IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• mi to turgovoto e fakt ve4e i kolkoto i da su4ete, cenata shte si ostane 10.73!

i na men mi se struva daje visoka tazi cena. vse pak stava duma samo za BTC, Vivatel e otdelno par4e!

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
      Forex Trader,
      Среднопритеглената цена е за последните 3 месеца и включва сделката с 90% от преди няма и две седмици. Още по-рано беше писано от един друг участник, че общо за последните 3 месеца са изтъргувани към 270 млн акции на БТК. 260 млн. от тях минаха на 17 август на цена 10.70. Дори и да не знаеш на каква цена са търгувани другите 10млн, мисля че 260млн акции на цена 10.70 горе-долу ти показват каква ще е цената на търговото. Спекулираше се в диапазон +5/+10 стотинки над цената на придобиване от 10.70лв.

Съдейки по цената на акциите между придобиването и обявяване на търговото, явно всички участници го разбраха освен теб.
      Не си използвай модела за БТК, където ти излиза че цената била 12.11, за покупката на други акции, защото можеш да извършиш и други глупости.
      Значи -съжалявам,че трябва да ти обяснявам толкова елементарни неща:
      1.Ясно е на всеки , че среднопретеглената за пшоследните 3 месеца ще клони към 10.70
      2.Въпроса е дали ще с е вземе среднопретеглената цена към датата на внасянето на търговото предложение- онзи ден, или към 3-ти май 2007г. - датата на промяна на собствеността на контрола върху акциите- в наредбата пише, че точно тя трябва да се вземе. И аз мисля че тя ще се вземе и тази цена -10.70лв. няма да мине. А иначе и з адецата е ясно,че средната за посл. три месеца клони към 10.70- моля те не се бъзикай с мен- не вярвам сериозно да мислиш, че мога да вярвам, че ако се вземе онзи ден като дата, средната може да бъде мн. различна от 10.70.
      Но то по тази логика, всеки може да постигне споразумение за продажба на контролния пакет, после да изчака,за да свали цената и да отправи търгово на ниска цена....
      Аз мисля обаче че това нито е законно, нито ще бъде позволено да стане.
      Най- после дори и да бъде приета средна 10.73, то се взимат и други цени, под които не може да отправи търгово, а и те са над 12 лв.
      То ако се вземаше чисто и просто средната з апосл. три месеца и на нея с еотправяше търговото, всеки щеше да прави так- да сваля цената и да птправя търгово, но не е така, з атова са дадени и други цена, да не стават мошеничества. Аз тези други цени съм ги казал вече, пропуснах между тях и нетната стойност на активите, по която в никакъве случай БТК не струва 10.70лв на акция, най-малко заради имотите в нея. така че дори и да приемем , че средната е 10.70, то търговото няма да е по тази цена...

Коментар

• Значи нов съм но специално следя темата за БТК, понеже наистина виждам разбирате от акции малко от към техничеката част да погледнем телекома.
        1. В другите страни достъпа до интернет през ДСЛ ползват около 64% от абонатите тоест преобладава (с Изключение на САЩ). У нас той според БТК е 27% което е пълна лъжа не повече от 15-18%, който не ми вярва да започне да гледа на броячите пише отчетените посещения от кой доставчик са. Тука всички сте хора свикнали да работите с цифри можете само да го сметнете. А е под сериозно съмнение дали ще имат прираст на абонатите на АДСЛ тази година.
        При стационарните телефони с широкото навлизане на ИП телефоните предполагам броят им абонати също е низходящ.
        Като цяло в момента по света има отлив от стационарните връзки в полза на мобилните и наистина се съмнявам БТК да представлява дългосрочен интерс за някого предполагам че АИГ нямат дългосрочни намерения.....
        Не си представям някой да пробва да листне БТК на чужда борса.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGTR30
          КФН ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ!

