IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много ме радва интересът по позицията. Ама най-хубавото е че не е незаслужен. Време си беше да отлепи!

Коментар

• Банда - булдозерът тръгна мощно - въпрос на време е да прегази Ревлюто - вий как мислите?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Весела Коледа на всички фенове на дружеството и доходна Нова година

Коментар

• Е то знаете аз съм си фен на Ривиера и сравнението с Албена не е много удачно.
          То да сравняваш бира скара с вечеря във френски ресторант на лобстери и дом перинйон е също доста неуместно.
          Но и кебапчета хапвам от време на време.

Първоначално изпратено от BSEtrader
          Не я мислете Албена, при капитализация от 350 млн. лв. нищо не й плащаш според мен. То на Ривиерата сигурно ще и вземат над 200 млн., а какво да говорим за дружеството, което държи целия комплекс Албена, ММЦ-то, Бялата лагуна, хотели в Боровец, в Швейцария и 2 летища ... а забравих и 44% от АЛБХЛ

Поздрави!
          изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Позицията взе да се раздвижва и явно търпението на купувачите започна да се изчерпва.
            В момента не виждам съпротива до 100 лв. и може би ще видим тези нива по-рано отколкото очаквах...
            Интересно е да видим и консолидирания отчет...

Коментар

• Именно, именно - това имам предвид, да.
              Мнозина тук ме питат защо държа Албени - ми много ясно -

аз съм Императорът, а Албена е ИМПЕРИЯ !!!

Коментар

• Не я мислете Албена, при капитализация от 350 млн. лв. нищо не й плащаш според мен. То на Ривиерата сигурно ще и вземат над 200 млн., а какво да говорим за дружеството, което държи целия комплекс Албена, ММЦ-то, Бялата лагуна, хотели в Боровец, в Швейцария и 2 летища ... а забравих и 44% от АЛБХЛ

Поздрави!

Коментар

• При обратно изкупуване на акции, както е станало с Албена, това не се ли отразява веднага с намаляване на основния капитал?

Коментар

• Явно целта е да се поддържа цената висока , затова и
                    не се появяват много акции наведнъж.
                    А от къде имате инфо че Албена си изкупува акциите ?
                    M da......

Коментар

• Ако си фонд - с много капитали и търсиш диверсификация на риска, е задължително да имаш в портфейла си АЛБЕНА и ПАМПОРОВО. Но ако си с ограничен капитал, нямаш никаква полза да държиш Албена - сезона мина, резултатите не предвещават растеж. Може би е интересен един сплит напролет. Но ако той стане факт, нищо не ти пречи да си купиш акции тогава (евентуално с няколко лева по-скъпо, предвид това, че нямаш вътрешно инфо). Или пък април - май да се заложиш за новия сезон...

Само мнение. Моите Албени ги продадох тези дни на 78.
                      Между другото - купувача действаше много професионално. Риспект!

Успехи!

Коментар

• под 80 лв. си buy зона отвсякъде

Коментар

• Mesoiades сравнения с Енрон мисля нелогични - само недвижимите имоти собственост на Албена струват много повече от пазарната капитализация на дружеството, смятам аз.
                          Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin
                            Първоначално изпратено от Krank
                            Моето мнение е 4е цената ще се върне пак към 100лв поне фундамента към момента е такъв. Има доста сериозна печалба на акция и ниско П/Е, а и акциите се търгуват под BV
                            да не си се объркал нещо - BookValue ~58-59 лв
                            на мен ми се струва ще ходи към 100 най рано напролет
                            Пропускаш факта, че имат много изкупени собствени акции и основния им капитал реално е 2737хил. лв което прави BV над 90лв

Коментар

• Първоначално изпратено от Krank
                              Моето мнение е 4е цената ще се върне пак към 100лв поне фундамента към момента е такъв. Има доста сериозна печалба на акция и ниско П/Е, а и акциите се търгуват под BV
                              да не си се объркал нещо - BookValue ~58-59 лв
                              на мен ми се струва ще ходи към 100 най рано напролет
                              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Моето мнение е 4е цената ще се върне пак към 100лв поне фундамента към момента е такъв. Има доста сериозна печалба на акция и ниско П/Е, а и акциите се търгуват под BV

Коментар

Working...
                                X