора напускат дружеството и слагат хора, които какво ще правят там. Ще управляват. Груба грешка. Никога няма да допуснат друг да управлява дружество, което държи повече от 20 % в Албена. Явно целите са други.
    Още повече че и резултатите на холдинга са повече от плачевни, така че не е чак толкова оптимистично, както се представя от разни ми ти "инвеститори" като ИМПЕРАТОРА например, който се е вкопчил в Албена като в спа9ителен пояс.
    Уважавани хора от форума му казват че това което говори са пълни глупости, ама той не та не. Филосовства.
    Е сега вече се вижда кой е прав.

    Коментар


    • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

      Представител на Ман оглави надзора на Албена инвест
      КРЕМЕНА КАПРАЛОВА

      Председателят на надзорния съвет на Албена инвест холдинг АД Красимир Станев и неговият член Ивелина Грозева напуснаха ръководството на дружеството. Общото събрание на публичното дружество гласува миналата седмица подадените от тях оставки. За председател на надзорния съвет на Албена инвест холдинг е избран Владимир Петров Пенчев. Той е представител за България на немските заводи Ман и Феростаал. В надзора влезе и Николай Рачев Николов от консултантската фирма Транзакта.
      Нормално е оттеглянето ми, трябва да има промяна. Искам да се съсредоточа в туризма, коментира за в. ПАРИ Красимир Станев. Той е изпълнителен директор на Албена АД, което към 31.03.2005 г. притежава 44.9% от акциите на Албена инвест холдинг АД. Холдингът пък държи 20.58% от капитала на туристическата компания. Ивелина Грозева е председател на надзорния съвет на Албена АД.
      С влизането на нови личности в ръководството на холдинга целим да оптимизираме работата му и получим по-добри резултати. Владимир Пенчев е главен представител на огромни немски фирми и носи опита на бизнеса от Германия. Николай Николов също е изцяло в бизнеса и ще бъде много полезен, каза Станев.
      Албена инвест холдинг да изплати по 10 ст. дивидент на акция за 2004 г., реши също общото събрание на акционерите. По 2% от нетната печалба ще си разпределят членовете на надзорния и на управителния съвет на дружеството. То отчита за 2004 г. финансов резултат след облагане в размер на 1.152 млн. лв.
      Намалението спрямо нетната печалба за 2003 г. е в размер на 1.580 млн. лв., или 57.87%, посочи в отчета за дейността на Албена инвест холдинг изпълнителният директор Бойко Недялков. Гласувано бе 555 305 лв. от чистата печалба за 2004 г. да се отнесе към резервите на дружеството. То е реализирало миналата година общо приходи за 2.437 млн. лв., от тях 80.67% са получени от управлението на финансови активи.
      С 25% по-малко спрямо 2003 г. са приходите на холдинга от изплатения от дъщерни фирми дивидент. Постъпленията от 15 фирми са общо 1.221 млн. лв., като най-голям дивидент плаща Албена АД. Дружеството внася 440 хил. лв. приходи при 1.055 млн. лв. за 2003 г.
      Албена 2000 АД няма да изплаща дивидент за 2004 г. Над 2 млн. лв. печалба ще бъдат отнесени в резервите на фирмата. Акционери в нея са мениджърският екип на курорта Албена и работници и служители.

      Коментар


      • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

        Imperatore, nezabraviai, ako doidesh v Albena da mi pogostuvash.
        Ot vchera zapochna istinskia aktiven sezon.
        Full e.

        Коментар


        • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

          По Ангелите, КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВАМ ЗАЩО АЛБЕНА НЕ ПЛАЩА КОНЦЕСИЯТА ?!?!?!?!
          Чети, бе, момко, чети !!!!
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Албена ще пада много

            "АЛБЕНА" АД ДЪЛЖИ 2.1 МЛН. ЛВ. ЗА ПЛАЖА

            "Албена" АД дължи 2.14 млн. лв. на републиканския бюджет от неплатени такси по концесионния договор за морския плаж за 2002 и 2003 година. Комисията за контрол на концесиите към Министерството на регионалното развитие и благоустройството отчита, че частично не се изпълняват и други четири договора - с ползвателите на плажовете "Ривиера", "Обзор-централен", "Кабакум-централен" и "Царево-централен".

            За миналата година приходите от концесионни възнаграждения са 4 790 157 лв., което е преизпълнение с 10 процента. Постъпленията са нараснали с 26.48% спрямо 2003 г. , когато са събрани 3 787 152 лева.

            Към края на март по концесионни възнаграждения за 2004 г. са преведени още 980 998 лева. С тях приходите достигат до 5.771 млн. лева. За забавените плащания са начислени и платени лихви и неустойки в размер на 32 588 лева.

            Коментар


            • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

              албена е добро дружество
              но за жалост няма да се развива така бързо както много други
              а че е най-добрия курорт по крайбрежието - не е така
              най-доброто публично дружество от туризма - това да
              то другите хич ги няма и затова албена излиза напред
              но не се заблуждавайте,че с тази стара база нещо ще се направи занапред

              Коментар


              • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                Добре, Софиксов, кажи им го и ти...
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                  Мале-е-е кво обиждане пада тука. Абе вие сигурни ли сте че сте търговци на ценни книжа? Аре вземете спрете с простащината и говорете като нормални хора.