Предложената цена 10.73 е незаконна!
          Има една възможнос да се докаже това:
          На 17 Август 2007 12:15 ч. две секунди преди AIG Capital Partners да направят сделките, няколко посредника и COBOS-а смъкнаха цената от 11.20 лв. до 10.70 лв. Ако може да се докаже , че са действали за свързани лица с AIG Investments или от тяхно име, може да се иска по-висока цена от КФН.
          Но може и да е чиста случайност, че тридесетина сделки са станали в една и съще секунда и цената е паднала ;-)

Коментар

• И аз мисля че ще я преместят на по голяма борса.[/list]
            Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси
              Здревейте,
              искам да попитам според Вас дали е възможно след отписнането на btc от родната ни и борса, на бъде реализирато IPO na btc на някоя чуждестранна борса?
              BINGO! :wink:

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси
                Здревейте,
                искам да попитам според Вас дали е възможно след отписнането на btc от родната ни и борса, на бъде реализирато IPO na btc на някоя чуждестранна борса? Според мен ако БТК е на някоя чуждестранна борса качена новите собственици биха можли да реализират доста добра рентабилност за срок от 4 години. Да не забряваме, че в БТК преструктурирането почти приключи, също така се направиха не малко инвестиции, ADSL също се разви много добре /аз и голяма част от мойте познати го ползват, даже преди два дни преподписах договор за 2 години и съм много доволна от обслужването, скороста и цената която плащам/. Тоест компанията тепърва започва да печели и добре да печели. И така след около 2-3 години след като компаниято започне да печели по-добре и направат продажба на част от имотите които не знам защо не бяха продадени сега, от AIG спокойно могат да търсят след 3 години 12 евро за акция.

Та в заключение на горенаписаното моля за съвет дали е разумно да си запазя пакета в БТК в очакване на горепосочения сценарии или това е невъзможно според Вас.

Предварителн Благодаря за изказванията ви по въпроса :-)

Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. Притежавам акции в БТК
                Поред: 1. Дали БТК ще бъде листната на чужда борса - едва ли. Ако бъде отписана от нашата, то ще е с цел да бъде 100 % собственост на AIG, а не за да пускат нов free float където и да било. 2. AIG е фонд, който прави високорискови инвестиции (влезе в Jetfinance когато дружеството не беше лидер в този сегмент, за да го направи такъв) и очакваната възвръщаемост при такива сделки е 50-100% годишно. Наблюденията показват че след 3, максимум 5 години фондът излиза от направената инвестиция с неколкократна възвръщаемост. Ето защо ми се струва че 12 ЕУР на акция не е техния таргет (който иска може да се рови и да види как се развиха нещата с Jetfinance). 3. Според мен развитието на БТК тепърва предстои и най-вече в разширяването на предлаганите услуги и в подобряване на обслужването - има твърде много какво да се желае и ми се струва, че това ще бъде един от приоритетите в близките месеци до една година. Допълнително преструктуриране най-вероятно ще има - останаха много имоти при това твърде неефективно използвани. Почти съм сигурен че по-голямата част от тях ще бъдат продадени. 4. Необходимо е още доста да се инвестира в техническото развитие на компанията, както и на Вивател. 5. По отношение на цените, особено на ADSL - аз също го ползвам, но определено смятам, че цената има накъде да пада (независимо дали на същата цена ще предложат по-висока скорост или при запазване на сегашната, ще намалят цената). 6. Преди време се писа за алтернативни оператори и интернет доставчици, подавали жалби и водили дела срещу БТК - така или иначе в един момент всички ще са принудени или да изградят собствена кабелна мрежа под земята (което е изключително скъпо в мащаба, в който я има БТК и от тази гледна точка невъзможно) или - най-вероятния сценараий - ще подпишат договори с компанията за ползване на мрежата срещу наем. Ето това вече ще донесе сериозен ръст на приходите на БТК в следващите няколко години.
                В заключение: Перспективите пред компанията са много добри, но не мога да давам съвети за покупка или продажба на акции.
                Не притежавам акции.

