IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ГСМ-а не е на БТК, а на дъщерно др-во. Сори

Хехе скептик
    откога си буден
    имаш ли идея че ако някой последва твойта мисъл половината дружества на борсата щяха да са още по 1 лев а всички холдинги под 1 лев
    аре ходи си гушкай кутията на пандора и нанкай да пораснеш

Коментар

• Балонът се спука!

Това е не особено приятна новина, която мнозина са пропуснали...
      Дали е изискване по закон или не е - няма значение. Факт е, че приходите ще отиват не директно в БТК, а в дъщерно дружество. И само при добро желание печалбите ще отиват в БТК!
      Това е нормална практика за изнасяне на печеливша дейност в отделно дружество - извън публичното БТК, извън контрола на акционерите.
      Както се казва - сори!

в-к Пари, 17 януари
      БТК Мобайл ЕООД е новосъздаденото дружество, чрез което Българската телекомуникационна компания ще упражнява правата и задълженията по изпълнение на лицена за трети GSM оператор. Това стана, след като Комисията за регулиране на съобщенията разреши индивидуалният лиценз за осъществяване на далекосъобщения чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа по стандарт GSM, издадена на БТК на 7 юни 2004 г., да се извършва от специално създадената за целта фирма БТК Мобайл ЕООД. Така ще бъдат разделени дейностите на компанията по осъществяване на лиценза в областта на фиксираната гласова телефонна услуга от тази, чрез която БТК ще предоставя мобилни телефонни услуги. Разделянето ще позволи равнопоставеност при уреждане на взаимоотношенията на БТК с другите оператори със значително влияние на пазара. Тази практика в бъдеще ще се прилага и по отношение на останалите оператори с лиценз едновременно за предоставяне на фиксирани гласови телефонни услуги и на мобилни услуги.

Коментар

• Балонът се спука!

балонът се спука ,усещате ли се :-)))....ще ви чакам на 200!...странно е,че не знаете,че ГСМ услугите ще правят и оставят печалбата си в друго различно от БТК дружество,лек начин за намаляване на данъците и обичайна практика по света,така,че намалявайте пропуснатите ползи :-)

Коментар

• ГСМ-а не е на БТК, а на дъщерно др-во. Сори

Радвам се, че знаете че ГСМ-а е в отделна компания на БТК!!!

Аз ли да ви обяснявам какво следва от това?
          Много просто - приходите ще отиват в дъщерното, а не директно в БТК. Печалби ще отидат в БТК само ако дъщерното реши. Ама то не е публично др-во и т.н. Така че ще разчитаме само на добрата воля.

Коментар

• за БТК

Какво следва? Не знаем! :-)
            Абсолютно нормалмална практика на жичните телекоми да правят отделна компания за ГСМ! Какво от това? Резултатите ще са консолидирани!

Коментар

• за БТК

хей скептика, не си черноглед ами си черносляп
              БТК мобайл е 100% собственост на БТк и е създадено според изискванията на КРС
              в консолидирания ще има всичко което ми трябва

Коментар

• за БТК

Пукането на балона е неизбежно.

Относно третия оператор - не се надявайте много приходи да влязат в БТК. Ако не знаете, наскоро лицензът за третия ГСМ беше прехвърлен на отделно дружество, дъщерно на БТК. Учудвам се че не го знаете.
                Знаете какво следва от това. Сори.

Коментар

• за БТК

Днешната корекция е успокояваща, че покачването ще е здравословно. Така ще се даде възможност на всички инвеститори със слаби нерви да си тейкнат профита :-)

Коментар

• за БТК

Аз не си поставям таргети от 350 или 550 лева. Истината е че чакам 1 април и стартирането на новия оператор. Ако условията които предлагат са впечатляващо добри това (за мен) ще означава категорично увеличаване на приходите на компанията. И аз оставам акционер. Може би не много дългосрочен, но оставам. Дотогава ще си затворя очите за колебанията на цените защото кратките трендове не са ми по вкуса и ми се е случвало заради тях да изпускам големите движения.
                    А за мен и съветските учени - както беше казал някой Трябва много въображение...
                    Всеки има различен прочит на информацията с която разполага и взема ралзични инв решения
                    Според мен е много логично поскъпването на БТК заради оценката която дадоха австрииците на МТел при стартиращ нов оператор, заради много ниските инвестиционни разходи за изграждането на 3-ия, заради непознатата у нас услуга ГСМ-фиксирана телефония в пакет (която увеличава приходите и по двете пера), заради очакването пудрене на разултатите за да може да има по-добри котировки за адвент и по-печеливша препроджба. Има и още сигурно, но самия факт че 34% от компанията се изкупиха за един ден на такива цени означава САМО НАГОРЕ според купувачикоито добре са си направили анализите преди да изсипят 400 милиона лева

Коментар

• за БТК

Сибанк ли купуваше в началото на деня на 370-375 лева?

Коментар

• за БТК

Nima? Imashe dosta dobre obosnovani argumenti zashto e skypa

Коментар

• за БТК

До сега никой не е изложил в този форум нито един свестен аргумент, защо БТК е скъпа?! Единственият ви аргумент е, че цената много се е била покачила, но не е ли възможно БТК преди да е била подценена и сега да отива към реалните си нива?

Аз изложих моите аргументи педкрепящи тезата, че акциите на БТК под 500 лева са подценени. Очаквам някой с аргументи да ме опровергае!

Коментар

• BTK

Samo iskam da dobavia che niamam(ne pritezavam) akcii na BTK , no moi klienti, vodeni ot euforisticni chuvstva i nadegdi imat.
                            Pozelavam na vsichki uspeh!
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• за БТК

Всички положителни новини и очаквания за БТК са вече калкулирани в цената. Даже вече има и "балонна" премия.
                              Нормално е да спре да расте, и да започне плавна корекция.

Коментар

• Za Strandzata

Mtel виждат много сериозен конкурент в лицето на БТК. Сега се мъчат по всевъзможни начини да задържат клиентите си. М-тел клуб, новият интернет смс център, а с колко хора сключиха 2-3 годишни договори за телефонни апарати на лизинг или разговори за по 10-15 ст. на минута с М-тел Клас.

И Глобул доста ще пострадат.

А за тези който не са чули неофициалната новина: Месечата такса за стационарен телефон ще се припокрива с месечната за един GSM. И като се вземе предвид 20% намаление.
                                Излиза 3 мил. абонати на стационарни телефони на БТК, които ще имат и SIM карта без месечна такса за 30 ст./ мин. Как ви се струва? Няма ли поне 1/3 от абонатите на Мтел и Глобул да дават същите пари като досега, но да говорят 2 пъти повече?

Коментар

Working...
                                X