Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Има нЕкои основания за песимизъм, но те са чисто интуитивни заради сегашния момент. Аргументи за такъв няма.
- Ние първо не знаем, какви договори и с кого са сключили. От там (организираните) идват основните приходи на компанията!!
- Не знаем, какви ще са разходите: за персонал, храна, горива етс.
- Не знаем, какви ще са записванията реално
- много малка част от Румъния или Москва са достатъчни да залеят Албена. За Румънците цел 1. Руснакът се чуваства добре в България, а в Албена се храни до пръсване. За Румъния е все още най-близо и евтино у нас.
- има трендове и в туризма: тази година е модерна Испания, догодина България..примерно, които дори и по време на .."кампанията" се променят. Понякога сезонът започва зле, но свършва добре. Което означава, че не са се записали на ниски/ранни цени а в последния момент - на скъпичко..
- По-интересно ми е дали предприемат стъпките, които аз много бих приветствал (и коментирах вече) Те са определящи дългосрочно според мен, без значение от сегашния момент. Ето казаха, че искали да продават...добре...
Виж цените за Гърция, Турция и Испания какви са от съответните пазари на клиенти, НЕ от България! За немеца е понякога по-евтино, но за румънеца?
Коментар
-
2009 - туризъм през крив макарон.
Руснака с девалвирала рубла Румънеца в шок Българите до лятото тоже.
Турските и Гръцки курорти с рязко понижение на цените на услугите.
в борбата за всеки турист. За Испания тоже - ниски почивки с цел повишаване на рентабилността на масовите застроявания.
Да видим кой ще дойде в БГ и какво ще остави.
И тъй като кризата още не е дошла в БГ очаквам рекорден износ на средства от БГ туристи в съседни тур дестинации.
Коментар
-
...Мисля, че прекалено се взирате в цените на имотите на тази фирма, когато става въпрос за спекула с акции. Не съм учуден в БГ е модерно, но за един спекулант (не е АДСИЦ в имоти все пак), това не е толкова важен аргумент. Какво значение имат активите на един...да кажем "пътищар", ако не получи договори за строеж? Ако ще купуваш сериозен дял, ще смятате със счетоводителите, но борсата реагира по друг начин: няма доверие, когато не се очертават приходи или всичко е "на тъмно"! Да не говорим за масови психози, като в момента...
Ако Албена има добри договори (виж и рецептата ми по-долу) и конюнктурата за клиентите (в чужбина) и се окаже добра, --> високи приходи, ръст на печалба, и това съвпадне с общ позитивен тренд, повярвай, за акцията цената на имотите ще са от последно значение.
Те да правят, каквото трябва от тук нататък, пък...времето ще дойде.
Вече писах, че по моему трябва да се оттърват от нЕкои имоти извън к.к. Албена(макар и да не са го направили овреме, както прочетохме, ама как да продаваш, когато другите купуват...), но пък са ги придобили на ниска цена.
Това с "надника" е всъщност много добре за Албена! На единия надник е на другия разход, а клиентът е основно от чужбина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KostoПървоначално изпратено от MesoiadessНали активите на Албенка са именно туристически НИ в голямата си част старо панелно - далеч от цивилизацията. Това е картината в недвижимия сектор и не мисля че предприятието е подценено .
Колко ли имоти имат Нокия...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MesoiadessФирмата Албенка си има колкото плюсове , толкова и минуси и те взаимно се неутрализират.Всичко се свежда до ликвидационния дял.
За мен всичко се свежда до бъдещето и в основната дейност, която може да промени потоците! Както за добро, така и за лошо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MesoiadessНали активите на Албенка са именно туристически НИ в голямата си част старо панелно - далеч от цивилизацията. Това е картината в недвижимия сектор и не мисля че предприятието е подценено .
Колко ли имоти имат Нокия...?
Коментар
-
НИ - по черноморието
очаквани 1500Е/кв.-
сега 500Е/кв.
при криза в строителството и туризма към 300Е/кв и надолу.
Албенка
на върха 150лв.
сега 50лв.
скоро под 30лв.
Нали активите на Албенка са именно туристически НИ в голямата си част старо панелно - далеч от цивилизацията. Това е картината в недвижимия сектор и не мисля че предприятието е подценено .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoffГлупост е, но нямам избор, защото ми трябва много кеш. Ще направя врътка с инфраструктурата и пак ще вляза тук. Не вярвам Албенка да е излетяла през това време..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Остап БендерПървоначално изпратено от ghettoffПървоначално изпратено от Остап БендерТаз албенка мноо се срина. Почва да ме дразни. А пък и ми се струва, че ни чака спад още надолу. Добре, че нямам мноо акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoffПървоначално изпратено от Остап БендерТаз албенка мноо се срина. Почва да ме дразни. А пък и ми се струва, че ни чака спад още надолу. Добре, че нямам мноо акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Остап БендерТаз албенка мноо се срина. Почва да ме дразни. А пък и ми се струва, че ни чака спад още надолу. Добре, че нямам мноо акции.
Коментар
Коментар