IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БТК - балона

Неграмоте и Р/Е си има своите недостатъци, но за печелившите дружества е добър показател. Една компания не може да бъде дългосрочно на загуба, защото ще фалира и затова болшинството босрсови компании са печеливши!

Bo, погледни графиката на акциите на Майкрософт за последните 20 години и тогава пиши, че една позиция не може да расте непрекъснато :-) (Е можеше да продадеш на някакав локален връх през 2000-та година, но ако теглиш една линия от 1985 г до днес трендът си е много яко ъп. ъп. :-) Чел съм архивни статии от 1990 година, където разни Киковци :-) обявяваха Майкрософт за балонът на века и горещо препоръчваха на публиката да си продава акциите :-)

Не забравяйте все пак, че БТК е първата акция на БФБ, чиято пазарна капитализация е забележима за чуждите инвестиционни фондове! Точно поради тази причина БТК винаги ще бъде надценена спрямо средната българска акция!

Коментар

• БТК - балона

Да, това Р/Е винаги ми е харесвало.. Представете си, че една година БТК е на загуба примерно 250 мил. лв. Тогава при Р/Е 12 трява да ми плащате по 360 лв. за да ви взема акцията :-)))))

Коментар

• БТК - балона

Всички само това P/E цитирате, но не забравяйте, че чисто математически за да се промени коефициента до 50 не само "P" може да нараства, но и "E" да ......
        Последната печалба на БТК е силно надута точно заради продажбата. Кой от новите собственици е силен любител на плащането на данъци, как мислите?
        Освен това бъдещето на стационарните телефони при еднакви цени с мобилните е под въпрос, а мобилните вече са в силна конкуренция.
        Ама вие си купувайте БТК де.

Коментар

• БТК - балона

La Salle, съгласен съм с теб...Но нека не забравяме, че по нито една позиция не може да очакваме непрекъснат ръст. Следователно въпросът е: къде ще се инвестира след това?

Коментар

• БТК - балона

Кики, аз не се мисля за експерт. Това дано те успокои

Joto, това е трудно прогнозируемо поради факта, че няма голям free-float. Реално зависи от осмотрението на определени пазарни участници. Може и да няма корекция.

Коментар

• БТК - балона

Към експертите.
              P/E 100.............Добър ход в САЩ..........
              Там има ли шанс след 6 месеца комунистите да дойдат на власт?
              Или пък компанията да бъде мазно и тънко точена?
              Да не говорим за некадърно управление.
              Абе вие ненормални ли сте?

Коментар

• БТК - балона

La Salle,
                kade o4akva6 korekciata?
                Az si mislia ,4e 6te e mnogo skoro!

Коментар

• БТК - балона

Инвестиционен принцип. Нищо друго.

Коментар

• БТК - балона

La Salle,
                    za6to triabva da 4aka6 korekcia 6tom smiata6,4e 6te hodi
                    na 500 leva ?

Garo,
                    az vleznah na BTK vapreki,4e malko zakasniah,no sam optimist kato
                    teb po poziciata!
                    4udia se koga 6te e korekciata za da izliaza navreme!

Коментар

• БТК - балона

Точно ))
                      1000 лв не знам, но 500 със сигурност ще ходи.
                      Все пак аз няма да я докосна БТК преди нужната корекция.

Коментар

• БТК - балона

Ако бяхме 2000-та година щях да се целя в 1500 лева :-), но сега съм много по скромен :-)
                        На 1500 лева Р/Е на БТК би било "само" 50 :-) Направо евтиния спрямо Р/Е 100 :-)

Коментар

• БТК - балона

Мислиш ли че на 1000 лв фундамента е трудно защитим. Явно не си чел broker reports на американските инвестиционни банки през 2000 година, в които се обосноваваха buy ratings за компании които се търгуваха на P/Е около 100 ))

Веднага могат да ти спретнат един DCF анализ в който цена от 950 примерно ще ти се види евтина. ))

Технически цената ще расте, това е повече от ясно.

Коментар

• БТК - балона

La Salle, фундаментът е много важен защото Биг Мама трябва да защити по някакъв начин цената на която ще продаде пакета си на по дългосрочни портфейлни инвеститори! На 1000 лева фундаментът ще е трудно защитим, но цени над 500 са напълно реални :-)

За free float-a си напълно прав :-) Точно поради това твърдя, че технически и фундаментално сегашното покачване не е балон!

Коментар

• БТК - балона

Аз също очаквах по плавно покачване на цените, но нека си спомним как изкупуваше Биг Мама КИ! В петък се повтори същата история, но с БТК. Всичко беше изкупено до лимит и нямаше нито един продавач! Явно, че нивото от където ще коригират цените все още не е достигнато!
                              Колкото повече акции има обаче в ръцете на стабилните инвеститори, толково по малка ще бъде корекцията!

Коментар

• БТК - балона

Garo, стига я помпа тая БТК. Имаш ли идея колко струват мобилните услуги в страни, които БГ се старае да догони. Смешно ниски цени, защото това е сектора с може би най-голямата конкуренция. Така че не вървиш с тея доводи. Отделно защо си мислиш, че само ти ги виждаш тея "прекрасни" перспективи пред БТК. Акцията е яко напомпана с еуфорични очаквания.

Ще имаш по-голям успех в обяснението защо ще се вдига цената на БТК ако кажеш например, че БТК няма никакъв free-float, защото акциите на големите играчи няма скоро време да стигнат до пазара и при това положение, същите тези играчи могат ако поискат и 1000 лева да я направят цената... ))
                                Ето ако беше казал така, щях да те призная, но вместо това ти се мъчиш да обясниш покачването с някакви фундаментални фактори. Я се постарай да видиш какво се случи с един от най-големите фиксирани телекоми в света (ATT) през последните години. И те имаха мобилен оператор... и много по-як мениджмънт.

Айде със здраве, пък дано съм бил полезен.

Коментар

Working...
                                X