IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• izblikut i mene me o4udi i zaradva.
    dnes javno naroda se vturna da pribira pe4albi.

Коментар

• и за какво беше този изблик вчера?
      "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• нямам представа какво се очаква да стане, но ето и предлагането изчезна. просто се поинтересувах за инфо. то сигурно ще излезе след някой ден

Коментар

• Да не би да се очаква сплит?

Коментар

• тъй, тъй

някой може ли да каже какво разбраха посредниците тук, че от 2 дни купуват като луди. май пак е нещо вътрешно

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
              Ще ме извиняваш, но твоето изказване не е по темата изобщо. Ако още живееш в „България” имаш да наваксаш доста обиколки

Автора понякога притежава акции на холдинга.
              Изказването за което говориш е струва ми се на човек даже извън стадиона, който гледа планината само по телевизията.

Коментар

• Аз също Костюмар!
                Поздравявам всички "фенове" на холдинга и им пожелавам нови успехи. Надявам се и занапред да имам основание акциите на ЦЕНХЛ да съставляват основен дял от дългосрочната част на портфейла ми.
                Успех и на всички останали!

Коментар

• Аз лично съм много доволен от развитието на позицията. Ще перефразирам една поговорка - На калпавия инвеститор и дивидента му е крив.

Коментар

• Ще ме извиняваш, но твоето изказване не е по темата изобщо. Ако още живееш в „България” имаш да наваксаш доста обиколки

Автора понякога притежава акции на холдинга.

Коментар

• Като 4ета постовете на инвеститорите по темата си мисля следното.В последните 20 -тина години в икономиката на България видяхме курс на долара от1 лев през 1989г 16лв 1991г.90лв 1996г и 3000лв февруарий през1997.Видяхме лихва 1% и лихва100%.Видяхме петкратно увели4ение на цената на не движимите имоти.За мен това се дължи на липсата на опит в пазарната икономика а тя се движи от емоциите ал4ност истрах.В момента фондовия пазар се движи от емоцията ал4ност настроенията на у4астниците са 4е пазара може само да расте-тоест балона се надува .Това ще продължи до момента в които по някакъв повод тренда се обърне и държателите на портфеили загубят за един ден спе4еленото за една година тъи като емоцията страх е по силна от емоцията ал4ност.В краина сметка по-голямата 4аст от инвеститорите ще инкасират загуби ще спе4елят постедниците и малка 4аст от инвеститорите излезли навреме от позиции.Такъв е бил ище бъдевинаги цикъла на финансовите пазари.Успехи!

Коментар

• 1.samiat fakt 4e holdinga razdava dori i simvolichen divident
                        oznachava che na shefovete ne im e bezrazlichno kakvo stava na borsata
                        i kakvi sa cenite na akciite (da izchakame divident ot HDPAT may be 2.osven tova pri CENHL- na borsata sa nai-dobrite im drujestva.
                        tova koeto ne vurveshe dobre na borsata go iztegliha.
                        3. holdingite sa po-likvidni (ne e malovajno) i shte sa vuv fokusa na fondovete.
                        4. udobnoto na holdinga e che si kupuvash nesto kato sertifikat ot grupa dobri predpriatia
                        5. iztocheno moje da bude vsjako predpriatie kakto znaem. ne e neobhodim holding za tova

Коментар

• Дан - благодаря за информацията, но за мен тя е малко стара - учил съм я още в гимназията. Моята гледна точка е именно тази, която си изразил в предпоследното си изречение. Имаме ли гаранции, че холдинга (който и да е) няма утре да прехвърли акциите си към някоя оффшорка - НЕ. Ами тогава заслужава ли си риска? В допълнение на това в портфейла виждаме доста непублични дружества - някой знае ли с какво изобщо се занимават те??? Преразпределението на печалбата от добрите публични дружества най-вероятно отива към непубличните.
                          В крайна сметка всеки сам преценява, но държа да подчертая, че напълно подкрепям стратегията на Императора.
                          Успех!

Коментар

• Капитанов - защо реши, че аз в тоз холдинг или в кой и да е акции имам? Моята девиза е "С холдингите ДА, В холдингите НЕ !!!" Щом ме кефи някой холдинг - пазарувам му дъщерните дружества, не акции на самият холдинг - в случаят Хесовици, М+С-та и Шарени пилета.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• BSEtrader e napylno prav vyv mnenijata si. Imam samo edna dobavka. Osven tekushtata borsova cena e dobre da se ima predvid i spravedlivata cena na dyshternite kompanii. Po tozi na4in moze da se predpolozi v kakva posoka ste se promenja cenata im.

Коментар

• Много "интересни" размисли тук на тема ХОЛДИНГИ.
                                Криво ми е, че иконом. неграмотник като мен трябва да се включи с мнение, но след тези коментари се чувствам задължен!
                                Дружествата, които търгуваме на борсата притежават активи - машини, съоръжения, сгради, ноу-хау и т.н. и т.н. Те постоянно се оценяват и преоценяват и въз основа на това се изчислява някаква счетоводна стойност.Тази стойност оказва влияние на цената на акцията на борсата и всеки малко или много се съобразява с нея.
                                Цената, както знаете, зависи и от много други неща - сред тях важно място заема и печалбата или по-скоро П/Е.
                                В крайна сметка обаче, пазарът си казва тежката дума и дава крайната оценка на всяко дружество.
                                Холдингите притежават простичко казано ценни книжа, които борсата вече е оценила, т.е. борсата, а не някой друг, вече е оценила активите на холдинга.Остава само да се предвиди дали въпросният холдинг е приемливо коректен или крадлив.
                                Ако утре CENHL продаде акциите си от М+Ц на 2-3лв. или от ХЕС на 5лв. - оценката на борсата е без значение! Но този холдинг досега има съвсем друга слава...
                                Спирам, че стана много дълго)
                                П.П. Интересно, как ли според КАПИТАНА изобщо се формира цената на акциите на холдингите!?

Коментар

Working...
                                X