IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Видях промените преди месец. Строежът тъкмо е излязъл от земята. На табелата пишеше, че май ще е готов през пролетта на 2018г ,но не съм напълно сигурен.
    Вече го предлагат за догодина и можеш да си направиш резервация на сайта им

Иначе ето още нещо интересно, на което попаднах:
    http://www.akcent.bg/?&i=29507

http://www.akcent.bg/?&i=29516

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
      Благодарим за информацията.
      Много добре изглежда. Мисля да съм от първите клиенти
      Добро развитие очаквам за Албена в близките години...
      Видях промените преди месец. Строежът тъкмо е излязъл от земята. На табелата пишеше, че май ще е готов през пролетта на 2018г ,но не съм напълно сигурен.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Албенци, качили вече на сайта си как ще изглежда новата 5-звездна перла през следващото лято.
        http://albena.bg/uf/gallery/1358/1472022673.jpg

Съборили са Доростор и Камелия и вече са вдигнали по някой друг етаж от отделни секции на сградата. Е сега всичко е замразено де и прикрито колкото може, ще подкарат пак нещата след някоя друга седмица.
        Благодарим за информацията.
        Много добре изглежда. Мисля да съм от първите клиенти
        Добро развитие очаквам за Албена в близките години...

Коментар

Албенци, качили вече на сайта си как ще изглежда новата 5-звездна перла през следващото лято.

Съборили са Доростор и Камелия и вече са вдигнали по някой друг етаж от отделни секции на сградата. Е сега всичко е замразено де и прикрито колкото може, ще подкарат пак нещата след някоя друга седмица.
          харесва ми, че остава в същия стил, а не правят някаква каша

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            През това лято два пъти бях в Албена. Курортът беше пълен, места почти нямаше - само в Добруджа май се предлагаха. Цените бяха доста по-високи то миналата година - поне +20% нагоре.
            Хареса ми всичко, спокойно е, дори и през нощта, няма проблеми, плажът голям и не се чувства, че е пълно с хора.
            Основните клиенти са българи, руснаци и румънци, но имаше и други.
            Харесва ми и защото е близо до Добруджа, където правя обиколки !!

Коментар

• През това лято два пъти бях в Албена. Курортът беше пълен, места почти нямаше - само в Добруджа май се предлагаха. Цените бяха доста по-високи то миналата година - поне +20% нагоре.
              Хареса ми всичко, спокойно е, дори и през нощта, няма проблеми, плажът голям и не се чувства, че е пълно с хора.
              Основните клиенти са българи, руснаци и румънци, но имаше и други.
              Харесва ми и защото е близо до Добруджа, където правя обиколки !!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Благодаря за коментара. А аз акции си имам, не ми е зор сега да купувам Кога мислиш, че ще са готови с отчет, който отчита вливането? Не ми се вярва да успеят в отчета за трето тримесечие, щото това значи вливането да стане и да бъде регистрирано в ТР преди края на септември.
                Трето тримесечие е интересно заради добрия сезон, иначе ясно че няма да се види вливането в него. Трябва да минат двете общи събрания които ще са октомври и чак след това.

Коментар

При една такава сделка печелят повече или акционерите на едното дружество или акционерите на другото. В този случай ползите са за Албена АД според мен. И логично като искаш да купуваш при тези цени по-добре Албена на 52, отколкото Албена инвест на 9.10 и се вижда че някой си купува.
                  На мен ми изглежда че посоката си е към справедливата цена дето са определили, а да не говорим че тя е така нареч. справедлива преди вливането на Албена инвест, после автоматино става по-голяма.

