Лелееее.......:-):-):-). който има акции получава парченце от кеша, който няма духа............:-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КРЗ Одесос (ODES)
Collapse
X
-
Защо бе човече?!
Преди няколко месеца (след спекулациите с Холдинг Варна) бях писал че сплит при КРЗ Одесос е много малко вероятен именно заради мажоритаря. Защото при висока цена на акциите и малки обеми на търговия е много по-лесно да се следи за евентуална атака на собствеността върху контрола на всяка една компания.
В случая, при така създалата се конюнктура при Одесос всички играчи имат интерес от сплит.
- Абас (чрез ХВАР) имат интерес да вземат колкото се може повече пари за останалите си акции.
- Важното всъщност са взаимотношенията между Тимаджиите и КРЗ Инвест. Дали мелят "брашно в една воденица" или не. И дали може да се стигне до брба за контрола, особено предвид приватизацията на БМФ. ТИМ вече показаха, имат сериозни интереси в тази насока. От тук насетне има доста сценарии за разплитане на "гордиевия възел"...
И сплита може да се окаже ключовия момент в стратегиите на основните играчи по позицията.
Коментар
-
[quote="Alan Greenspan"]Абе те и DOVUHL купуваха едни умници преди, ама това още нищо не значи ... Никой не е по-голям от пазара ... дори от българсия такъв .
[quote="SEBULBA"]Първоначално изпратено от Alan GreenspanУсещам че си на границата.
За съжаление около ОДЕС позитивните новини се изчерпаха.
Очакванията също.
До октомври тренда тука е надолу. А може би и след това.
Първоначално изпратено от SEBULBAНай- сигурния показател за фалшива паника нищожния обем. Ами вижте кой ги склю4и тези сделки за по 1 по 2 по 3 акции (ЦКБ или близки до нея) Имам силното усещане, 4е знаейки за от4ета се опитват да предизвикат псевдо паника за да смъкнат цената и да си донапазаруват акции по-тънко, които са им жизнено важни за да установят контрол над КРЗ-то. Цената смъкнаха, ама не могат да си напазаруват. Няма и един по-свестен пакет който се предлага. Паника няма! Аз няма да продавам!
Тренда ще се обърне бързо - до края на седмицата ще е на 143 - 145 и от там нагоре. Доковете им са пълни. И помисли - защо едни отли4но информирани хора от една кооперативна банка купуваха големи пакети на дебели цени миналата седмица - може би не са имали идея какъв от4ет ще излезе или пък са много щедри? Помисли ...
Може Алан, може. Ако имаш пове4е информациа от другите... ... а тези хора я имат ...
Коментар
-
http://www.investor.bg/?cat=0&id=40052
Задълженията на компанията намаляват с близо 40 на сто от началото на годината, основно в резултат на спада на текущите задължения до 2,7 млн. лв. при 5,67 млн. лв. към края на миналата година.
Коментар
-
Абе те и DOVUHL купуваха едни умници преди, ама това още нищо не значи ... Никой не е по-голям от пазара ... дори от българсия такъв .
[quote="SEBULBA"]Първоначално изпратено от Alan GreenspanУсещам че си на границата.
Очакванията също.
Първоначално изпратено от SEBULBAНай- сигурния показател за фалшива паника нищожния обем. Ами вижте кой ги склю4и тези сделки за по 1 по 2 по 3 акции (ЦКБ или близки до нея) Имам силното усещане, 4е знаейки за от4ета се опитват да предизвикат псевдо паника за да смъкнат цената и да си донапазаруват акции по-тънко, които са им жизнено важни за да установят контрол над КРЗ-то. Цената смъкнаха, ама не могат да си напазаруват. Няма и един по-свестен пакет който се предлага. Паника няма! Аз няма да продавам!
Тренда ще се обърне бързо - до края на седмицата ще е на 143 - 145 и от там нагоре. Доковете им са пълни. И помисли - защо едни отли4но информирани хора от една кооперативна банка купуваха големи пакети на дебели цени миналата седмица - може би не са имали идея какъв от4ет ще излезе или пък са много щедри? Помисли ...изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
-
[quote="Alan Greenspan"]Усещам че си на границата.
Очакванията също.
Тренда ще се обърне бързо - до края на седмицата ще е на 143 - 145 и от там нагоре. Доковете им са пълни. И помисли - защо едни отли4но информирани хора от една кооперативна банка купуваха големи пакети на дебели цени миналата седмица - може би не са имали идея какъв от4ет ще излезе или пък са много щедри? Помисли ...
Коментар
-
Ами, Apro хубавото, че и тази година печалбата няма да е под 7 000 000лв, ще има СПЛИТ, като ще се повиши ликвидността и като следствие се надявам да се включат с инвестиции в акции на ОДЕСОС, и ПФ-ове, че има нови акционери, които държат да си получават дивидентите/ покрай тях и ние/, че се инвестира в пристанищна дейност и нов док, абе нека да е лято...............
Коментар
Коментар