IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• лошо - БТК е изнесла 3-ти GSM в отделна фирма!

Taka e dnes Sibank se otdrypna, no kupuva4ite bqha vse taka neslu4ajni igra4i - tova, koeto az vidqh kato kupuva4i - PFBK,Bulbrokers, Betakorp. Prodava4i - mnojestvo drebni igra4i.

Коментар

Като казвам "един определен играч", имам предвид, че всички тук прогнози и копнежи могат да се окажат на пух и прах, ако точно този играч реши да направи цената 1000 лева. Няма да е много трудно при този free-float.

Коментар

Не знам за state, но аз искам да подчертая една от главните опасносни пред пазара на акции от БТК - реално free float след приватизацията е много по-малък от колкото си мислим. Това се оказва силно манипулируема позиция, т.е. рискът за миноритарите, особено сега влизащите на тези скъпи нива, е голям.

Коментар

state, не съм съгласен, пазарът си е такъв какъвто е, това е, и ние трябва да се адаптираме към него. Това че България не е нормален пазар е вярно, но това не означава, че няма пазар.
          Не разбирам какво искаш да ми кажеш с това сори?

Коментар

La Salle,
            пазар има когато има хиляди участници в него ,а не само ЕДИН, sorry, но БТК е вече в червената част на котировките...аз поне съм безпристрастен :-)))

Коментар

Мисля, че достатъчно добре ти обясних факторите, които ще доведат до натиск на цената надолу, но май ти и Странджата отказвате да разберете. Ваша си работа. В същия момент в който един определен играч се оттегли и цената ще върне, защото в цената на БТК в момента а калкулирана такава еуфория и оптимизъм, че няма място за положителни изненади, а само за отрицателни. Ето това трябва да е ясно

Коментар

• БТК вече притежава 88% от Мобиком

Гаро, много си ми наивен. Освен това в последния постинг предлагаш такова объркано описание, че се чудя какво се занимавам с теб. Продавай ако още държиш от тези скъпи акции, защото сегашните нива след време ще бъдат вече недостижими. Както нивата отпреди 2-3 дни вече са в миналото.
                Апропо, поддържането на цените е изкуствено, но не съм коментирал покачването.

Коментар

Garo, много ми е интересно, когато някой си мисли, че е по-умен от пазара ))

Коментар

Означава, че БТК ще листне дъщерното си дружество на борсата, след това ще се отдели и друго дружество за доставка на интернет (а в DSL много хляб има) и ще стане много тъжно. Да не говорим че дори и с достaвчик на мобилна телефония и интернет, развитието на БТК има да наваксва спрямо моментната цена с години.

Коментар

Какво означава изкуствено покачване? Това, че повечето български инвеститори обичат бързо да си прибират печалбите и не разбират от оценки на компании не означава, че покачването е изкуствено!
                      В момента има много дребни инвеститори, които са на дебела печалба и след като те си продадат акциите всичко ще си дойде на мястото и ще следва ъп, ъп...
                      Всичко върви по класическият сценарий на изкупуването! Вдигаш цената изведнъж и след това оставяш пазара временно да падне за да паникьосаш всички дребни акционери. Когато всички с треперещи ръце си продадат акциите и останат само инвеститорите със здрави нерви, единственият шанс да изкупиш и техните акции е да покачиш цената на наистина високи нива!

Коментар

state, така е. И аз това разправям от няколко дни.
                        А намалението на печалбата на БТК с 10% за миналата година (първата година от управлението на Адвент и Вива) е много показателно.
                        Като спре изкуственото поддържане на високите цени сега (което и Гаро е забелязал), се връщаме стръмно надолу в цената.

Коментар

All Bul,
                          всичко свързано с третия ГСМ като печалба НЯМА да идва в БТК,сам си отговори тогава какво означава това!

Коментар

Investor.bg: БТК вече притежава 88% от Мобиком
                            http://www.investor.bg/News/BG/ViewNews.asp?ID=18281

Предстои БТК да закупи и останалите 12% от капитала

Българската телекомуникационна компания (БТК) придоби дела на Cable & Wireless в Мобиком възлизащ на 49%. Така компанията вече притежава общо 88% от първия български мобилен оператор, съобщиха от БТК.

Сделката бе одобрена предварително от държавните регулаторни органи. Финансовите параметри са обект на договореност между двете страни и не се предвижда да бъдат публично обявени. Предстои БТК да финализира процеса по придобиването, като закупи и останалите 12% от Мобиком, които са все още собственост на държавното дружество “РЕС”.

БТК ще предостави на всички абонати на Мобиком възможността да продължат да ползват мрежата при непроменени условия. В същото време обаче те ще имат избор да станат клиенти на GSM оператора на БТК и да получават повече и по-добри мобилни услуги, уточни главният търговски директор на компанията Тони Робинсън.

Това как ще повлияе на цената на БТК?

Коментар

Investor.bg: БТК вече притежава 88% от Мобиком

http://www.investor.bg/News/BG/ViewNews.asp?ID=18281

Това как ще повлияе на цената на БТК?

Коментар

Гаро, радвам се че най-после призна, че цените се крепят изкуствено на тези нива!
                                Както знаем обаче, всичко е до време.

Коментар

Working...
                                X