IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BTK

Някой можли да ми каже безплатен сайт на който мога да следя движението на акциите и офертите купува, продава. Благодаря ви предварително ?
    Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• BTK

и аз имам същия проблем- на мен отказват дори да ми дадат "Транскард" от евробанк с кредитен лимит 300 лева, макар, че им показвам акции на БТК за десетки хиляди лева. Пародокс. Напсувах шефката наклона ,коагто ми се обади да ми съобще че "към настоящия момента банката , се въздържала да ми отпусне карта" и това е ...

Коментар

• BTK

Аз доколкото разбрах проблема на Методи не е в това да гарантира заема (чрез ипотака на новия или стар имот). А в това, че неможе да декларира доход за изплащане на въпросния заем. Според мен щом пазарната цена на акциите е 10 пъти по висока от искания заем, би могъл да ги убедиш, че биха ти донесли доходност за изплащане на заема дори само от дивидентите. Но какво ти пречи да продадеш 10% от акциите си? Ако лихвата която трябва да плащаш е 10% то по-добре ги дай на куп парите. А с недекларирания доход си купувай акции на БТК по няколко на месец.

Коментар

• BTK

Znachi majoritarnia paket na BTK e super riskov, a aktivite na BTK ne sa riskovi :-) Mnogo ste razbirachi!

Коментар

• BTK

Не се надлъгвайте момчета.Много банки предлагат ипотечен кредит за закупуване на жилище примерно.НО... Ти нямаш контролен пакет акции , за което писа state.Банките не са институции , които ще следят цената на заложените акции и при промяна да те карат да внасяш или изнасяш съответни количества от тях - много напомня "CFD".Трето-банките са подозрителни- и това , че БТК днес е 350 лв тях не ги интересува , защото утре цената може да стане 150 лв напр. колкото и да ни изглежда невероятно.Просто акциите са твърде рискова инвестиция за банката.Трябва да имаш поне 30-40 X , в общо взето няколко стабилни дружества , да поискаш среща с управителя на съответния клон на някоя от банките в твоя град , може да се наложи да отидеш и по -нагоре , да обясниш проблема и ако съответното лице има тези прерогативи може и да се съгласи да ти отпусне кредита. Не става въпрос за връзки- така нищо няма да постигнеш. Просто трябва да убедиш отговорния фактор , че си платежоспособен.

Коментар

• BTK

имам предвид че ще ги оценят под пазарна цена
              извиняваите

Коментар

• BTK

Ако си оптимист за БТК, то 13те процента не би трябвало да те притесняват. Най-добре, според мен, е да не залагаш акциите за да имаш гъвкавост, т.е. да можеш да ги продадеш когато станат достатъчно (според теб) скъпи. Предполагам, че щом не излизаш от БТК, очакваш ръст доста повече над лихвените проценти.

Аз лично не съм опитмист за БТК, в момента е ужасно надценено. Мажоритарът го купи на 100 лева, защо смятате че ще поскъпне над сегашните 350? Не разчитайте на мн голям дивидент, не забравайте че акционерът получава як management fee.

Коментар

• BTK

До колкото знам някои банки приемат акции като обезпечение на кредита. В случая акции на БТК ще свършат работа. Има два проблема - първо на колко ще оценят акциите (със сигурност ще е по пазарна цена) и второ като обезпечиш кредита с тях няма да можеш да рзполагаш свободно т.е. ще са на твое име но няма да можеш да ги продадеш когато си решиш.

Коментар

• BTK

Искам да закупя имот на стойност X a разполагам с акции на БТК 10Х, но моментът според мен е неподходящ за продан или по-скоро мисля, че ще има по подходящ. Като гарация мога да ползвам имота който ще закупя също така и други имоти, имам добри доходи но проблемът е че не мога да ги докажа пред банката. Алтернативата ДСК не ви харесва с 13% без доказване на дохода. Интересно е дали акциите могат да служат като гаранция за месечните вноски по кредита. Ще съм много благодарен ако някои сподели своя опит.

Коментар

• BTK

Tova me zainteresuva s kredita. Kolko procenta e obezpechenieto kum kredita? Idei za po-sgovorchivi banki?

Коментар

• BTK

но нали на борсата имат цена?

Коментар

• BTK

Въпрос на договор с банката.

Коментар

• BTK

1122,
                            ако имаш предвид GKZL, не

Коментар

• BTK

а,gzkl могат ли да послужат за кредитно обеспечение?

Коментар

• BTK

и естествено кредита ми не е толкова голям

Коментар

Working...
                                X