Аз ще чакам отчета за трето тримесечие.
                  Благодаря за коментара. А аз акции си имам, не ми е зор сега да купувам Кога мислиш, че ще са готови с отчет, който отчита вливането? Не ми се вярва да успеят в отчета за трето тримесечие, щото това значи вливането да стане и да бъде регистрирано в ТР преди края на септември.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• При една такава сделка печелят повече или акционерите на едното дружество или акционерите на другото. В този случай ползите са за Албена АД според мен. И логично като искаш да купуваш при тези цени по-добре Албена на 52, отколкото Албена инвест на 9.10 и се вижда че някой си купува.
                    На мен ми изглежда че посоката си е към справедливата цена дето са определили, а да не говорим че тя е така нареч. справедлива преди вливането на Албена инвест, после автоматино става по-голяма.

Аз ще чакам отчета за трето тримесечие.

Коментар

• Колеги,

В другата тема (за холдинга) надълго и нашироко се дискутира каква е далаверата на акционерите в холдинга от вливането в Албена АД. Та затова питам дали някой не е изучавал по-подробно каква ще бъде и далаверата на акционерите в ALB?

Аз лично съвсем се изгубих в подробностите за тая албенска сватба.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Определено ще видим добри печалби трето тримесечие

Летовниците в черноморския комплекс "Албена" бележат с 10 на сто повече нощувки в сравнение със същия период на миналия туристически сезон, съобщават от пресцентъра на ваканционното селище. През 2015 г. в курорта бяха реализирани общо 1 233 000 нощувки.
                        Хотелската база в "Албена" е 98 на сто заета, като на редица ключови пазари се отбелязва ръст на туристите на годишна база, посочват от черноморския комплекс.
                        Летовниците от Централна Европа, между които от Полша, Чехия, Словакия и други страни, са с 39 на сто повече от миналото лято. На германския пазар е постигнат ръст от 35 на сто, допълват от туристическото селище. С 15 на сто повече са гостите от Белгия, Холандия, 10 на сто е увеличението при туристите от Скандинавия.

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1402065

Коментар

• Уведомление от "Албена Инвест Холдинг"АД до акционерите и обществеността

08.08.2016

Уважаеми акционери,

На основание чл.100к., ал.1 от ЗППЦК, Ви уведомяваме, че на 04.08.2016г. Комисия за финансов надзор одобри Договор за преобразуване чрез вливане от 31.05.2016г. и Анекс към него от 19.07.2016г. между „Албена“АД, наричано по-долу „Приемащо дружество“ и „Албена Инвест Холдинг“АД, наричано по-долу „Преобразуващо се дружество“, в резултат на което цялото имущество на „Албена Инвест Холдинг“АД ще премине към „Албена“АД – последното ще стане негов правоприемник. „Албена Инвест Холдинг“АД ще се прекрати без ликвидация.

Комисия за финансов надзор одобри също и докладите на управителните органи на двете дружества, изготвени в съответствие с разпоредбите на чл.262и от Търговски закон и докладът на назначения общ проверител на участниците в преобразуването.

Предстои свикване на ИОСА на двете дружества, на което ще се вземе решение за вливането.

Коментар

• Аз изкарах късмет с тази акция. Добре че взех малко преди няколко месеца, че поне малко пари ще ми влязат в портфейла.

Коментар

• http://www.investor.bg/files/bulleti...28b54db8f.PDF/

Албена АД-к.к. Албена представи уведомление за паричен дивидент.
                              Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 04-06-2016 г. в 9620. На ОСА е гласуван дивидент за 2015 г. в общ размер на 1865306.70 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.45 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.4275 (само за акционери физчески лица) лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
                                В изпълнение на задължението ни по чл.100ш ал.1 т.3 от ЗППЦК и чл. 27 от Наредба N:2 издадена от КФН (ДВ.бр.90/2003г) Ви уведомяваме, че на свое заседание, проведено на 31.05.2016 г., Съветът на директорите на "Албена" - АД взе решение да започне предвидената в глава XVI от ТЗ и раздел II от глава осма от ЗППЦК процедура за преобразуване чрез вливане на "Албена инвест-хлдинг" -АД в "Албена" -АД.

Ти да видиш!

Е какво правим сега, надявам се да е за хубаво

Коментар

Working...
                                X