If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е то знаете аз съм си фен на Ривиера и сравнението с Албена не е много удачно.
То да сравняваш бира скара с вечеря във френски ресторант на лобстери и дом перинйон е също доста неуместно.
Но и кебапчета хапвам от време на време.
Първоначално изпратено от BSEtrader
Не я мислете Албена, при капитализация от 350 млн. лв. нищо не й плащаш според мен. То на Ривиерата сигурно ще и вземат над 200 млн., а какво да говорим за дружеството, което държи целия комплекс Албена, ММЦ-то, Бялата лагуна, хотели в Боровец, в Швейцария и 2 летища ... а забравих и 44% от АЛБХЛ
Поздрави!
изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Позицията взе да се раздвижва и явно търпението на купувачите започна да се изчерпва.
В момента не виждам съпротива до 100 лв. и може би ще видим тези нива по-рано отколкото очаквах...
Интересно е да видим и консолидирания отчет...
Не я мислете Албена, при капитализация от 350 млн. лв. нищо не й плащаш според мен. То на Ривиерата сигурно ще и вземат над 200 млн., а какво да говорим за дружеството, което държи целия комплекс Албена, ММЦ-то, Бялата лагуна, хотели в Боровец, в Швейцария и 2 летища ... а забравих и 44% от АЛБХЛ
Ако си фонд - с много капитали и търсиш диверсификация на риска, е задължително да имаш в портфейла си АЛБЕНА и ПАМПОРОВО. Но ако си с ограничен капитал, нямаш никаква полза да държиш Албена - сезона мина, резултатите не предвещават растеж. Може би е интересен един сплит напролет. Но ако той стане факт, нищо не ти пречи да си купиш акции тогава (евентуално с няколко лева по-скъпо, предвид това, че нямаш вътрешно инфо). Или пък април - май да се заложиш за новия сезон...
Само мнение. Моите Албени ги продадох тези дни на 78.
Между другото - купувача действаше много професионално. Риспект!
Mesoiades сравнения с Енрон мисля нелогични - само недвижимите имоти собственост на Албена струват много повече от пазарната капитализация на дружеството, смятам аз.
Да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Моето мнение е 4е цената ще се върне пак към 100лв поне фундамента към момента е такъв. Има доста сериозна печалба на акция и ниско П/Е, а и акциите се търгуват под BV
да не си се объркал нещо - BookValue ~58-59 лв
на мен ми се струва ще ходи към 100 най рано напролет
Пропускаш факта, че имат много изкупени собствени акции и основния им капитал реално е 2737хил. лв което прави BV над 90лв
Моето мнение е 4е цената ще се върне пак към 100лв поне фундамента към момента е такъв. Има доста сериозна печалба на акция и ниско П/Е, а и акциите се търгуват под BV
да не си се объркал нещо - BookValue ~58-59 лв
на мен ми се струва ще ходи към 100 най рано напролет
Коментар