IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iv7771950 Разгледай мнение
    Нещо не схващам...хем търгово до 7.07.2014г., хем после след м.август ще дават дивидент ...Химимпорт като изкупят акциите на дребните акционери и ще си вземат и дивидента, така ли да го разбирам???
    Аз пък схващам - най-после и тази група се сети да раздава дивиденти
    Обаче не схващам друго - доскоро се чудехме защо не разпределя печалбицата, а сега май се чудиш защо я рапределя
    Имаш акции - вземаш дивиденти, нямаш - не вземаш. Няма сложно в избора

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
      Нали се сещате, че половината от дивидента ще прибере ЗХБГ.
      сещаме се, но какво от това!?
      от дивидента ще получиме всички, които имаме ПДНГ

а после може и от ЗХБГ да раздадат някой дивидент .... това последното е пожелателно мислене

Коментар

Нещо не схващам...хем търгово до 7.07.2014г., хем после след м.август ще дават дивидент ...Химимпорт като изкупят акциите на дребните акционери и ще си вземат и дивидента, така ли да го разбирам???
        Нали се сещате, че половината от дивидента ще прибере ЗХБГ.

Коментар

Химимпорт не те задължава да си продадеш акциите! Това е предложение, а не заповед.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Нещо не схващам...хем търгово до 7.07.2014г., хем после след м.август ще дават дивидент ...Химимпорт като изкупят акциите на дребните акционери и ще си вземат и дивидента, така ли да го разбирам???

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
              На мен ми "миришеше" още от поканата за оняднешното ОС, но се получаваше малка колизия на датата от която акционерите биха имали право на дивидент и датата на приключване на търговото.
              Според мен тук трябва да се наблегне върху факта, че "кокошката започна да снася яйца" Има реална печалба дружеството и очаквани приходи от добив, не разбирам защо да не разпредели добър дивидент, както го и прави? Това може само да радва акционерите другото си е инвестиционно решение.

Гледам, че пазара оценява новината :-) надявам се скоро и при другите дружества от групата да видим промяна в дивидентната политика !

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                Тук,дивидентче ли нещо помирисвам.

"1. Вземане на решение за разпределяне на печалбата, реализирана от „Проучване и добив на нефт и газ” АД за 2013 г.; Проект за решение – „Общото събрание на акционерите приема решение за разпределение на печалбата, реализирана от дружеството за 2013 г., както следва:
                1.1.От печалбата на дружеството за 2013 г., която като нетен финансов резултат е в размер на 14 181 833,42 лева, като дивидент на акционерите да бъде разпределена и изплатена брутната сума от 13 450 868,20 /тринадесет милиона четиристотин и петдесет хиляди осемстотин шестдесет и осем цяло и двадесет стотинки/ лева. Брутната сума за един брой акция от капитала на дружеството е: 1,10 /един лев и десет стотинки/ лева. Началната дата на изплащането на дивидента е: 20.10.2014г."

http://www.x3news.com/?page=News&uniqid=53b13ce203f72

Мнението ми не е препоръка за инвестиционно решение..
                На мен ми "миришеше" още от поканата за оняднешното ОС, но се получаваше малка колизия на датата от която акционерите биха имали право на дивидент и датата на приключване на търговото.

Коментар

• Тук,дивидентче ли нещо помирисвам.

"1. Вземане на решение за разпределяне на печалбата, реализирана от „Проучване и добив на нефт и газ” АД за 2013 г.; Проект за решение – „Общото събрание на акционерите приема решение за разпределение на печалбата, реализирана от дружеството за 2013 г., както следва:
                  1.1.От печалбата на дружеството за 2013 г., която като нетен финансов резултат е в размер на 14 181 833,42 лева, като дивидент на акционерите да бъде разпределена и изплатена брутната сума от 13 450 868,20 /тринадесет милиона четиристотин и петдесет хиляди осемстотин шестдесет и осем цяло и двадесет стотинки/ лева. Брутната сума за един брой акция от капитала на дружеството е: 1,10 /един лев и десет стотинки/ лева. Началната дата на изплащането на дивидента е: 20.10.2014г."

http://www.x3news.com/?page=News&uniqid=53b13ce203f72

Мнението ми не е препоръка за инвестиционно решение..

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                    Колеги,каква е процедурата за да се възползвам от търговото предложение?
                    Дайте малко подробности?
                    Отиваш при инвестиционния си посредник ,казваш му" приемам търговото" и след седмица си получаваш парите по сметката!

Коментар

• Колеги,каква е процедурата за да се възползвам от търговото предложение?
                      Дайте малко подробности?
                      мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Изобщо такива компресори в Европа май имало само в Полша

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                          Шеврон се отказаха и си тръгнаха от БГ поради административни пречки,а иначе ПДНГ нямат техника и обурудване за шистов газ.
                          Знам че си тръгнаха, но май нещата ще се променят като гледам.Мерси за инфото.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                            Колеги, не ми се рови из сайта на дружеството, все пак форума е и за малко взаимопомощ.Разбира се че ако имам сериозни намерения ще си ги проуча лично, но все пак тази фирма, ако ще се правят проучвания за шистов газ има ли шанс да бъде наета като подизпълнител от Шеврон примерно или просто името и ме обърква.
                            С една дума с това ли се занимава наистина и има ли капацитет да търси шистов газ.Това искам да знам.И ако намери ще може ли да го добива чрез фракинг и други способи.
                            Шеврон се отказаха и си тръгнаха от БГ поради административни пречки,а иначе ПДНГ нямат техника и обурудване за шистов газ.

Коментар

• Колеги, не ми се рови из сайта на дружеството, все пак форума е и за малко взаимопомощ.Разбира се че ако имам сериозни намерения ще си ги проуча лично, но все пак тази фирма, ако ще се правят проучвания за шистов газ има ли шанс да бъде наета като подизпълнител от Шеврон примерно или просто името и ме обърква.
                              С една дума с това ли се занимава наистина и има ли капацитет да търси шистов газ.Това искам да знам.И ако намери ще може ли да го добива чрез фракинг и други способи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bull Market Разгледай мнение
                                Това е акция за пример и движението и трябва да се изучава. Как от 1.10 дъно през 2012 сега е 10.20 ли точно 10 пъти ръст за няма и 2 години!
                                +1
                                дано да има повече такива примери и по другите позиции

Коментар

Working...
                                X