IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе, какво става с новите акциии, нещо се затриха по трасето. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от rino
      когато петрола пада, компании като ГАЗ падат, а такива като Петрол и Лукойл се качват.

тук всичко се качва или пада.
      Пропускаш една малка подробност-тази , че дружеството е с холдингова структура..

Коментар

• когато петрола пада, компании като ГАЗ падат, а такива като Петрол и Лукойл се качват.

тук всичко се качва или пада.

Коментар

• Някои вече са го налазили..

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
            браво, браво!
            нямам Газ, но имам доста Хим
            Хим...ко?

Коментар

• браво, браво!
              нямам Газ, но имам доста Хим

Коментар

• Нетната печалба на Проучване и добив на нефт и газ АД-Плевен се понижава леко до 4,97 млн. лв. за деветмесечието в сравнение с 5,03 млн. лв. за същия период на миналата година, показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван от БФБ – София.

Нетните приходи от продажби нарастват с 19% до 16,47 млн. лв. от 13,83 млн. лв. година по-рано. Продажбите на нефт за периода са на стойност 11,76 млн. лв., а на природен газ – 1,87 млн. лв.

При финансовите приходи значително понижение регистрират приходите от положителните разлики от промяна на валутни курсове до 4 хил. лв. в сравнение с 1,63 млн. лв. година по-рано.

С 18% нарастват разходите по икономически елементи на Проучване и добив на нефт и газ до 10,77 млн. лв. Основно перо са разходите за външни услуги в размер на 3,76 млн. лв., които са се повишили с 2 млн. лв. спрямо същия период на 2005. По-голямата част от тези разходи обаче се дължат на сделки с дъщерни дружества.

Основният капитал на Проучване и добив на нефт и газ АД бе увеличен от 873 хил. лв. на 12,228 млн. лв. за сметка на фонд „Резервен”, като новите акции все още не са регистрирани за търговия на БФБ.

Собственият капитал към края на септември е 39,82 млн. лв., като мажоритарен собственик на дружеството е Химимпорт, който притежава 51% от капитала, а други 21,97% са собственост на Интер Ръбър Хеми ООД. Проучване и добив на нефт и газ АД притежава 7 дъщерни предприятия.

Днес акциите на дружеството регистрираха повишение от 0,49% до ниво от 8,21 лв. за брой и изтъргуван обем от 95 акции. За последните 12 месеца книжата на Проучване и добив на нефт и газ са поскъпнали 2,3 пъти.

Коментар

• и на мен отчета ми харасве , 20% ръст на приходите от продажби, 10% увеличение на вземанията и намаления на задълженията,
                  не е зле

Коментар

• Очаквам резултата да се подобри на консолидирана база.
                    Браво много хубав резултат!!!
                    Мениджмънта е добър колеги ;-)как си мислите някой от групата да е надолу в този момент:-)

Коментар

• Газта изкара близо 5 млн печалба или точно 4970000. Браво Браво.
                      ГАЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ.....

Коментар

• harry, писал съм ти ЛС - виж си го

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                          Уж съм гъст с кръчмарката, пък гледай братче какви номерца ни врътка!
                          Сигурно заради Химимпорт-а се моткат нещо. Същото е положението и с ЦКБ.

И аз мисля така. Сега когато го качиха вече, мисля че е въпрос на дни. Но може и да е стратегически ход. Защото ако ги бяха качили по едно и също време, някое от двете щеше да даде назад, и по вероятно газчицата. Така че може би когато се успокоят страстите с Хима, следващата бомба да е газта. Айде сполай Ви.

Коментар

• Уж съм гъст с кръчмарката, пък гледай братче какви номерца ни врътка!
                            Сигурно заради Химимпорт-а се моткат нещо. Същото е положението и с ЦКБ.

Коментар

• Абе нещо много ги замотаха, що така ? :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                                Кога ще се търгуват новите акции от GAZ ??
                                Когато ги пуснат на борсата :-)

По моите сметки това трябваше вече да се е случило, но явно съм си правел сметката без крачмарката!

Коментар

Working...
                                X