IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За БТК

Знае ли някой колко време след края на търга ЦД ще свърши с регистрацията на новите собственици на акции на БТК, защото от моя ИП упорито казват, че нямам сключена сделка(все още...!!!!), при условие, че съм дал 230 компенасаторни лева. за акция...и ми късат нервите...познайте кое е ИП-то?Аз подочух, че са необходими 15-ина дни...вярно ли е това?И ако е вярно как ,в такъв случай, се търгуват акциите на БТК на борсата?

Коментар

• За БТК

Знаете ли, че БТК ще прави "личен номер"?
      Ще има такава услуга на телефон 0700ххххххх
      Като някой те търси набира 0700ххххххх и първо почва да звъни домашния ти телефон, после служебния после GSM-а и накрая се включва гласова поща.

БТК си е БТК! За цената на акциите е много интересно защо тези от Швейцария дадоха по 360 лв на акция? Да не са по-прости от нас ))))))))))))))))))))))))) (смея се защото се сетих за сравнението с комунизма.. преди време спорих с едни комунисти и те ми казаха, че в Швейцария е комунизъм ))))) )
      Така че бъдещето на БТК е розово, само не очаквайте до края на годината някакви фантастични цени!
      Garo, аз ще си лягам. Утре ще продължим ако искаш. Лека.

Коментар

• За БТК

Garo, не си разбрал какво значи "последна миля"
        това значи че БТК предостъпва правото да си смениш доставчика на международни разговори.
        Плащаш 24 лв на БТК и като набереш USA от твоя телефон просто говориш през мрежата на Орбител. Т.е. до централата ползваш кабела на БТК( и за това плащаш 24 лв./месец), а от там те поема Орбител.
        Орбител имат такава услуга от години, сети се за картите на Орбител, само че вече няма да е необходимо да набираш телефон в София и от там някакви пинове и след това номера в USA. Просто си вдигаш слушалката и набираш телефона в USA! На края на месеца ти идва сметката от БТК за градски разговори+24 лв. И сметка от Орбител за междуградски и международни.

Коментар

• За БТК

CableTel, въпросът е каква услуга получаваш от Орбител и другите компании и колко бързо могат да изградаят някаква алтернативна мрежа?! Не забравяй, че на БТК са неконкурентни главно в международно направление, защото все още съществува кръстосано финансиране! Тенденцията е драстично спадане на международните и междуградските тарифи за сметка на повишаването на градските разговори и месечните такси.

Освен това не забравяй, че в България все още не съществува услугата за запазването на телефонния номер при смяна на оператора! Колко фирми според теб могат да си позволят лукса да не бъдат открити от част от клиентите, заради промяна на телефонните номера? Освен това знаеш ли какви ще бъдат тарифите за в бъдеще от БТК мрежата към Орбител например? Как ще се чувстват клиентите ти, като ги набутваш да плащат по висока тарифа само защото си си сменил оператора?

Коментар

• За БТК

Garo, колко глобално да гледам?
            GSM имат над 5 мил. българи. Стационарни телефони имат над 3 мил. българи. Като се знае, че сме 7 мил., какво очакваш от пазара останалите 3 мил без GSM (пенионери, бебета и роми) да си вземат SIM карти от БТК? БТК може единствено да вземе клиенти от Мтел и Глобул, а те няма да ги дадат лесно.
            Вижте в другите държави третия GSM взима около 10% първия над 50% а втория над 30%.
            Тук се надявам с тези цени на Мтел и Глобул БТК да вземе поне 20%.

За Интернет нещата са сходни, който има компютър дава 20 лв. на фирмичката в квартала или на кабеларката. А не 50-100 лв. на БТК за ASDL.

А стационарната телефония 3 мил. - те толкова са домакинствата в БГ няма на къде да се разширява пазара. Там БТК може само да губи клиенти след като монопала падна. Нали и МТЕЛ изграждат стационарна мрежа.

Коментар

• За БТК

1х, Кабелните модеми са до 10 Mbps. Прочети малко преди да говориш глупости. Ето ти един адрес да видиш за какво иде реч:
              www.ekk.bg

Коментар

• За БТК

А за това че няма да си загубят клиентите е така.. няма да си загубят голяма част от дребните клиенти, които дават на месец по 15-30 лв. Но само ще ти напомня, че падна монопола на последната миля. Това ще рече , че за 24 лв./месец БТК предоставя всички междуградски и международни разговори да се прехвърлят на Орбител или Спектрумнет. Ще го обесня с пример:

Гаро, ти имаш компания и плащаш на БТК 5000лв. за международни разговори, 500 за междуградски, 50 за градски. Общо 5550лв.
                Минаваш към Орбител, на БТК плащаш 24 лв. за това че ползваш Орбител, и 50 лв. за градски разговори. На Орбител плащаш 50% по малко международни - 2500 лв. и междуградски 250. Общо 2824лв. от тях 74 лв. на БТК и 2750 на Орбител.
                При втория вариант спестяваш над 2700 лв. И всеки разумен човек би избрал втория вариант.

Ти си мислиш, че БТК се търгува на P/E 10 (при 290 лв/акция), а аз ти казвам, че ако погледнеш 1 година напред това е P/E 20.

Чакам с нетърпение да пуснат GSM №3 за да видя каква част от пазара ще вземат.
                А също и да си оправят ADSL защото в София аз мога да си избера 100 доставчика на Интернет но в провинцията ADSL-ите на БТК са манна небесна.
                2007-а много от кварталните Интернет доставчици в София ще плащат по 20 ст./метър за ползване на подземнте канали на БТК.
                Да споменем и това че БТК има много сериозни канали за интернет, а не като 90% от другите доставчици - само един пиринг (БГ Интернет). И продава голяма част от лентата на по дребни прекупвачи.

