IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой може ли да обясни защо се получава така

Коментар

• В отчета за 2006 се споменава за "валутен кредит с лихва, която варира между 8 и 9 процента обезпечен с ипотека на земя сгради и съоръжения" - не съм финансист но ми се струва голяма лихвата след като на граждани дават с по-малка лихва.

Коментар

• Има и за реинвестиции. Колко години трупат неразпределена печалба, поне 7-8 години не са давали дивидент ... така който иска от акционерите, сам ще решава да реинвестира своя дивидент ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Смърфиета
          и на мен не ми харесва този дивидент. На големите им трябват пари, не искат да реинвестират ...
          И все пак е по-добре да ги дръпнат като дивидент, отколкото по други начини
          Що така бе, хора, той дивидентът си е чиста печалба. А че има начини да си дръпнат печалбата без да дават и на нас- има и често се случва. Така че, евала на Одесос-а, аз лично съм доволен.

Коментар

• Тук решаващ ще е отчета за Q2. Ако се запази същото ниво на печалбата, тя би възлязла на около 25 лева на акция на годишна база. Което ще рече П/Е под 9 при цена 217 лева. Колко дружества имат такова съотношение на БФБ?
            Още нещо - според вас има ли шанс Одес да се върне в Софикс след време?

Коментар

• и на мен не ми харесва този дивидент. На големите им трябват пари, не искат да реинвестират ...
              И все пак е по-добре да ги дръпнат като дивидент, отколкото по други начини

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
                Първоначално изпратено от smooth operator
                тези хора защо не инвестират, а раздават и резервите???
                Ако бяха дали по-малък дивидент, въпросът щеше да е защо е толкова малък, сега като дават добър дивидент- защо бил толкова голям. Все недоволни тея инвеститори.
                Като става въпрос за цената на дружеството- ако направите сравнителен анализ ще забележите, че на фона на останалите дружества от тази "черга" е подценено и според мен има добър фундамент за покачване, а дивидентът може да се окаже катализатор.
                да... тук има потенциал за значим ръст . дружеството все още е подценено, за разлика от много други

Коментар

• Първоначално изпратено от smooth operator
                  тези хора защо не инвестират, а раздават и резервите???
                  Ако бяха дали по-малък дивидент, въпросът щеше да е защо е толкова малък, сега като дават добър дивидент- защо бил толкова голям. Все недоволни тея инвеститори.
                  Като става въпрос за цената на дружеството- ако направите сравнителен анализ ще забележите, че на фона на останалите дружества от тази "черга" е подценено и според мен има добър фундамент за покачване, а дивидентът може да се окаже катализатор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                    Първоначално изпратено от atanas76
                    Парите по кобосите ли ще дойдат?
                    Със или без данъка и трябва ли се подава данъчна декларация за дивидента?
                    Нов съм и не съм получавал дивидент досега. Моля някой да каже какво става с тези дивиденти.
                    По кобоса ще ти го пратят, с приспаднатия данък
                    Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от atanas76
                      Парите по кобосите ли ще дойдат?
                      Нов съм и не съм получавал дивидент досега. Моля някой да каже какво става с тези дивиденти.
                      По кобоса ще ти го пратят, с приспаднатия данък

Коментар

• Тук аз днес очаквах повече и мисля че достигнатото ниво 217 лв включваше и очаквания дивидент.Затова и цената от 200 се качи към 210-215 с очакване на още нещо повече.Аз продадох 50 % от акциите си. Може и да не съм прав но пък затова оставих другите .

Коментар

• Парите по кобосите ли ще дойдат?

Коментар

• тези хора защо не инвестират, а раздават и резервите???

Коментар

• Около 5,4% от средната цена за днес. Не е никак лошо.

Коментар

• 11,60 лв. нетен дивидент???

Коментар

Working...
                                X