IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вижте пичове, далеч съм от мисълта да давам преценки за стойността на холдинга или да твърдя, че не се е чувало за сплит ...
    Но пак подчертавам - позиции които са (относително) ликвидни и бум за няколко месеца - 100-200% - хайде да не се правим, че си вярваме!

А на репликата за Топливо само ще подчертая, че точно затова се е затлачило - защото нищо "интересно" не се чува. И така може да бъде с години. И Никола, готов съм да се хвана на бас на каса бира, че поне 2-3 месеца преди да се чуе каквото и да е - цената вече ще е отлепила поне с 20-30% - ей така - без никакви новини!
    Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=346135

и тук май се коментира фундамента

Коментар

• Първоначално изпратено от fan?
        Онзи които купи 16 000 акции на 50 лева предния ден преди информацията за увеличение на капитала е доста информиран и ще бъде доста информирам преди всички нас. Аз излязох не се играе срещу хора информирани преди пазара.
        Аз ще съм сигурно 10-ия човек който ще напише, че сплита е само бонус.Останалото е ФУНДАМЕНТ.Който вижда фундамента купува, който не го вижда не купува.Аз излезнах от Оргахим на около 190 но не казвам че някой има инфо за отчета който се бави вече 2 месеца и нещо.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSE guy
          Първоначално изпратено от Стенли
          Васил Велев : Между 5 и 8 млн. лв. годишно се инвестират в дружествата от Стара планина Холд
          ..............
          Наскоро правихме преглед на критериите, на които трябва да отговаря една компания, за да се листва в сегмент А на официалния пазар. В момента Стара планина холд отговаря на 9 от 10-те критерия, посочени в правилника на Борсата, като не достига единствено обема търгувани акции.
          .................
          За тези, които все още си мислят, че е имало изтичане на вътрешна информация относно сплита: Този цитат горе е от интервю, пейстнато от Стенли още в средата на м.март. А за тези, които са го пропуснали - сори.
          Абсолютно! В този ред на мисли прочетете интервютата на Бедо за Топливо, за да няма и после "Шо стана та не вечерааме".

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSE guy
            Първоначално изпратено от Стенли
            Васил Велев : Между 5 и 8 млн. лв. годишно се инвестират в дружествата от Стара планина Холд
            ..............
            Наскоро правихме преглед на критериите, на които трябва да отговаря една компания, за да се листва в сегмент А на официалния пазар. В момента Стара планина холд отговаря на 9 от 10-те критерия, посочени в правилника на Борсата, като не достига единствено обема търгувани акции.
            .................
            За тези, които все още си мислят, че е имало изтичане на вътрешна информация относно сплита: Този цитат горе е от интервю, пейстнато от Стенли още в средата на м.март. А за тези, които са го пропуснали - сори.
            Ами ако си и вярваш... толкова по-зле за теб...
            А ще ни обясниш ли и как така CENHL 40-50 дена преди посочените от теб дати за 7 дни порасна с 40%?
            Май някой вижда в бъдещето?
            Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
              ..............
              .................

Коментар

• Г-н Майната не си савсем коректен Айде сложи си рака на сърце, па кажи на себе си че нема инсайдери Нема бе, откъде да има нали има КФН, те не го дозволяват :П)П)ШП)П)фдсф)

Коментар

• Първоначално изпратено от fan?
                  Онзи които купи 16 000 акции на 50 лева предния ден преди информацията за увеличение на капитала е доста информиран и ще бъде доста информирам преди всички нас. Аз излязох не се играе срещу хора информирани преди пазара.
                  Само дето )) хич не си информиран )) 16т ) ги отнесе отчета с двукратният ръст на печалбата , а не сплита ))
                  Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Онзи които купи 16 000 акции на 50 лева предния ден преди информацията за увеличение на капитала е доста информиран и ще бъде доста информирам преди всички нас. Аз излязох не се играе срещу хора информирани преди пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                      Първоначално изпратено от vhk
                      Мисля че видяхме върха на ценхл ,който по моя преценка стигна безумно високите нива от 69лв.
                      Браво мислителю . Ти от доста време мислиш по този начин за доста позиции . Ето и аз какво мисля - участието на холдинга в ПУБЛИЧНИ КОМПАНИИ Е по текущи цени на обща стойност 139 371 476 лева, което прави точно по 79 лева на акция. Дела на холдинга в тези ПУБЛИЧНИ компании е от 73% до 30,91%. Интересно как би се отразило това ако Ст.планина не е холдинг а взаимен фонд . Лично мнение - първа почивка и лек застои на цената ще има при цена 79 лева. После знаете какво следва - логичен спад на цената от 9 пъти . Успех!
                      Участията на холдинга в публични дружества по текущи цени е около 120 лв на акция, а не 79 лв.

Коментар

• а че намесих СКЕЛН се извинявам, след като CENHL тръгна, те са ми последната болна позиция.

Коментар

• Zamislete se realno, schetovodnata stojnost e ot golqmo znachenie samo pri likvidaciq na kompaniqta i pri eventualno poglustane. Naj-vazna e PECHALBAT i PARICHNITE POTOCI.

Коментар

• Първоначално изпратено от just a trader
                            spored mene, SKELNa e edna ot nai-zabravenite ka4estveni pozicii na BFB. po-moderna i ka4estvena baza ot ALB, pove4e inovacii i blagoustroistvo.

ALB e dobra, no e stara i omurshavqla.... a cenata i e balonizirana.
                            li4no mnenie,koeto na privurjenicite na ALB nqma da se haresa, no faktite sa nalice!
                            Истината е. Но идеята ми беше, че не трябва толкова да се набляга на счетоводната стойност особено при холдинг, колкото на приходи , мениджмънт, участие в добри дружества. И печалбата е също напоследък е от важните критерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от just a trader
                              spored mene, SKELNa e edna ot nai-zabravenite ka4estveni pozicii na BFB. po-moderna i ka4estvena baza ot ALB, pove4e inovacii i blagoustroistvo.

ALB e dobra, no e stara i omurshavqla.... a cenata i e balonizirana.
                              li4no mnenie,koeto na privurjenicite na ALB nqma da se haresa, no faktite sa nalice!
                              MOderatore, tq temata e za CENHL... ako precenish, premesti postinga v SKELN! blagodarq

Коментар

• така е Хари, да видиме сега, дали Ценхл ше мине стотака

Коментар

Working...
                                X