IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• еее точно тука ли ще се отбие... ???
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Не са само бабешките акции.Има и бая прибиране на печалби.
      Life won't wait for you.

Коментар

• мерси Костюмар.Лошото е ,че CENHL взеха много да го нариват,явно бабешките акции нямат край!
        В петък ли да очакваме окончателното решение на ОСА?
        Все пак фондамента на дружеството е много добър и времето ще оцени подобаващо тази акция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
          Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
          Някой знае ли какъв е точно критерия за обема или броя сделки необходими на едно дружество да може да влезе в Софикс и какъв период точно се гледа назад?
          Oт речника:
          Индексът на БФБ–София представлява съотношение между сумата от пазарната капитализация на дружествата, включени в него, към текущия ден и сумата от пазарната капитализация на същите дружества към предходния ден. Пазарната капитализация се определя като произведение от броя на емитираните акции и средно-претеглената им цена за деня. В индекса се включват най-ликвидните емисии, търгувани на регулирания пазар, отговарящи на следните условия: Емисиите да са търгувани не по-малко от три месеца на регулиран пазар; - Пазарната капитализация на всяко от дружествата да не е по-малка от 2 милиона лева; - Броят на акционерите на всяко едно от дружествата да не е по-малък от 500 души; - Акциите на дружествата да са търгувани най-малко на 20 на сто от борсовите сесии през последните три месеца; Броят на дружествата, включени в базата за изчисляване на индекса, може да варира от 5 до 50. Дружества, включени в SOFIX, към момента: Българска телекомуникационна компания АД-София (BTC), Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София (ELARG), Индустриален Холдинг България АД-София (IHLBL), М+С хидравлик АД-Казанлък (MCH), Албена АД (ALB), Петрол АД (PET), Софарма АД (SFARM), Биовет АД (BIOV), Неохим АД (NEOH), ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB), ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София (BACB), Оргахим АД (ORGH), ДЗИ АД (DZI), Топливо АД-София (TOPL) и Химимпорт АД-София (CHIM).
          Благодаря за отговора! Струва ми се, че СЕНХЛ вече отговаря на всички критерии след активната търговия през последния месец. вероятно само 500-те акционери са били на кантар. Капитализацията е налице, търговията на регулиран пазар, също и броя сделки. А, като се има предвид, че БТК и БИОВЕТ може и да излязат скоро от Софикс, ще са нужни други компании да влязат на тяхно място.

Коментар

• ЦЕНХЛ е най качественния холдинг на бфб , но вмомента е свръх надценен и причината за това е нерационална -увеличението на капитала със собственни средства.Някои спекуланти надуха цената купувайки безогледно с замисъл да продадат новите акции на цена 10-12 лв и да направят бърз профит аз обаче мисля че мечттите им няма да се збъднат тъй като броя на наивниците в Бг. все пак е ограничен.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
              Някой знае ли какъв е точно критерия за обема или броя сделки необходими на едно дружество да може да влезе в Софикс и какъв период точно се гледа назад?
              Oт речника:
              Индексът на БФБ–София представлява съотношение между сумата от пазарната капитализация на дружествата, включени в него, към текущия ден и сумата от пазарната капитализация на същите дружества към предходния ден. Пазарната капитализация се определя като произведение от броя на емитираните акции и средно-претеглената им цена за деня. В индекса се включват най-ликвидните емисии, търгувани на регулирания пазар, отговарящи на следните условия: Емисиите да са търгувани не по-малко от три месеца на регулиран пазар; - Пазарната капитализация на всяко от дружествата да не е по-малка от 2 милиона лева; - Броят на акционерите на всяко едно от дружествата да не е по-малък от 500 души; - Акциите на дружествата да са търгувани най-малко на 20 на сто от борсовите сесии през последните три месеца; Броят на дружествата, включени в базата за изчисляване на индекса, може да варира от 5 до 50. Дружества, включени в SOFIX, към момента: Българска телекомуникационна компания АД-София (BTC), Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София (ELARG), Индустриален Холдинг България АД-София (IHLBL), М+С хидравлик АД-Казанлък (MCH), Албена АД (ALB), Петрол АД (PET), Софарма АД (SFARM), Биовет АД (BIOV), Неохим АД (NEOH), ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB), ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София (BACB), Оргахим АД (ORGH), ДЗИ АД (DZI), Топливо АД-София (TOPL) и Химимпорт АД-София (CHIM).
              NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Не е нормално разбира се, но и това не означава, че СЕНХЛ ще продължава да катери. Лично аз избягвам да сравнявам дружествата по пазарна капитализация като водещ критерии и въобще пазарната капитализация чак толкова не я гледам. За пазарната капитализация на СЕНХЛ можеше да си говорим при нива около 20 лева и тогава се виждаше, че е доста подценен на база участията си. Но сега това не е толкова от значение и едва ли ще расте цената на това основание. От тук нататък ще трябва да гледаме повече предприятията в холдинга.

Определено очаквам да има още едно избухване когато СЕНХЛ влезе в Софикс. Някой знае ли какъв е точно критерия за обема или броя сделки необходими на едно дружество да може да влезе в Софикс и какъв период точно се гледа назад?

Коментар

• KOSTJUMAR според теб нормално ли е CENHL i ELTOS да имат почти еднаква капитализация съответно 117 млн. и 107 млн. лв.?

Коментар

• Дядовците май са малко по в час. Имат си някава тяхна стратегия.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                      Те бабичките да имат още малко силици...
                      Не подценявайте и дядовците, които са решили да взимат пенсия от ПИБ и КТБ към края на месеца.

Коментар

• Те бабичките да имат още малко силици...
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Недейте така!
                          Да са живи и здрави "бабичките". Моите акции половината съм ги купил от тях - даже много съм им благодарен, че помагаха дълго да се натиска цената и да имам възможност да си купувам дълго време евтино. Бабешката акция не се интересува нито от тренд, нито от отчети, нито от сплитове - влиза при посредника и почти винаги се продава за 10-15мин. Нормално е сега при този скок да са се юрнали повечето и да искат да си приберат паричките - представете си как за една бонова книжка се взимат над 1500лв. и колко много пари са това за повечето пенсионери.
                          Тези акции обаче не са без край и ако сега се търгуват по-активно, след сплита сигурно вече ще са вид на изчезване. И тогава ... )
                          Е, хайде много се отнесох и ще се приеме като препоръка!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepo11
                            после искат да им отстъпваш място в градския транспорт. Айде без
                            май всячески ще им преча дори да се качват за напред
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• после искат да им отстъпваш място в градския транспорт. Айде без

Коментар

• как са ги жалиш пенсионерите...

глей ги с какво поведение са да му се невиди....

Коментар

Working...
                                X