If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нямам и никога не съм имал акции нито в КР, нито в ИХБЛ. Не смятам и да имам, ако това е следващия въпрос ). Просто знам някои от нещата, които се случват в шипинга, а и някои от нещата,които се случват на капиталовия пазар. Споделям инфото щот пиша във форума от самото му създаване и съм пристрастен. Понякога, някои дървени философи ме ядосват (като pilot например), но не намират сили да ми се извинят, като стане категорично ясно, че аз съм бил прав, а не те. Но нищо, по-голямата част от пишещите във форума са коректни младежи и девойки, така че ще продължаваме, додето силите ни стигнат ))))
И един личен въпрос към Пламен, на който може да не отговаря, ако иска:
ти държиш ли акции на ODES?
Просто се чудех, защото следиш дружеството от много време и си най-запознат с положението в ODES. Казано честно от доста време с интерес чета това, което пишеш по темата :-)
Внасям лека, но съществена корекция. А именно : Булярд корабостроителна индустрия АД е собственик на вещите и имуществените права на бившата Варненска корабостроителница. Булярд АД притежава 75% от Булярд корабостроителна индустрия АД, останалите 25% са собстевност на Параходство Български морски флот. Тез 25% за нищо ги нямате бе ))
ODES и Варненската корабостроителница са две съвсем различни неща. ODES е кораборемонтен завод и не се занимава с корабостроене.
Булярд е собственик на Варненската корабосторителница.
ODES притежава само 10% от Булярд.
IHLBL притежава 51.5% от Булярд АД и 4.93% от Кораборемонтен завод Одесос (ODES), като IHLBL отчитат акциите си в ODES като финансови активи, държани за продажба.
ОДЕСОС ПБМ е всъщност АД (различно от ODES), с предмет на дейност извършване на пристанищни услуги и други съпътстващи дейности на кораби и сухоземни транспортни средства. ODES и IHLBL са акционери в ОДЕСОС ПБМ - имат по 33.33%.
добре де доколкото разбирам булярд са собственици на odesos държат 75%. следователно цялото строителство на новите кораби ще бъде в odesos -правилно ли е?
МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Човек на скандалния бивш областен управител на Варна Добрин Митев е назначен за изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Варненската корабостроителница, научи "Монитор" Това е. инж. Евгени Чаушев, който е дългогодишен корабостроител и за кратко време бе изпълнителен директор на завода преди обявяването му в несъстоятелност през 1999 г.
Евгени Чаушев е бивш началник на отдел "Конструктивен" в корабния завод до 1999 год. Тогава Добрин Митев настоява пред бившия премиер и председател на СДС Иван Костов да бъде сменен целият управителен съвет на завода, в който влизаха Свилен Спасов, шеф на "Отворено общество" във Варна, Георги Заимов и Добромир Кондов. На 14 февруари по заповед на Костов, бившият вицепремиер и министър на промишлеността Александър Божков подменя изцяло управителния съвет на корабостроителницата. В новия УС са назначени Милко Златев, председател, Владимир Фелдманов и Евгени Чаушев. Фелдманов става първи изпълнителен директор, а Чаушев, който е личното предложение на Добрин Митев, втори изпълнителен директор на завода, припомнят осведомени.
В момента бившият областен управител на Варна Добрин Митев живее в Нова Зеландия, но местните власти откриха през март процедура за неговото екстрадиране в България.. У нас го чака арест, тъй като има присъда от 5 г. затвор за престъпления по сделки с държавни имоти.
Междувременно на 11 май т.г. на общото събрание на "Булярд - корабостроителна индустрия", която е собственик на корабния завод, за председател на надзорния съвет бе избран Златко Бакалов за председател, в надзорния съвет бе избран председателят на КНСБ в завода Марин Стойчев.
Председател на управителния съвет е Димитър Желев, който притежава 51 процента от акциите на "Булярд", членове са още Пламен Дионисиев, Стефан Вълков, и изпълнителният директор на БМФ Христо Донев.
Параходство "Български морски флот" ще сключи договор с "Булярд - корабостроителна индустрия" за строителство на два нови кораба във варненската корабостроителница. Това стана ясно вчера, след като двете страни успяха да се уточнят за спъващите сделката параметри и основно за цената на плавателните съдове.
Новината съобщи Златко Бакалов. Очаква се до дни договорът да бъде подписан. И двете страни направихме компромиси, обясни Бакалов. Параходството е качило цената, която даваше за един кораб, а "Булярд - корабостроителна индустрия" е намалило исканата сума за строителството на корабите. Новите кораби за "БМФ" ще бъдат 21 000-тонен кораб от типа на "Трапезица" и един 42 000-тонен.
На 25 - 27 май ръководството на "Булярд - корабостроителна индустрия" ще има срещи с немската компания, която поръчва кораби във Варна. По взаимно споразумение е удължен срокът на банковите гаранции. В края на юли и началото на август във Варна започва строителство на първите кораби по двата нови договора.
Преди 6 г. Добрин Митев уреди Евгени Чаушев за изп. директор на завода с протекцията на Иван Костов и Александър Божков
Честит празник и от мен.И както се казва-“върви народе възродени, към светли бъднини върви...” За акционерите на КРЗ Одесос обаче, бъднините не са чак толкова светли и което е по-лошо, са някъде в неопределеното бъдеще.Печалбата беше отнесена във фонд резервен, защото на завода му предстоят огромни разходи за основно оборудване-закупуване на голям плаващ док за около 15-16 млн. долара, отделно са разходите свързани с участието в Одесос ПБМ /30%/ и необдимостта от други едни големи пари за изграждането на частното пристанище, да не говорим за това, че пари ще се наливат и по линия на Булярд.Предложено беше с част от печалбата да се увеличи капитала или да се направи сплит, обаче идеята бе възприета от ръководството на завода като много еретична.Да не говорим за набиране на необходимите средства за инвестиции от борсата...Въобще, тотална липса на гъвкавост и най-вече на интерес за подобно развитие на нещата.
Ако все още има оптимистично настроени инвеститори, имам добра оферта за вас-продавам акции на КРЗ-Инвест АД, Варна.При проявен интерес, пишете на e-mail: radiant@abv.bg
КРЗ-Инвест АД- Варна притежава 47% от КРЗ Одесос АД- Варна
Абе не следите ли какво ви пиша вече половин година. Още в края на миналата година ви казах, че КРЗ няма да разпределя дивидент и сега : О, чудо. Що се отнася до КРЗ и отношението му към Булярд то е видно и с просто око. Останаха им 10% там, които не са кой знае какво. Но от друга гледна точка може да се очаква някои от елементите на новите кораби, които ще се строят в Булярд да бъдат строени в КРЗ. Което си е много добре за КРЗ. Освен това както вече многократно писах Булярд, КРЗ и ИХБЛ ще правят съвместно пристанище, като КРЗ ще бъдат водещи в това предприятие. Така че те са си разпределили силите, както са намерили за добре. Лично аз не очаквам ръст на основната дейност на КРЗ за тнази година, а запазване нивата от миналата. Цялата информация за 2004-та година я има на сайта на БФБ, така че не е нещо ново, просто не се знаеше (поне не от всички) дали ще се разпределя дивдент или не.
пламене моля те обясни ми точно каква е ситуацията в odesos, булярд и IHLBL кои на какво е собственик и как би трябвало да рефлектира върху отчета на odesos сключената онзи ден сделка с булярд.Благодаря предварително
Коментар