IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И батко ви се канеше да влиза тука, ама като гледа как не спряха да изсипват реши да поизчака. И междувременно свърши кеша за тези нива. Ама е добър момента за влизане. Не само тука де.

Коментар

• Ех, ех, колко мъка има на този свят, Боже

Коментар

• Мисля, че взеха ГАЗ декември миналата година, както и ХВАР, БРП и други от групата..

Коментар

• Заради това ли , че случайно се )) прежалиха да вземат пакета на Газ на 25 )) преди 2г. )
          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Виждате ли Договорен фонд "Европа" на кое място е за април:

http://www.investor.bg/?id=49858

Още лятото, го виждам на някое от по-престижните предни места.

Не е реклама, нито препоръка.

Коментар

• Засилването на резултатите в отчетите не само на консолидирана база, но и на неконсолидирана, за мен е знак за добро отношение към миноритарния акционер. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                Харесва ли ви неконсолидираната печалба - 2 152 000 лв. :lol: Пък нека още да пада :lol:
                екстра е ...

Коментар

• Харесва ли ви неконсолидираната печалба - 2 152 000 лв. :lol: Пък нека още да пада :lol:

Коментар

• Аз като Ви казвам - само Вамо...ей не слушате.. там поне има перспективи... Добре че има специалисти като мен, алго и кради_марко че да направт добър анализ по позицията... Ей сега и Facts като дойде .... А за ПДНГ... чак се чудя за какво им е на ТИМ... то те са вътре само от бидоните като се замислим... това е по-голям бидон...аа.. балон от МОСТС.
                    Ей ама кокъв аналиозатор съм... ей сега отивам да разбия и синергона!

Коментар

• Какъв нефт, какъв газ. В България такива няма. За чужбина за прекалено малки, за да се вредят за находище. Забравяме, че почти няма специалисти и прочие.
                      Много се чудя какво изобщо прави това дружество.

Коментар

• А защо ли никой не си е направил труда да попита какви специалисти има в дружеството, които да му осигурят възможност да направи първо геоложките проучвания/сеизмика, да ги анализира, да направи анализ на реалните, потенциалните и възможните количества hydro-carbons - а защо не и да помислят за това как ще транспортират намереното до очиствателна станция/завод/рафинерия - надявам се не с БИДОНИ!?!?!?!

Керезов на това да отговори - а пък после да се сили, че ще ходи на копае навън!!!! А и кой ли ще го пусне кочно него и къде - Албания или Бутан?!?!?!

Коментар

• Investorre, къде е истината ? Дай да наречем нещата с истинските им имена. Истина е ,че добивът в разработваните у нас находища спада, дано разработваните нови имат нужния потенциал, но каквото и да си говорим, ПДНГ ТРЯБВА ДА РАЗРАБОТВА НАХОДИЩА В ЧУЖБИНА,КЪДЕТО ПОТЕНЦИАЛА ЗА ДОБИВ НА СЕРИОЗНИ КОЛИЧЕСТВА Е ДАЛЕЧ ПО-РЕАЛЕН. Това е и новината,която чакаме всички да чуем, и тя ще постави цената на нивата, които така желаем. Иначе ще продължаваме да се лутаме на ниво 9 - 10 лв., да гледаме трагичните обеми и как продавачите от ден на ден все повече си изпускат нервите. Това ,че едно добивно дружество печели от оптимизиране на разходите и нарастващите цени на петрола, не трябва според мен особено да ни радва.
                          Не съм обаче песимист по позицията, за мен тя е дългосрочна инвестиция, а очакванията ми за добра доходност са свързани с изложеното от мен по - горе.
                          Желая успех на всички колеги тук !

Коментар

• Зарко, новината е добра, според мен:

Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища
                            От: Мариян Йорданов
                            mpy@start.bg
                            23.04.2007 13:55 ( GAZ )

Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища в България и се надяваме, че поне едно от тях ще бъде с търговски потенциал и през следващата година ще увеличим добива, каза в отговор на въпрос на Investor.bg, Пламен Николов, изпълнителен директор на дружеството.

От компанията проучват и възможностите за сондажи в чужбина.

Проучване и добив на нефт и газ е поръчало и три модерни сеизмични изследвания на най-голямото си находище, за да увеличи добива си от него, а през настоящата година добивите на дружеството като цяло са същите като през 2006 г., в резултат от големите инвестиции за оптимизиране на добива, уточни Николов.

На въпрос защо добивът на нефт и газ спада и дружеството печели основно от оптимизиране на разходите и растящите цени на петрола, Николов отговори, че според него е нормално добивът от старите находища да спада, защото полезните флуиди в тях са крайно количество.

Според одитирания отчет на Проучване и добив на нефт и газ компанията има печалба от 5,18 млн. лв. за 2006 г. спрямо 2,43 млн. лв. за предходната година. Приходите от продажби се увеличават с 4% до 21,8 млн. лв.

....но истината е другаде :lol:

Коментар

• То при правилен отговор, мисля, че някоя акция може да си вдигне рейтинга до "акция на седмицата", всъщност същите отговори ще са ценни, но и без тях - истината е една:............................ (няма да подсказвам, защото и стените имат уши!).

Успехи!
                              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Още веднъж благодаря ти , Марияне за зададените въпроси и естествено за получените отговори:-)

Пуснато на: 09:31:14 ч. | 23.04.2007 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Здр , Марияне
                                Ако можеш да зададеш въпрос около ГАЗ , напр-увеличването на печалбите през последните няколко години е основно на базата на оптимизиране разходите за работни заплати , увеличаването цената на петрола на международните пазари , както и продажбата на скрап.В същото време добивите в натурално изражение и на нефт и на газ намаляват немалко.Та ако вече са оптимизирали достатъчно разходите за заплати / а според мен вече и ще нарастват/ , цената на петрола се задържи и вече няма скрап да се продава , това няма ли да доведе до влошаване резултатите на компанията.
                                10Х и успехи!

Проучване и добив на нефт и газ сондира три нови находища
                                От: Мариян Йорданов
                                mpy@start.bg
                                23.04.2007 13:55
                                http://www.investor.bg/?id=49450
                                Отговорите ми са доста ценни за вземане решение.Имаш едно черпене-)

Коментар

Working...
                                X