Коментар

• Здревейте,
                  искам да попитам според Вас дали е възможно след отписнането на btc от родната ни и борса, на бъде реализирато IPO na btc на някоя чуждестранна борса? Според мен ако БТК е на някоя чуждестранна борса качена новите собственици биха можли да реализират доста добра рентабилност за срок от 4 години. Да не забряваме, че в БТК преструктурирането почти приключи, също така се направиха не малко инвестиции, ADSL също се разви много добре /аз и голяма част от мойте познати го ползват, даже преди два дни преподписах договор за 2 години и съм много доволна от обслужването, скороста и цената която плащам/. Тоест компанията тепърва започва да печели и добре да печели. И така след около 2-3 години след като компаниято започне да печели по-добре и направат продажба на част от имотите които не знам защо не бяха продадени сега, от AIG спокойно могат да търсят след 3 години 12 евро за акция.

Та в заключение на горенаписаното моля за съвет дали е разумно да си запазя пакета в БТК в очакване на горепосочения сценарии или това е невъзможно според Вас.

Предварителн Благодаря за изказванията ви по въпроса :-)

Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. Притежавам акции в БТК
                  Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Forex Trader,
                    Среднопритеглената цена е за последните 3 месеца и включва сделката с 90% от преди няма и две седмици. Още по-рано беше писано от един друг участник, че общо за последните 3 месеца са изтъргувани към 270 млн акции на БТК. 260 млн. от тях минаха на 17 август на цена 10.70. Дори и да не знаеш на каква цена са търгувани другите 10млн, мисля че 260млн акции на цена 10.70 горе-долу ти показват каква ще е цената на търговото. Спекулираше се в диапазон +5/+10 стотинки над цената на придобиване от 10.70лв.

Съдейки по цената на акциите между придобиването и обявяване на търговото, явно всички участници го разбраха освен теб.
                    Не си използвай модела за БТК, където ти излиза че цената била 12.11, за покупката на други акции, защото можеш да извършиш и други глупости.
                    __________________________________________________ __
                    Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от BGTR30
                      КФН ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ!

Предложената цена 10.73 е незаконна!

Някой знае ли по какъв път може да се изиска КФН да пойска обяснение как е формирана цената? Или как да се подаде жалба за нарушени закони в ущърб на миноритарните акционери!

+ КАКВО СТАНА СЪС ЗЛАТНАТА АКЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА!

Може би сега е момента държавата да защити миноритарните!
                      Значи - нека трезво да обобщим фактите:
                      НЕФ, или каквито и да са там, са депозирали в КФН предложение за търгово с цена 10.73, която е среднопретеглена за посл. 3 месеца, като най-ниската възможна.
                      Тази цена е нереално ниска и противоречи на Наредбата поне по два пункта:
                      1.Те са я изчислили като среднопретегл. за посл. три месеца от датата на подаването на търговото, но в Наредбата ясно си пише, нещо, което и преди съм писал и тук само ще го цитирам ( за втори път ):

"В Наредбата изрично пише, че се взема среднопретеглената за последните три месеца преди деня на обявяването на смяната на контрола в дружеството- 03.05.2007 година.
                      Нали именно тогава ние изчислихме че към 03.05.2007 цената е 12.11 лв. и се опасявахме че биха могли чрез привидни сделки да я натиснат надолу (както и стана), както и се надявахме че КФН няма да допусне да се вземе среднопретеглената към следваща дата, вместо към 03.05.2007 поради опасност от манипулация на цената с цел понижението й.
                      И най-накрая каквато и цена да се вземе за среднопретеглена, то тя не трябва да е по-малка от справедливата цена, която е по-висока от 10.73 лв."

2. Цената 10.73 не е справедливата цена- тя се определя по три способа и дори и само един от тях да е по-висок от 10.75лв., то се взема той, а не 10.73
                      Аз съм изчислявал подробно само по метода на пазарните аналози, където излиза цена над 12 лв.
                      По сложни са изчисленията по метода на дисконтираните парични потоци, понеже бъдещите потоци могат само да се предполагат, а не се знаят с точност, но и там цената излиза не по-ниска от 12 лв.

