If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интересувам се от Албена само като туристическа дестинация, та искам да попитам, знае ли някой дали са правени някакви реновирания, прости ремонти евент. за сезон 2010? Защото миналата година комплекса и услугите бяха в окаяно състояние. А всички хотели бяха препълнени, т.е. опаричили са се здраво, още повече при изродските икономии, които бяха наложили.
Мерси, Дюк! Ще видим дали хотела е там и със собствените си очи в скоро време.
Иначе, дано успеят да постигнат ръст на туристите този сезон, защото доколкото обявиха, че цените са под миналогодишните - хич няма да е добре.
Иначе може да не изглежда много добре това, че туроператорите такскуват децата и са на 100% печалба, но от друга страна цените на рецепция са многократно по високи.Все пак ние предлагаме пакет услуги който в крайна сметка излиза доста по-изгодно, особенно на туристи пристигащи със самолет.А нощувкта е само една част от пакета.
Хе-хе, шмекери! Не е коректно това да знаеш от батко си Косто! Аз ти го давам безплатно с цел стимул, а ти вземаш пари на клиента (оставяме печалба в трансфери и печалбата в полета...) А щом има и полет значи сте основно с руснаци (на запад не се прави така...), а сега всички продават и на румънци..., а и тези борси спомена а пропусна току що свършилото ITB... 100% съм имал работа и с вашата фирма ...Всъщност ако хотелът е разумен, цената на рецепция е колкото и през туроператор, но без полет и трансфер. туроператори продаващи само хотел имат около 30-40% печалба (при някои и повече) заради разликата в цена, дадена на туроператор и тази на рецепция,, за да може да има и за туроператор и турагент...пък и да са коректни спрямо цени рецепция.. Гледал съм цени към туроператор 25,.- които стават за краен клиент в Румъния 60,-.... Пък и не е тайна и колко се печели от пакет с полета: вземаме цена по каталог (2 седмици с полет - 1 седмица с полет) и може по дни да се види колко е САМО хотелът от пакета с полет...и имали аджеба печалба в тази работа...
В момента се провеждат борсите - Москва, Киев, в края на месеца Букурещ.Според колегите интереса е малко по-голям като цяло България от миналогодишния. Поживем-увидим
Иначе може да не изглежда много добре това, че туроператорите такскуват децата и са на 100% печалба, но от друга страна цените на рецепция са многократно по високи.Все пак ние предлагаме пакет услуги който в крайна сметка излиза доста по-изгодно, особенно на туристи пристигащи със самолет.А нощувкта е само една част от пакета.
Тези специални предложения са с цел да привлекат български туристи и доколкото си спомням от миналия сезон, успяват.
А за Кардам - имам приятели които работят цяла зима там / полицаи/ и ми казаха за това още ноември.
Курортен комплекс “Албена” обяви вчера бонусите, с които ще примамва български и чужди туристи през предстоящия сезон. Може би най-големият от тях е, че децата до 12 г. ще бъдат настанявани и хранени напълно безплатно, стана ясно на изложението “Ваканция и СПА”, което тече в София. Досега без нито стотинка почиваха само бебетата до 2 г.
Лека поправка: и досега ако детето до 12 год. е идвало с двама възрастни си е било безплатно. Сигурно са рекламирали 2-рото безплатно дете...
Може и така да е било, но предполагам ако си резервираш директно от Албена.Туроператорите, към които се числя и аз, винаги сме таксували децата до 12 години 50%.Предполагам че това ще продължи и този сезон. ....
Не ви ли дава Албена на вас (туроп.) цена 0,- за първо дете с 2-ма родители, а вие да си слагате ваша си цена, (=за чиста печалба) която плаща крайния клиент? Няма логика през сайта да е едно а с ваучер на туроп. друго в прнципни въпроси за един и същи пазар...Питам защото една от големите фирми в България прави така при румънци и като ги запитах, вместо да си признаят че намалението на хотелите не стига до крайния клиент, ми смотолевиха нещо за "фирмена политика"...
Иначе да, дойчовците да на +, а на някои на много сериозен + към сегашния момент (>30% спрямо 2009 за една конкретна фирма)
http://www.dnes.bg/stranata/2010/03/...-e-hubav.88052
Според Варненската туристическа камера записванията са много добри, ще има ръстове в рамките на 4-5%. Немския пазар се съживява. TUI, Nekkermann и други са отбелязали доста положителни ръстове на записванията
Привет, Дюк!
Това за Кардам потвърдено ли е? Това се планира вече от доста години, но май изчакваха първо да приключат с генералния план (мастър плана) на комплекса и тогава да се захващат, после пък кризата замрази инвестиционните планове. Интересно, защото никъде не съм срещал никаква информация по въпроса, а от няколко дни вече са отворили и Фламинго Гранд доколкото знам. Т.е. ако има "бутане" на Кардам, то вече трябва да е приключило. Интересно че видях оферти за Кардам за 2010 на смешни цени, но това предполагам си е част от търговската политика (и записаните ще бдат пренасочени към по-добър хотел).
Как ти изглежда сезон 2010 от сегашната гледна точка? Знам че е рано още за яснота относно пазарите Русия, Румъния, България, но с какви очаквания си?
Курортен комплекс “Албена” обяви вчера бонусите, с които ще примамва български и чужди туристи през предстоящия сезон. Може би най-големият от тях е, че децата до 12 г. ще бъдат настанявани и хранени напълно безплатно, стана ясно на изложението “Ваканция и СПА”, което тече в София. Досега без нито стотинка почиваха само бебетата до 2 г.
Лека поправка: и досега ако детето до 12 год. е идвало с двама възрастни си е било безплатно. Сигурно са рекламирали 2-рото безплатно дете...
Може и така да е било, но предполагам ако си резервираш директно от Албена.Туроператорите, към които се числя и аз, винаги сме таксували децата до 12 години 50%.Предполагам че това ще продължи и този сезон. Така че тази оферта е насочена към българските туристи които се записват директно. Към тези туристи са се насочили тази година.
И освен това мисля, че се опитват да решат проблема с големия брой автомобили на български и румънски туристи. Хотел Кардам е съборен и според мен ще бъде направен там паркинг. Лично мнение
Тук трябва да отбележим, че за засраното ни черноморие Албена е едно изключение, разбира се има какво да се желае относно публичността на компанията, но като цяло е една от малкото акции с добър фундамент и потенциал да излезе от кризата първа.
За ужас на мускулестите арендатори, набучили цялото останало Черноморие с чадъри, и тази услуга става безплатна в Албена. През 2010-а абсолютно всички гости ще получават сянка и шезлонг на плажа без пари. Досега тази екстра беше само за тези, които са си платили “ултра ол инклузив”.
Коментар