IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 11.70, как го докара до балонче, продадох си акциите, когато трябваше, доволен съм от себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от lynx
      Това го четох :-) При цена на придобиване 11.25 и след раздаване на дивидент 0.55 колко трябва да е цената? :-) Елементарно Уотсън ;-) И малките елки ще кажат 11.70
      Да ама деня след като се раздаде дивидента цената и не го усети. Все съм се чудил как става така.
      Аз натоварих на 11.05 и 11.07 преди дивидента. Тогава ми се видя добра идея точно след като прочетох "това" :-) Сега не бих купил над 11.75
      "Malkite elki" shte pokajat 10.70. Eh, momcheta, ima oshte mnogo kakvo da uchite.
      __________________________________________________ __
      Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от lynx
        Това го четох :-) При цена на придобиване 11.25 и след раздаване на дивидент 0.55 колко трябва да е цената? :-) Елементарно Уотсън ;-) И малките елки ще кажат 11.70
        Да ама деня след като се раздаде дивидента цената и не го усети. Все съм се чудил как става така.
        Аз натоварих на 11.05 и 11.07 преди дивидента. Тогава ми се видя добра идея точно след като прочетох "това" :-) Сега не бих купил над 11.75
        Забрявяш още нещо ... Печалбата от последното тримесечие - май беше 27 ст на акция : ) ...

Това не е препоръка! Имам акции

Коментар

• Това го четох :-) При цена на придобиване 11.25 и след раздаване на дивидент 0.55 колко трябва да е цената? :-) Елементарно Уотсън ;-) И малките елки ще кажат 11.70

Коментар

• Bravo!

Niakoi ot "investitorite" na BFB iavno sa zabravili da prochetat tova kato sa kupuvali akcii na nivata ot poslednite 2 meseca.

Коментар

• Това не се ли очакваше, аз поне си мислех че скоро цената ще падне.

Коментар

• Прехвърлиха се 90% от BTC.
                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• "Юлиус Бер" увеличава дела си и в БТК
                  от Татяна ПУНЧЕВА [54 прочитания] 09 август, 19:28

Инвестиционното подразделение на швейцарската финансова група "Юлиус Бер" (Julius Baer) - "Джулиус Беър инвестмънт мениджмънт" увеличава дела си в Българската телекомуникационна компания (БТК) до 5.36%, става ясно от съобщение на Българската фондова борса.

Инвестиционното звено, базирано в Ню Йорк, е увеличило дела си, който беше 1.24% след придобиването на допълнителни малко над 3.5 млн. акции от телекома в началото на август. Това качи цената на компанията до 12.47 лв. за акция. Подобен обем книжа бяха прехвърлени на 2 август, когато е регистрирана и сделката в Централния депозитар.

С това финансовата група значително увеличава инвестициите си в България, след като в началото юли "Джулиус Беър инвестмънт мениджмънт" придоби 8.36% от холдинговото дружество "Химимпорт". В началото на август пък фондове на групата придобиха близо 10% от застрахователната компания "Лев инс", която планира листване на Българската фондова борса по-късно през годината. По неодитирани данни на фондовете на компанията те са инвестирали още в Застрахователното и презастрахователното дружество ДЗИ, фармацевтичната "Софарма" и Българо-американска кредитна банка. Фондовете имат инвестиции и в Румъния, Сърбия и Хърватия, както и в Гърция и Кипър.

Швейцарската финансова група "Юлиус Бер" е сред най-големите асет мениджъри в света, като работи както в сферата на частното банкиране, така и в управлението на активи. Групата включва в себе си банката Bank Julius Baer и управлява над 400 млрд. швейцарски франка към края на полугодието на 2007 г.

Други инвестиции в български компании:

Компания / Дял

"Лев инс"* 9.99%

"Химимпорт"* 8.39%

ДЗИ** 5.5%

Българо-американска кредитна банка** 2.38%

Софарма** 0.625%

*Данни на Българската фондова борса

**Към края на април 2007 г., данните са приблизителни, източник "Юлиус Бер"

Коментар

• Първоначално изпратено от fedur
                    Какви бяха тези обеми днес?
                    Булброкерс прехвърля пакети на БКК.Вероятно чужд инвеститор

Коментар

• Какви бяха тези обеми днес?

Коментар

• Първоначално изпратено от pnk
                        Дааа ... следващата седмица май ще има силно раздвижване около акцията. ... А и крайно време е!
                        Какво точно имаш предвид - нагоре или надолу?
                        Освен това статията е грешна. AIG CP купува 65% за 1.08млрд евро, а това оценява БТК на 1.7млрд. евро + дълг.

Коментар

• Дааа ... следващата седмица май ще има силно раздвижване около акцията. ... А и крайно време е!

Коментар

• http://dnes.dir.bg/2007/07/28/news19...html#sepultura

ЕК разреши AIG да купи БТК
                            28 юли 2007 / БТА
                            Европейската комисия днес разреши на Ей Ай Джи глобъл инвестмънт AIG Global Investment Group да купи 65 процента от акциите на Българската телекомуникационна компания с аргумента, че сделката няма да създаде никакви антитръстови проблеми, предаде Асошиейтед прес.
                            Офертата на Ей Ай Джи, която е поделение на нюйоркския застравотел Американ интернешънъл груп (American International Group Inc.), оценява българската компания за фиксирани и мобилни телекомуникации на 1,08 млрд. евро или 1,47 млрд. долара. Това е най-голямата сделка на придобиване на частна компания в страната, отбелязва АП. Ей Ай Джи няма телекомуникационен бизнес в България, така че няма и опасения за евентуално накърняване на конкуренцията, отбелязват регулаторните органи в Брюксел. Българският някогашен държавен монополист в телекомуникациите е собственост в момента на Вива венчърс (Viva Ventures), инвестиционното поделение на бостънската Адвент интернешънъл (Advent International Corp.) и на исландската Новатор холдингс (Novator Holdings). Те обявиха, че очакват Ей Ай Джи да купи допълнително 25 процента от капитала на компания в скоро време, като част от постигнатото споразумение.

Коментар

• Poluchihte li dividentite ot BTC po COBOS-ite? Koga se ochakva da pristignat?

Коментар

• Антимонополните органи на Европейския съюз удължиха с 10 дни срока, в който трябва да се произнесат по сделката, с която американският инвестиционен фонд

Досегашният краен срок бе 17 юли, но с вчерашното решение той е преместен на 31 юли, съобщава агенция "Блумбърг".

Базираната в Ню Йорк AIG Capital Partners купи 65% от Българската телекомуникационна компания (БТК).AIG се договори с исландския милиардер Тор Бьорголфсон срещу 2.11 млрд лева. да придобие контрола над опцията, която той има за смяна на собствеността на БТК.

Коментар

Working...
                                X