Следователно-
                      очевидно имаме нарушение на Наредбата за търгови предложения .
                      В този случай аз лично предполагам, че КФН ще го върне това търгово за подобрение, както неведнъж е правила. Т.е. няма нужда от жалба в Комисията, тя сама е длъжна да свърщи тая работа и аз мисля , че ще я свърши.
                      Ако не я свърши, в което още веднъж казвам, че се съмнявам ( съображенията си съм ги изложил вече в предни постове), то Julius Bear имат доста сериозни основания да напишат жалба и не се съмнявам, че ще го направят.
                      Ако все пак това стане, аз съм съгласен да се съберем дребни акционери, които са прецакани и да пишем жалба- само трябва да намерим адвокат , който поне малко разбира от БФБ, з-то аз когато съм търсил , съм установил, че няма такива, а би следвало поне малко да разбира.
                      Който е жалаещ да се присъедини към жалбата, да ми пише на личния.

П.С. Проблемът тук е че е очевидно, че се ощетяват дребните акционери с една нереално ниска цена, за която още при обявяването на прехвърлянето на контрола на 03.05.2007 беше ясно ще бъде "пробвана".
                      А под дребни акционери се имат предвид и множество взаимни и пенсионни фондове, които поради срвн. големите си портфейли в БТК, не са имали как да ги продадат и сега и те ще бъдат ощетени (от което впрочем идва и моята увереност че 1. КФН ще си свърши работата и 2. Дори и нещо да стане, те също, наред с Julius Bear, ще скочат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera
                        Губят и медиите, изобщо губи цялото оществото. Затова този проблем трябва да се регулира законодателно. Примерно всяка компания или филиал на компания работеш в България с оборот над 1 000 000 евро задължително да е листвана на нашата борса.

XAXAXAXAXAXA

tova gornoto, Tradera, v nito edna civilizovana durjava nqma da stane, ako shte na 4elna stoika sta4ka da pravish!

budi malko po-razumen i razsujdavai trezvo!

PS: kakvo te burka obshtata kapitalizacia na BFB???
                        vajnoto e listvanite drujestva da se razvivat spored planovete si i da trupat pe4albi!
                        i bez tova iznosa na produkcia i uslugi ot durjavata e na "zastrashitelno" nisko nivo! ne 4etesh li novini i preporuki kum novite strani 4lenki n aEU!?

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
                          Така че не ме боли за моите пари, а за това, че една свястна компания изчезва от борсата.
                          Santimentalnostite na borsata sa porok.
                          __________________________________________________ __
                          Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• А защо им е на господата от AIG до отписват компанията? Какво им пречи публичността и бедните миноритари?

Я никой от инвестиралите в БТК да не им купува поличките от животозастрахователното дружество. Явно са фенове на непрозрачното пълновластно управление, никакви пари не бива да им се поверяват :-). Супер отрицателен имидж е това за AIG и то точно сред будната инвестиционна общност в БГ.

Иначе аз съм купувал на значително под 10.70 като отчета получения вече дивидент. Така че не ме боли за моите пари, а за това, че една свястна компания изчезва от борсата.

Коментар

• Губят и медиите, изобщо губи цялото оществото. Затова този проблем трябва да се регулира законодателно. Примерно всяка компания или филиал на компания работеш в България с оборот над 1 000 000 евро задължително да е листвана на нашата борса.

Коментар

• Нямам отдавна акции тук. Имам в предвид, че самото отписване независимо дали е законно или незаконно не е добре за борсата като цяло. Намалят възможностите за инвестиране и диверсифициране. Ако останем с 10 дружества за каква борса ще говори, а и цялата администрация ще е излишна, кого ще контролират кого ще глобяват.
                                Намалят оборотите и комисионните за борсата и посредниците.
                                Условията ни много добри а суперкачественни дружества се отписват ! Защо ?

Коментар

Working...
                                X