IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• nema da prodavam

P/E не е ниско. Просто виж печалбата за Q4 на 2004, такава ще е и за напред, даже и по-ниска. Малко ще са домашните абонати в страната, които ще минат на друг кабелен оператор, но тези от големите градове може да се замислят(това са над 50% от абонатите на БТК). А в цялата страна компанните, които говорят с чужбина, ще дадат на БТК 24 лв./месец вместо досегашните 500-5000, защото ще говорят през Орбител или Спектрумнет и ще плащат до 80% по-малко.
    Когато до края на годината печалбата стигне 100 мил. при P/E 15 цената на акция ще е 180 лв.

Надявайте се GSM №3 да е голям успех. Чух че към таксата за стационарен телефон ще включва и поддръжката на една SIM карта. Така че дано успеят да вземат поне 20% от пазара. Така ще се изплати доста бързо. Като се има предвид че не вложиха чак толкова много средства в изграждането.

Другото за което да се надявате е да се покачи стандарта ни и да говорим не за 50 лв на месец а за 150 лв. без това да ни навреди. Но като знам цените на тези услуги в развитите държави за да направим висока сметка ще трябва да говорим по телефона по 5 часа на ден.

Коментар

• nema da prodavam

Za mnenieto iasno. A nekoi moje li da kaje zashto tova P/E pri BTK e tolkova nisko i ot kakvo se opredelia.

Коментар

• nema da prodavam

Реститут, не давам съвети. Изказвам лично мнение. Всеки сам носи отговорност за решенията си.
        Гаро, "Бик" също е мой ник, но ще започна да го използвам, когато цените на БФБ паднат трайно и всички станат мечки.
        Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• nema da prodavam

Mechka, biah reshil dnes da prodavam, no vijdam che ne samo garo e optimist, zatova shte darja do dupka

Коментар

• Неделя Вечер

Мечка, защо не си смениш ника на Бик? :-)

Коментар

• Неделя Вечер

Смятащ, изключително много уважавам техническите ти анализи, но напоследък те подозирам, че не обръщаш никакво вниманиена фундамента. Понеже единствен ми отговори, пак искам да те попитам:
              Защо си мислиш, че ако Вива стои зад изкупуванията на Сибанк, трендът е надолу? Те (Адвент) имат опит с публичния статут и той едва ли ги притеснява. От психологическа гледна точка няма особен смисъл да пуснеш цената много ниско, ако смяташ да препродаваш дружеството (дори и след 2 години). Пък и цена под 250-260 не устройва никого от "новите" акционери в БТК, така че нива под нея са трудно удържими в средносрочен период. Според мен 330 беше нивото, посочено като желано за търговия от "определящите" цената. Така, че в план от няколко месеца аз очаквам завръщане около тези нива, стига разбира се да няма катаклизми на политическия хоризонт.
              P.S. Винаги съм бил фен на "евтиното". Ако някой преди 3-4 месеца ми беше казал, че ще си купя БТК на търга на 250, щях да му кажа че е луд. Но при сегашните реалности на пазара не виждам много възможности: Или всичко пада, пометено от спада на БТК, или БТК задържа цена и започва нова фаза на растеж (къде по-плавен, къде по-рязък).
              Поздрави.
              Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Петък Вечер

ъп ъп, ама друг път. Нямам акции и не смятам да имам, но всичко е балон. Обявиха дивидент към 30 лв за 2004г. Защо ли преди търга ? Който си купи на сегашни цени ще се набута. ЛИЧНО МНЕНИЕ.

Коментар

• Петък Вечер

Az specialno shte kupuvam pod 200. Mislia che edna hubava pravitelstvena kriza shte pomogne za dostigane na takava cena. Predi vreme oshte pisah che spored men vsichko nad 200 e mnogo, i napravih sapostavki s drugi privatizirani kompanii kato BTK-naprimer TELSTRA.
                  “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Петък Вечер

javno petuk vecher ti se otrazjava ne mnogo trezvo ... njama losho skoro njama da vidim takava cena ... zasega ste e samo up, up ...

Коментар

• Петък Вечер

Momcheta, kakvo shte go pravim BTK-to v Ponedelnik? Az mislia target price 175-200 za da si doidem na realniata stoinost. Razbira se, ne napravo v Ponedelnik, no putiat e natam. Vie kade go vijdate?

Коментар

• Петък Вечер

Петък Вечер
                        Чао

Коментар

• пълен шаш

Стойко, стойко, сравнението с ATT е много уместно. Конкуренцията в БГ ще се засилва все повечe и повече и БТК трябва да са наистина радостни ако успеят да се преструктурират навреме и запазят сегашните си профит марджини. Не коментирам за пазарния дял, защото там очевидно няма да могат да си запазят дела. Нали гледаш какво става: Telekom Austria си точи зъбите за Мобилтел, който междувременно получи и лиценз за фиксирана телефония. А вярвай ми австрийците имат идея как да подядат пазарния дял на БТК. Добави към играта и Кейбълтел, както и редицата други по-малки играчи и нещата стават доста сложни. Добави към всичко това и все по-достъпната безплатна интернет телефония и нещата стават доста драматични.

Като комбинираш задаващите се негативни новини с голямата еуфория, която е калкулирана в цената на БТК в момента и трябва да ти стане ясно, че от тук нататък се задават само негативни изненади за инвеститорите.

То се видя ясно, оттеглиха се за малко големите играчи, които купиха на 218 лева и цената на акциите сгъбяса. На 250 лева ще се замисля дали да си купя, сега не искам. Късмет на теб и на всички останали. И един съвет от мен, карай я по-леко, защото прекомерните емоции са лош съветник.

С най-добри чувства

Коментар

• пълен шаш

Стойчо а днес гледам че ни даряваш с профи съвети. това е някакво съвпадение ли е с покупката ти на 280? Понеже до сега беше резервиран в това отношение.
                            Знаеш ли по голям успех ще имаш в манипуалиите ако беше казал 240-500.
                            А тезата за цената на бтк и респективно Адвент ми се базира точно на това което казваш, ако съм те разбрал правилно. Защото е смахнат този който си мисли че Адвент е дошъл тука да си харчи паричките и да инвестира в акцииките на всичко от този форум.

Коментар

• пълен шаш

Сметачката САЩ и БГ не са едно и също нещо.Жалко ако не си го схванал още.
                              Ако мислиш че Адвент са купили БТК за да губят пазарен дял и пари значи си се пообъркал.
                              А че плановете и може да не успеят е друга тема.
                              Предпочитам да играя с хора с опит и ясна визия пред това да бъда партньор на някой местен
                              дерибей.
                              Всеки решава сам за себе си как да постъпва.
                              Успех!

Коментар

• пълен шаш

Стойко братле чета си една статия за АТ&Т преди 10 години (май беше) са имали 84% пазарен дял, а днес 24% и някогашни мишоци от бранша я купуват днес. Каква ирония само.

Коментар

Working...
                                X