If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
над 60 процента от загубата представляват амортизации т.е разходи на хартия.Миналата година този сценарии е отигран, но за тази ще видим много скоро.Все пак този път загубата е доста повече.
Успех на всички.
Няма да влизам в дълбочина на анализа и разсъждения ми, адмирирам всяко мнение във форума.
Интересно ми е, има ли някой който мисли като мен и е позитивно настроен за позицията?
Аз съм умерен оптимист. В смисъл такъв, че не споделям някаква апокалиптични сценарии за бъдещето на туризма, още по-малко пък на туризма в Албена. Също така не намирам нещо супер смущаващо в отчета. Мисля, че септември-октомври ще посетим зоната 85-90 лв
Няма да влизам в дълбочина на анализа и разсъждения ми, адмирирам всяко мнение във форума.
Интересно ми е, има ли някой който мисли като мен и е позитивно настроен за позицията?
Какъв ръст, Минувачо. Потъването на Албена продължава. Отчитат се текущи разходи като инвестиционни, дупката в паричния поток се увеличава и се запълва със заеми, чийто размер непрекъснато нараства. А и целият ни туризъм вече се превръща в рискова зона - много играчи се борят за малко и бедни туристи.
Аз лично избягах от тази позиция след тримесечния отчет и мисля, че даже закъснях.
Отчета си е нормален,
Според мен основния риск за туризма ще е човешкия ресурс, както и разходите за последния няма как да не се покачват напред във времето.
Вижте балансовата стойност на една акция, вижте също така и интересния факт, че Албена изкупува собствените си акции...
Моят съвет е да се влиза в позицията, ако очакванията ми се потвърдят позицията ще има в средносрочен и дългосрочен план сериозен ръст.
Успех на всички!
Загубата на Албена АД за първите шест месеца се увеличава до 8,1 млн. лв. от 6,22 млн. лв. за същия период на миналата година, посочи неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван на БФБ-София.
Приходите на туристическото дружество за първото шестмесечие на годината почти не се изменят при ниво от 22,23 млн. лв. в сравнение с 22,21 млн. лв. преди година.
Повишават се обаче разходите до 29,16 млн. лв. в сравнение с 27,41 млн. лв. година по-рано, главно заради ръста на разходите за основна дейност с 1,35 млн. лв., както и на разходите за лихви с около 420 хил. лева.
da, opredeleno neshto gnilo ima okolo Albena!
Pe4elqt opredeleno samo tezi, vleznali predi 3-4g
Не само че не е много добър ами си е направо пълен боклук.
Като писах, че не е много добър отчета още не го бях видял. Видях инфото в сайта на БФБ, че е постъпил. А, че не е добър съдех по спада днес. Сега си оттеглих поръчката купува. Вече излезе информация и в инвестора за отчета. Да видим до къде ще върне.
za tova imash pravo , splita ne losho neshto ! ama te tai ili inache parite mogat da si gi polzvat i bez da praviat split ! a za likvidnostta si e hubavo da se napravi , pak i po niska cena na akcia shte izglejda po apetitno za po drebnite investitori !
na niakoi hora iavno tazi cena im se vijda visoka ta iskat sas split da si napazaruvat tanko mai !
Тцъ - аз съм си напазарувал достатъчно някога на ниски цени....
Проблемът е, че мащабните инвестиционни планове на Албена предполагат финансиране, а това е един от най-безболезнените и елегантни начини в условията на повишаващи се лихви....
...бе то иминалото лято сплитът на М+С беше шегичка, не го забравяй... Курортът е секси, но аз вече нямам доверие в тая акция и ако ми потрябват кинти, вероятно ще избягам албенките.
На сборището обясних защо - не ме кефи не Дружеството (в което се работи на ниво и с търсене на перспективата - точно както би трябвало), не и курортът (по-точно КУРОРТИТЕ на Албена АД), които наистина ще останат единствените спокойни кътчета - НЕ МЕ КЕФИ КЛИМАТЪТ ВЕЧЕ !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
kurorta si e naistina hubav i kato gledam mai shte ostane edinstvenoto miasto koeto ne e zaliato ot beton ! bravo na menidjmanta ! a za splita ideiata ne e losha no e neseriozno da se govori tochno sega za tova , a i sabranieto veche mina za da ochakvame niakakva novina ot tam ! vse pak e sezon i po dobre horata da si varshat rabotata ot kolkoto da se zanimavat sas splitove !
Aвгустейши, шегичка!
Писна ми от тези хвърляния на прах за сплитове и то особено в средата на лятото.... И затова избрах една от най-умрелите, но все пак всеобщо популярни компании (Химко) и пуснах и аз ,малко абсурдна димна завеса....
Коментар