IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BTC-дивиденти

... аз пък си получих дивидента от Софарма чрез ОББ още преди в този форум да е споменал някой че е започнало раздаването на дивидент ... за таксите и комисионните съм съгласен че са височки :-)

Коментар

• BTC-дивиденти

Syvetvam te da si proverish smetkata i da otkriesh kolko pari sa ti prevedeni. Predpolagam, che dividentite sa nalichni.Sumata, koiato shte poluchish lesno mozhesh da ia smetnesh. Pozdravi.

Коментар

• BTC-дивиденти

Да в ОББ нещо куца, аз търгувам чрез Елана, но голяма част от акциите на БТК са ми в ОББ, комисионните им за голями пакети са по изгодни.
        Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• BTC-дивиденти

Деси,

Проблемът не е в теб, нито в БТК. Проблемът е в твоя ИП. Чудя ти се как можеш да избереш банка, и то точно ОББ за тая работа. Намери си някой свестен ИП и бягай от тия некадърници. По време на търга за БТК тук във форума беше вой и рев от прецакани техни клиенти.

Иначе по същество:

Вчера, като прочетох новината, звъннах на брокерката си и тя ме просветли напълно по въпроса. БТК е изпратило списък на акционерите с право на дивидент в ЦД и е превело парите там. Сега ЦД превежда парите на ИП и те ги разпределят по подсметките на клиентите си. Вероятно до края на седмицата ще се виждат и в кобоса.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• BTC-дивиденти

Благодаря, но какво е това бекофис как мога да му намяра кординати?

Коментар

• BTC-дивиденти

търси бекофиса на ОББ, той трябва да е получил файл от ЦД и предполагам до три дена парите ще са при ОББ, след което можеш да си ги вземеш.

Коментар

• BTC-дивиденти

Освен това, знаещ съм присъствала на всички събрания на акционерите на бтк и мисля, че обща информация не ми липсва, липсава ми конкретка / кога мога да отида да си заява паричките за теглене и да си ги харча с удоволствие/.

Коментар

• BTC-дивиденти

От днес (1 август) Българска телекомуникационна компания АД (БТК) започва изплащането на дивидент на акционерите си. На Общо събрание на акционерите, проведено на 24 юни, бе гласувано за дивидент да се разпределят общо 146,687 млн. лв.

На една акция с номинал от 35 лв. се падат по 17,78 лв. брутен дивидент или 16,5354 лв. нетен дивидент на акция. След промяната на номинала на акциите на дружеството от 35 на един лев, брутният дивидент става 0,508 лв. на акция, а нетният е 0,47244 лв.

Тези акционери на БТК, които са придобили акции от капитала на дружеството на регулирания пазар, ще получат дължимия дивидент чрез инвестиционния посредник, при който имат открити подсметки. Съответните суми ще бъдат преведени на инвестиционните посредници от Централен депозитар АД (ЦД), с който БТК има сключен договор за изплащане на дивидент чрез системата на ЦД.

Тези акционери, които не са придобили акциите си в резултат на борсова търговия, ще получат дължимия дивидент чрез банков превод. За целта съответният акционер следва да представи заявление с нотариално заверен подпис на акционера, посочващо банкова сметка в лева, по която да бъде изплатена дължимата сума. Заявленията трябва да бъдат подадени на адреса на управление на дружеството: гр. София, бул. ген. Тотлебен 8 (ст. 511).

Аз информация имам предостатъчно, но какво да направя като навсякаде пише, че дивидента се изплаща от ИП, а от моето нищичко не знаят. От ОББ ми къзват да се обърна за информация към бТК от там на телефона за връзка с инвеститорите /949 49 49/ ми отговарят, че човека е отпуска този месец. Ти какво би ме посъветвал, дай малко от твоето инфо.

Коментар

• BTC-дивиденти

А аз смятам, че е несериозно, ти като акционер да не знаеш за какво става въпрос, има новини, официални съобщения, но няма кой да търси и да чете.

Коментар

• BTC-дивиденти

Да това е така, но все пак не смятам, че е сериозно нито моето ИП /ОББ/ нито от БТК да са способни да ми дадът някаква информация.

Коментар

• BTC-дивиденти

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 06.07.2005 год.

Коментар

• BTC-дивиденти

Плащането става през съответния инвестиционен посредник, вчера те са получили информацията от ЦД, колко пари има да получава всеки клиент. Какво общо има тук, дали човека който отговаря затова в БТК е на работа или не. Става дума за едни пари, които от БТК се превеждат през ЦД към клиентите на ИПтата. Да не си представяш, че всеки акционер ще ходи да се среща с отговорника от БТК, който да му изплати дивидента.

Коментар

• BTC-дивиденти

Някой може ли да ми каже как така е стартирало изплащането на дивидент от 01.08.2005г. за акции на бТК, когато от връзки с инвеститорите на бТК ми отговарят, че човека който се занимава с този въпрос е отпуск през Август, от от моя ИП който е ОББ ми отговарят, че нищо не знаят по въпроса и идея си нямак кога ще има някаква яснота. И пак да попитам как така е стартирало изплащането, ако има някой с информиция ще съм много благодарна. Благодаря

Коментар

• BTC-дивиденти

Кой има право да получи дивиденти от БТК?До коя дата трябва да е купил акции?

Коментар

• БТК UP

Клиент на Булброкърс продаде 54 655 акции на Българска телекомуникационна компания, като смъкна цената им до 11.44 лв. Последва една сделка за 214 687 акции на цена от 11.79 лв., благодарение на която среднопретеглената цена за деня се покачи с 0.68% до 11.78 лв. Страните по сделката бяха клиенти на ТиБиАй Инвест (продавач) и Сибанк (купувач). След края на борсовата сесия офертите купува/продава останаха на нива от 11.50/11.70 лв. за акция.

Коментар

Working...
                                X