                  Коментар


                  • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                    Не знам в моментът кой ръси простотии. Темата бе раздвижена от Анонимус и ако не бяха плювните на разни "българи" и площадни сестри , дискусията щеше да си е на ниво. Въпросът е, че дадени субекти са си поставили за цел да оплюват дружеството Х (без значение дали се нарича Албена, Медика, М+С, Пампорово или което и да е), само защото Императорът там акции има. Сами не виждат колко са жалки и това само по себе си не е беда,
                    големият проблем е, че поведението им, израз за недоизживян пубертет и лошо възпитание, разваля атмосферата в този полезен форум, чиято цел, мисля, е инвеститорите да обменят информация, идеи и прогнози в дух на коректност и взаимно уважение, да.
                    ТОВА Е КОЕТО МЕ ДРАЗНИ - ПРОВАЛЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОМУНИКАЦИЯ.
                    Иначе, злобната атака срещу моята личност ми е просто смешна. Просто защото въпросните субекти са толкова малки и нищожни, че не могат дори да ме засегнат. Но те нямат място в този форум, защото обидите и личните нападки са единственото, с което го "обогатяват".
                    Още веднъж - моите извинения към М.Й. и сериозните участници във форумът, за това, че понякога си изпускам нервите и отговарям подобаващо на тия отрепки.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                      Абсолютно си прав Анонимус, но има и други неща, които скоро ще чуеш и които се случиха на събранието.

                      Коментар


                      • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                        Не съм в течение на събранието ,но ми е известно , че :
                        1.АИХ притежава 20% от А- АД- и това е най - печелившото дружество в портфейла му - ако тенденцията е да се ограничи дивидента до 0 . АИХ-може да разчита единственно на повишение на цените на акциите, но това не са пари , ако не бъдат продадени акции .Холдингът е организъм за чието съществуване са нужни средства !!! Средствата могат да дойдат от заеми , а както ми е известно А-АД е кредитирала голяма част от губещите предприятия в холдинга съвсем "добронамерено".
                        Трябва само да бъде взето решение за прехвърляне на акциите към Албена -АД и довиждане за винаги).
                        Отдавна се чудех и не можех да си обясня как е възможно да съществува холдинг който да не бъде източен толкова време.
                        2.А-АД ,както и никоя уважаваща себеси компания няма да инвестира безвъзмездно средства в компания ,където притежава по- малко от 50 % от акциите . / ако имаше интерес към АИХ , Албена АД отдавна щеше да увеличи обема от акции над 50% . - А както разбирам събранието не се е състояло именно поради тази причина-незаитересованост и оттегляне от контрола
                        на холдинга.Безсмислено е притежаването на холдинга чиито основен капитал е от Акциите на А-АД.

                        20% от акциите на А-АД е 800000 по 65 лв. = 52000000лв.
                        5500000бр. Акции по 8лв. = 44000000 лв. по цени на БФБ - следва парадоксът че целият холдинг струва по-малко от стойността на 20те % акции от Акциите от комплекса .
                        Това значи че Албена АД в крайна сметка притежава 10% от акциите си и то на парадоксално ниска цена заради посредничеството на Холдинга при управлението им. Закупуването на холдинга е невъзможно начинание , следвайки логиката на цялата Българска икономика преди приватизацията
                        много по вероятно е обратното.
                        Всъщност тук не става дума точно за Албена АД -нещата гравитират около Албена 2000 и колкото по- близо до тях толкова по-добре.

                        Коментар


                        • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                          Импи,защо не се скриеш някъде
                          такова бълване момчетата не бяха миждали
                          ти направо ги сащиса
                          че то и обиди сипеш
                          ученичките така ли ти пеят за тройка?аааа??????даааа!!!!!

                          Коментар


                          • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                            Жено и какво на събранието, да не би притежателите на 638 000 акциида са ги продали публично пред очите ти? И защо ? Виж отчетите и после говори, че изпадаш в положението на Бай Благой, дето тъкмо по същият въпрос стана за резил и се изпари от форумът.
                            Е, ако 4-5 от предприятията на холдингът (най-силният, заедно с Доверие и със Стара планина, според мен) са изгорели, разрушени от локални (ама много локални) семетресения или потънали по дяволите по време на наводненията, кажи, явно ний - другите участници във форумът проспали сме го. Да.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                              А що се отнася до великата Ви албена и нейните сателитчета в частност AIH, ако ходите по събранията щом сте големи акционери, а не да стоите по цял ден пред компютрите и да мигате ще разбрете за какво става въпрос.
                              Само ще ви кажа, че на общото събрание на AIH вчера, на което присъствах лично МИШКИТЕ НАПУСНАХА КОРАБА. А нали знаете кои напускат първи кораба. А това са много, ама много важни сигнали. Но нямам намерение да Ви святкам, а и вие вземете та си мръднете задниците.
                              Хайде наслука

                              Коментар


                              • Къде си ти Албенааааааааааа вярна??????

                                Абе Императоре не се дразни на човека. Той е прав. Не е казал че не уважава учителите си а че не уважава тебе. Ти що се пишеш за учител бе човек. То утре и професор може да се пишеш то акъл се иска за тая работа и бачкане. А ти като седиш по цял ден пред монитора и блееш.

                                Коментар

                                Working...
                                X