Коментар

• За БТК/Garo/CableTEL

И една подробност.
                  Кво правим като април месец БТК пуснат телефон+интернет(ADSL)+сим карта+кабеларка за 60лв???????
                  Кво става тогава с МТел,Глобул и кабеларките вкупом,а????
                  А с цените на акциите на БТК?

Коментар

• За БТК

За БТК не е важно колко плащаш конкретно ти, а колко плащат общо потребителите! 90% от разходите на телекомуникационните компании са фиксирани и за тях е все едно дали плащаш 100 лева месечна такса и имаш безплатен телефон и интернет или имаш 10 лева месечна такса, но плащаш по 10 стотинки на минута! Също така за компанията е все едно дали има 1 000 000 потребители, които плащат по 100 лева или 10 000 000 потребители, които плащат по 11 лева на месец! Всичко е въпрос на маркетинг и сметки!

Коментар

• Ла тра ла ла

2Mbit/s ... ya ne govorete gluposti i kak 6te go dostavyat???!!! kakva technologia i infrastruktura 6te polzvat???!!! sigurno po koaksialnia kabel, a???!!! kat ne razbirate ne drunkaite glupsti, takiva skorosti sa vuzmozhni samo po ADSL, a tova e monopol na BTC ... ta po vuprosa za BTC ... ADSL + GSM koito e super evtin ... aide za doma6no da porazsuzhdavate, ako mozhete!!!

Коментар

• За БТК/Garo/CableTEL

CableTEL,Гаро ти разказа всичко много точно.
                        Аз лично нямам намерение да обяснявам на ...............................................за какво иде реч.
                        100% съм съгласен с Гаро че бих купил БТК на Р/Е 100 пред която и да било от измишльотините
                        на БФБ дори на Р/Е 1.
                        Нямам портфейл на тази измишльотина БФБ защото НЕ ВЯРВАМ на мишоците които са собственници и
                        управляват тези компании.
                        Изобщо ......у лево кабеларките!

Коментар

• За БТК

Само не правиш сметка, че 90% от хората в Бг преди 10 години не ползваха нито GSM, а месечните такси на фиксираните линии и цената на разговорите бяха смешни! Да не говорим, че и бизнес активността по фиксираните линии беше с пъти по ниска (като обем, а не като процент)!

Пак правиш същата грешка като преди не гледаш глобално целият пазар!

Коментар

• За ама за за де...

по приемливо за моментта е очакване на печалби при хубаво пропадане на цената и чак тогава дали ще се върне примерно под тая в моментта...

Коментар

• За БТК

1997-а плащах 50 лв. за Интернет, 50 лв. за телефон (заради дайл ъп) над 100 лв. за GSM, като говорих много малко. = 200 лв. (Цените ги помня в долари и ги обръщам, защото са преди девалвациата и деноминацията)
                              Сега плащам 22лв. за Интернет на Евроком (над 10 пъти по широка лента от дайл ъп) под 25 лв. на БТК (само градски разговори) GSM под 50 , като говоря сравнително много, защото съм на Мтел Клас. = 97 лв.

А освен това в цената за Интернет ми влизат по 1-2 часа на ден разговори със сестра ми в Англия със скайп. Ако 1997-а говорих със сестра ми през БТК сигурно сметката ми щеше да е над 150 лв.

Коментар

• За БТК

CableTel, мнението ти много прилича на един мой познат комунист (не искам да те обидя!!!) през 1989 г. Та този човек в края на 1989 г. си призна пред мен, че комунизмът се е провалил, но е бил могъл да успее, ако комунистическите революции били станали в развитите индустриални страни. Аз тогава се опитвах да му обясня, че няма никакво значение, в какъв стадий на развитието правиш комунстическа революция, защото тя сама по себе си спира растежа и винаги ще се намери една капиталистическа държава, която да задмине комунистическите.
                                Как идва този пример тук? Голяма част от вас приемате телекомуникационният пазар, като една торта с фиксиран размер, без да си правите сметка, че тази торта всъщност расте с доста бързи темпове!
                                Пазарите на ADSL,SMS, GSM, кабелните телевизии, импулсните телефони, на интернет трафика (оптичните трасета на БТК) и дори на традиционните фиксирани телефонни услуги непрекъснато растат. Помислете колко ви е била сметката за телекомуникационни услуги преди 10 години и колко е днес? Общата сметка непрекъснато ще нараства, въпреки, че цените за единица телекомуникационни услуги драстично ще падат!
                                Пазарният дял на БТК при фиксираните линии вероятно ще падне, но е нереално да се очаква, че алтернативните оператори ще добият сериозен пазарен дял! (Никъде в Европа това не се случи!) Освен това БТК едва ли ще чака със скръстени ръце да и взимат клиентите и най-вероятно намаляването на пазарния дял няма да доведе до намаляване на приходите, колкото и абсурдно да звучи това!
                                Не забравяйте още, че при широколентовия интернет и GSM услугите се очаква значително завладяване на пазарни дялове от страна на БТК!
                                Като каймак върху всичко това може да дойдат още 50-100 милиона лева допълнителна печалба от спирането на източването на компанията и прекъсването или преструктурирането на всички губещи или неефективни дейности!
                                Общо взето перспективите пред БТК са повече от розови! За мен БТК лелидерът в един много перспективен и бързо разрастващ се пазар и аз няма да пропусна възможността да съм час от този растеж!
                                Честно казано предпочитам БТК на 11 Р/Е от колкото Биовет на 109 Р/Е, ДЗИ на 50 Р/Е или Албена на 24 Р/Е!

Коментар

Working...
                                X