IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пловдив-БТ АД (4CV / PLOBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Sach
    .. Просто ще се наложи да изчакаме и следващите избори след което неизвестните
    около табаците ще изчезнат.
    Следващите,ама парламентарни дето ще са след 3 год.,щото едва ли ще има предсрочни

Коментар

• При мен все още не. Очаквам септември да си получим дивидента

Коментар

• Може ли някой да ми каже дали вече са заверили сметките ви с дивидентите на плобт?

Коментар

• Рано или късно зайкаджиите ще свършат. Аз също вярвам повече
          в табака и майничките отколкото в хидроцилиндрите. Просто ще се наложи да изчакаме и следващите избори след което неизвестните
          около табаците ще изчезнат.

Коментар

• A RAZGLEDA LI OT4ETA NA SUN

Коментар

• Първото ми впечатление от отчета беше разочарование, намерих, че отчета е по-скоро слаб, особено в сравнение с 2006 г.

Направените предварителни разчети обаче, показват, че предприятието представя сравнително добър отчет.

Продажбите на продукция нарастват спрямо първо тримесечие с 7%, а печалбата с 66%. Като цяло печалбата и към момента е 1.14 лв., което предпоставя прилична доходност.

Продажбите са намалели спрямо предходната година, но значително се увеличават продажбите от износ. Тук са направени добри инвестиции, с цел повишаване на качеството и контрола. Повишаване на конкурентноспособността на външните пазари е заложена като приоритет в инвестиционната програма и до края на годината.

Забавянето на приватизацията определено влияе негативно на цената на акцията. Целенасочената политика на ДПС вече даде резултати, защото промените в приватизационното законодателство не станаха до сега, възможно е манипулативно да се забавят и до края на годината.

Беглия поглед върху отчета обаче показва, че дори и да не стане приватизацията до края на годината, позицията предоставя добри възможности за растеж на цената.

Коментар

• Тая фабрика не я продавам, защото си мисля, че все още държат на банкови сметки капитал почти колкото и е борсовата капитализация.

Имам акции още от масовата и се радвам на дивидента.

Коментар

• Много хора не вярват на бизнеса с производство на цигари в БГ /а вярват примерно на бизнеса с производство на хидравлични цилиндри/, но като говорим за ПЛОБТ, сещайте се и за ВАМО - ще ходя скоро в Пловдив по работа и ще погледна, къде точно се намира ПЛОБТ и какво представлява като недвижимости - по моя груба сметка, като стойност в НИ е много, много повече от настоящата капитализация Не е препоръка.

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=52146

И днес по новините пак казаха, че всичко тук се бави от ДПС - докога ли???

Коментар

• 2007-06-21 - Решения на ОСА
                      На проведено ОСА от 19.06.2007 год. на Цигарена фабрика Пловдив АД-Пловдив /PLOBT/ са взети следните решения:
                      - Приема доклада на управителните органи за дейността на дружеството през 2006 год.;
                      - Приема годишния финансов отчет на дружеството за 2006 год.;
                      - Приема доклада на специализираното одиторско предприятие за извършената проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2006 год.;
                      - Избор на регистриран одитор;
                      - Приема доклада на Директора за връзки с инвеститорите;
                      - Освобождава от отговорност членовете на управителните органи за дейността им през 2006 год.;
                      - Промени в органите на управление на дружеството;
                      - Промени в устава на дружеството;
                      - Печалбата на дружеството за 2006 година след данъчно облагане, която е в размер на 5076474,35 лв., да бъде разпределена по следния начин:
                      За дивидент на акционерите - 50% - 2 538 237,18 лв.
                      Разпределя брутен дивидент в размер на 2.35212 лв. на акция за 2006 год.
                      Плащането на дивидента на “Булгартабак Холдинг” АД може да стане на три равни месечни вноски в законоустановения срок.
                      Остатъкът в размер на 2 538 237,17 лв. да се разпредели за тантиеми на членовете на Съвета на директорите и за “Други резерви”;
                      Право на дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на ОСА или към 03.07.2007 год.
                      Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 29.06.2007 год.

Коментар

• AKO NE BJAHA NERAZBORIITE OKOLO PRIVATIZACIJATA NA BTH, TEZI AKCII MOJE BI 6TJAHA DA SA MEJDU 30 I 40 LEVA

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                          Междувпрочем за 2 продадени Синергонки могат да си купят една ПЛОБТ което според мен си е супер далавера и ще получават редовно дивидент вместо обещания .
                          Тъй, тъй vhk. Тълпата казва, че нямало перспективи за такъв бизнес в България. Аз казвам, че от секс туризъм и производство на тютюн и цигари, няма по-перспективни бизнеси в БГ ))) Верно, някой ще каже, като са перспективни, защо се дотират - ами сами се сетете - това дотиране е за нашите хора и фирми, не че е необходимо за този бизнес да съществува - затова са фонд "Тютюн" и т.н. програми.

Коментар

• vhk

vhk иде.... аз ще си ходя

Коментар

• ДПС могат да правят и правят каквото си искат.И при следващото правителство ще е така.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• По мои сметки са купували миналата година на цени по 25-27 лв. Сега да продават така и на мен не ми се връзва.

Коментар

Working...
                                X