IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
    тиквата стана вече и главен геолог на монархията, пардон на империята, пардон на републиката де
    Правилно ли разбирам, че изпращаме кораб за сондаж (не платформа за сондаж) и това излиза като новина колко долара пестим от енергината си независимост
    Иначе и ГАЗ правеше сондажи, но не съм разглеждал последни отчети дали има нещо като число увеличение на продукцията, или бъркам
    Bulls on BSE

Коментар

• тиквата стана вече и главен геолог на монархията, пардон на империята, пардон на републиката де

Коментар

• сигурно до 2-3 месеца тук ще е скай из де лимит!

Коментар

• тиквата намигна и тук подскочи

Борисов: Можем да пестим до 6 млрд. долара годишно от местен добив на газ и нефт

Коментар

• Тотал след едногодишно отлагане почва да прави сондаж. А го прави, защото сеизмичните/сонарните проучвания са били обнадеждаващи. Но дали ще намери нещо все пак е съвсем друга работа.
            Колкото за времето за производство - може да стане за година. Основните проблеми винаги са административни, а в нашия случай и политико-икономически.
            ББ не беше прав и, че внасяме 100%. Около 5% и намаляващи се добиват на Галата от Петрокелтик. Максимумът им беше 13%.

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
              ама премиерът какви ги говори тогаз, празни обещания дава.. нищо де след 10тина години може да си имаме газ или повече..
              Ако находището от което добиват природен газ румънците е свързано с това в нашите териториални води, след 10 години ще добиваме само шистов газ, защото мамалигите ще са издърпали и газа от нашата част на находището... А бате Бойко да си разправя каквото си иска - важно е за PR-a

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                едва ли премиерът или не разбира нищо от газ или мисли българите за идиоти, че са идиоти съм съгласен де, но това важи за голяма част от човечеството

румънците имат газ, защото в техни води е единственото находище от седем или осем разработени в черно море, което има икономически смисъл. чувал ли си за находището хан аспарух? то е в българската част на черно море и от 2012 е на френската тотал. вече четири години и още не са започнали да добиват нищо. това е защото проучването за газ и петрол е скъпо (особено извън сушата) и много времеемко. не става просто да набучиш една платформа и да почнеш веднага да добиваш газ или петрол трябва много години проучвания и капиталови разходи, а при сегашните цени на газта, които са около 17-18 годишно дъно, просто не мисля, че е икономически оправдано някой да се пробва с offshore проекти в тази част на света
                Искрено се учудих след като Пермиерът каза, че след седмица две България вече почва да добива газ? Щото то е едно да се дупчи за проби и проучване, а добива е съвсем друга работа..но две седмици не е много време, ще се разбере
                Bulls on BSE

Коментар

• интересно, нямах идея за нещата, които пишеш...

ама премиерът какви ги говори тогаз, празни обещания дава.. нищо де след 10тина години може да си имаме газ или повече..

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ia-gaz-213894/

ще има ли игра тука
                    едва ли премиерът или не разбира нищо от газ или мисли българите за идиоти, че са идиоти съм съгласен де, но това важи за голяма част от човечеството

румънците имат газ, защото в техни води е единственото находище от седем или осем разработени в черно море, което има икономически смисъл. чувал ли си за находището хан аспарух? то е в българската част на черно море и от 2012 е на френската тотал. вече четири години и още не са започнали да добиват нищо. това е защото проучването за газ и петрол е скъпо (особено извън сушата) и много времеемко. не става просто да набучиш една платформа и да почнеш веднага да добиваш газ или петрол трябва много години проучвания и капиталови разходи, а при сегашните цени на газта, които са около 17-18 годишно дъно, просто не мисля, че е икономически оправдано някой да се пробва с offshore проекти в тази част на света
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ia-gaz-213894/

ще има ли игра тука

Коментар

• 2015 : 42 M приходи (доста добре!) и 45 стотинки печалба/акция

Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
                        аз очаквам 34 М годишни консолидирани приходи - а спечелените поръчки дали ще се появят в таз годишният отчет, не знам....дори и да се появи нещо - ще е няколко млн, основното ще е догодина, така че може би 34-38 М, я има по 50 стотинки печалба на акция , я не

за сравнение 2013 при скъпият петрол приходите са били 48.6 М,
                        а 2014 (вече с поевтиняващ петрол ) 42.9 М
                        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                          А менижмънта на двете компании е един и същ в момента.
                          И нали ЗХБГ е мажо на ПДНГ ,тъй че имат много общо - така че добрите или лошите неща за едната от двете компании - важи и за другата в пълна степен.
                          Аз говоря за тогава, времето на ИПО-то, сега е по-различно. Газ го вкараха в зрънчо, за да оздрави малко второто, защото първото си е добре само по себе си. Аз така ги виждам нещата, дай боже и зърнени да тръгнат да се развиват малко по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            Хиляди ИПО-та има по света, където нещата не са се развили според предварителните намерения и са донесли огромни загуби на инвеститорите. Просто Зърнени храни се оказа зле управлявана компания, неспособна да развие потенциалните си възможности, нито криза й е попречила, нито нещо друго. Сбъркани планове, слаб мениджмънт. Тук ситуацията определено не е такава.
                            Нищо лично !
                            Не съм участвувал В ИПО-то на ЗХБГ - просто тогава не съм бил на БФБ.
                            Нагласите спрямо групировката трудно ще се променят - все пак ЗХБГ имат над 2000 акционера. Вярно повечето са дребни , но горчилката остава.
                            А най- големите загуби търпят собствените им фондове.
                            А менижмънта на двете компании е един и същ в момента.
                            И нали ЗХБГ е мажо на ПДНГ ,тъй че имат много общо - така че добрите или лошите неща за едната от двете компании - важи и за другата в пълна степен.

Коментар

За съжаление това си остава като прецедент в действията им засега.
                              Поне докато хилядите излъгани инвеститори в Зърнени храни не получат поне частично удовлетворение.
                              Хиляди ИПО-та има по света, където нещата не са се развили според предварителните намерения и са донесли огромни загуби на инвеститорите. Просто Зърнени храни се оказа зле управлявана компания, неспособна да развие потенциалните си възможности, нито криза й е попречила, нито нещо друго. Сбъркани планове, слаб мениджмънт. Тук ситуацията определено не е такава.

Коментар

За съжаление това си остава като прецедент в действията им засега.
                                Поне докато хилядите излъгани инвеститори в Зърнени храни не получат поне частично удовлетворение.

- Ха дано ,- че там ще да Хилядиш !!! и пак ко ти не стигне куража да ги хвърлиш - ще спра да си говоря с теб !
                                Знам , че не ти е до дебелашки шеги ,- но не се ли каже право у очи, не е по приятелски !

Коментар

Working...
                                X