IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги, тук става нещо странно! Днес в тази тема имаше постинг за Бялата лагуна АД, а сега го няма! Не помня кой го беше пуснал, но имаше доста интересна информация..... Въпросът ми към Investor.bg и към всички колеги е:

Къде, как и защо изчезна този постинг? Ако е изтрит от модератор - защо?
    Ако е изтрит от автора - как? Все пак, доколкото ми е известно постинги могат да се редактират, но не и да изчезват....

Да не би да имаме нов случай "JK" и някой сега да замита следите, за да не го нападне КФН-то? Във всички случаи триенето на постинги без оставяне на следи е нещо много съмнително.... Ако е ставало въпрос за съзнателна манипулация на пазара или разпространение на вътрешна информация, не мисля, че Инвестора трябва да прикрива нарушителя!
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Morski
      Pichove,
      Minimum 120, slushaite me.
      Ами ако някой те беше послушал? За такива изказвания КФН може да глобява...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Инак смятам, че намалената печалба се дължи основно на нарастналите разходи, а те - на сериозните вътрешни инвестиции в дружеството.
        Можеш ли да пообясниш как по-точно става магията вътрешните инвестиции да се представят като разходи, та това да доведе намаление на текущатата печалба? Защото ако е чрез амортизацията на ДМА, това просто означава, че не се генерира достатъчно печалба от тези "вътрешни инвестиции". А пазара отразява трезво тази позиция. Една от малкото, която още не може да се изкачи трайно над нивата от 2005. Да.

Коментар

• Едно професионално мнение!!! Браво Free...

Коментар

• Абе още 20тина дена ше си ги говорят тез работи ........... равновесно, неравновесно, надуто ...... потенциал...... ала бала.......
            После ше си говорим ......... други работи. Други догадки ше се изкажат.
            А още малко по после, ше се потвърдят ...........и тогава некой ше се светнат че хич не 2008, ами още 2007 май ще да е годината на Албена.

А Райфайзен да си продават, то тях не ги мислете ...... а и ше има кой да им ги купува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin
              Първоначално изпратено от Хосе
              мах 80 лв. Другото е уриниране срещу вятъра
              хех, много яко казано
              сигурно е много яко казано,но дали е вярно?аз не смятам така!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                мах 80 лв. Другото е уриниране срещу вятъра
                хех, много яко казано
                "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• pone e edinstveniat kurort s izkl. na SKELN i RIV
                  v koito ostana zelenina i ne strojat kato smahnati.
                  turistite ste se orientirat natam.

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                    наду се абсолютно неоснователно тая Албена
                    нито имат ръст в приходите нито печалбата. Пълен спек, перспективата за ръст в бизнеса и е слаба. Равновесната цена си беше 75-80
                    Потвърждавам, равновесната цена е мах 80 лв. Другото е уриниране срещу вятъра

Коментар

• Не харесвам фондовете, купуват винаги скъпо и продават винаги евтино
                      Да не се окаже, че тези които продават на 96 ще започнат да купуват утре на 120!

Коментар

• Май вярно се самоназначи за такъв... от първият си пост още. :-)
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Стефан Михайлов- ти да не си съдия? Съдията на форума!

Коментар

• Стефан Михайлов - първо аз не съм давал в случаят никаква прогноза, второ рядко давам прогнози, трето когато го правя, прогнозирам само дългосрочно. Просто защото краткосрочните и средносрочни движения на борсата се дължат главно на психологическите нагласи, а аз нямам намерение да прогнозирам действията, еуфорията и паникьорските изпълнения на тълпата.
                            Инак смятам, че намалената печалба се дължи основно на нарастналите разходи, а те - на сериозните вътрешни инвестиции в дружеството. Доколкото си спомням от отчетът, приходите от продажби бележат ръст, следователно лекият спад от около 3% след излизане на отчетът е просто заешка работа, дело на малцина плашковци. От друга страна фактът, че спадът на курсът е много по-малък от спадът на чистата печалба като процентно съотношение показва, че играчите в огромната си част разбират това, което казвам, а също и це на борсата като цяло цари оптимизъм.
                            Да.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Отговорът за бъдещето на ALB се крие назад в темата Четете внимателно! Давам и жокер - става въпрос за нещо извън фундамента!
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
                                Първоначално изпратено от Императорът
                                Че върна ли ни, Себулбов? Булдозерът тръгна от 78-80 кинта....
                                \

Фундамента на Абенчето изостава, скока бе базиран на всеобщата еуфория само. Почакай още няколко дни...
                                А иначе мисля, че това ще е акцията на 2008 (лично мнение), просто на дружеството му трябва повече време да разгърне потенциала си... ...така, че има доста време. Дотогава ще върви на изток на нива около 90...

Не е препоръка за нищо
                                Инператоре и Себулбов, прочетох внимателно какво сте написали, за това следващите няколко дена ще следя позицията. Съгласни ли сте, който от двамата не познае прогнозата публично да напише пет пъти "ГОСПОДА И ДАМИ ИНВЕСТИТОРИ АЗ НЕ РАЗБИРАМ ОТ ФОНДОВА БОРСА, ИЗВИНЯВАЙТЕ".Ако сте мъже се надявам да приемете този облог.:-)

Коментар

Working...
                                X