IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ODES-12.47 печалба на акция

Само малка информация за тези, които се опитват да гадаят накъде ще върви корабостроенето и корабния бизнес в близките години. Онзи ден Маерск обявиха официално, че искат да купят П&О Недлойд, цената е 2,5 млрд. евро. Ако сегашното състояние на фрахтовия пазар е максимума, то тогава надали Маерск щяха да купуват сега. Явно те очакват значителен ръст и за напред. Предполагам Маерск са добре информирани. Макар това да звучи малко далеч от ОДЕС, да се надяваме, че и българския корабен бизнес и фирмите свързани с този бизнес ще печелят повече.

Коментар

VIZHTE DNES ODESA

Коментар

Продавам акции на КРЗ-Инвест АД, Варна.Ако има желаещи, пишете на e-mail: radiant@abv.bg
        КРЗ-Инвест АД- Варна притежава 47% от КРЗ Одесос АД- Варна

Коментар

SEBULBA, дано да си прав. Слава Богу, че не бързам, но дано машиностроителните предприятия все пак успеят да си повишат добавената стойнст.

Коментар

печалбите на предприятието няма да са дългосрочни
            всичко зависи от разходите за морски транспорт,но те скоро ще дойдат на местата си
            нашите машиностроителни предприятия не могат да правят нещо добро
            ето вижте,ще се изнасят полуфабрисати за Норвегия
            то за друго не ставаме,грубите работи с ниска добавена стойност

Коментар

Не си се набалбукал, просто ще чакаш повечко . . .

Коментар

За съжаление аз се набълбуках на 90, и сега малко ме е яд. Нестандартните гледни точки често са верни! Но поне имам търпение, лошото е че пазарът оценява дружествата по непредвидим начин. Все пак ODES е на печалба и мисля че има работа. Не знам, например, на какво се надяват акционерите на SFARM или BIOV, например. Според мен ODES изглежда разумна инвестиция, поне на сегашните нива, спрямо други балони.

Коментар

Естествено, че може и да не съм прав. Просто ти представих една (нетрадиционна) гледна точка. Само, че ако се върнеш назад в темата ще видиш, че Мечката и ако не се лъжа само още един автор предрекоха, че отчета за 1-во тримесечие ще е тотално разочарование.

Коментар

Все си мисля, че може и да не сте прави.

Коментар

Al., виж какво е написала Мечката за ODES преди 3-4 дена.

Коментар

Мерси, Хапчо, сега го разбрах. Никога не съм бил фен на счетоводството, но май трябва да понаблегна върху него! Т.е. отчетът не е толкова зле, както например ODES твърди (сигурно си му видял постинга за HES).

Коментар

С други думи това показва, че незавършеното производство се увеличава.

Коментар

Виж внимателно в коя част на ОПР то е този минус, ако е в разходите минуса, няма проблем))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Коментар

Вярно, сега го видях в баланса. Но защо в ОПРто за първото тримесечие промяната на незавършеното производство е "-2306"? Нещо не ми се връзва.
                              Извинявай, счетоводните ми познания за съжаление са много ограничени.

Коментар

Нещо си в грешка за незавършеното производство. Незавършеното производтсво се увеличава до над 3 милиона. Това говори, че през второто и третото тримесечие "изоставането" от парвото ще бъде компенсирано.

Коментар

Working...
                                X