106
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пловдив-БТ АД (4CV / PLOBT)
Collapse
X
-
На проведено ОСА от 26.06.2006 год., на Пловдив БТ АД-Пловдив /PLOBT/ е взето решение за разпределяне на дивидент за 2005 год., както следва;
- Брутен дивидент на една акция: 3.28758 лв.;
- Нетен дивидент на една акция: 3.0574 лв.;
Дивидентът ще се изплаща в срок от 01.08.2006 год. до 26.09.2006 год. чрез ДЗИ Банк АД.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 06.07.2006 год.
Коментар
-
Лийсън, Виж не ми се спори човече, както си казал отчета беше вече излязъл Q1 и т.н., и нещата си бяха ясни, само дето не искаше да повярваш, че може да расте цената повече от 30. А иначе рискове си има и сега. Другите играчи много добре го знаят.... А дивидента е разбира се 2пъти по-голям от най-големия на БТК
Изинявай Ник Лийсън, ако си ме разбрал погрешно, ти иначе не спирай с добрите и лошите новини за Плобт, пиши приятел. Успех!
PS.Това си е рискова инвестиция. Всеки си решава дали да гледа или да участва.
Коментар
-
Bobi75
аз днес бях на път да купя, но един разумен човек изказа небрежно мнение, което ме накара да се овладея. ще изчакам следващия отчет. в тази ситуация е нужен и следващия отчет и резултатите от одита и събирането със SUN
Коментар
-
Агро, ще ти отговоря накратко - промени се факта, че дружеството заработи отново на пълни обороти. Незнам дали знаеш но през по-голямата част на януари фабриката не работеше дори на 20% от капацитета си. Всички бяха в очакване, знаеш на какво може би, след като следиш бранша. Другата разлика е в това, че вече има нова база на която да се направи анализ и съпоставка - а именно отчета към 31.03.2006 година. Това е причината и за сегашното ми мнение. Съответно при негативна промяна отново ще си изразя мнението. За разлика от теб, аз не си заравям главата в пясъка и отчитам настъпващите промени. Нямам акции на дружеството и не смятам да имам. И с риск да ти хареса ще кажа, че мисля, че ПЛОБТ има потенциал да постигне цени от 55 лева в близките месеци, но риска е повече от значителен, който е готов, да рискува. Другите като мен ще сме наблюдатели. Успех!
Коментар
-
Bobi75
Ник Лийсън, изчакваме а
Коментар
-
Агро, ако разбираш представянето на ситуацията за минал период като плюене значи си прав. Провери постовете ми, навсякъде съм се аргументирал с цифри и към определения момент това е била реалната ситуация. Ако това ще те успокои - нямам акции на ПЛОБТ и не смятам да имам. Просто сравних цифрите от табличките които Стенли е публикувал по-долу. Успех!
Коментар
-
Bobi75
neee, cenata na PLOBT bi trjabvalo da e 150 leva i to v momenta
Коментар
-
Сметките на Стенли показват две неща:
- или ПЛОБТ би трябвало да е с цена 55-56 лева, съпоставимо с текущите цени на БЛАБТ и СОФБТ.
- или СОФБТ и БЛАБТ да слезнат до нива 36-40 лева - твърде оптимистично и за най-големите мечки.
Дали обаче ще се изпълни вариант 1, пазара ще покаже, по-важното е че потенциала за това е налице. В момента ПЛОБТ не само, че е най-ефективната от всички цигарени фабрики в страната ами е и единствената която работи с пълен капацитет на 3 сменен режим на работа.
Коментар
Коментар