IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вместо да псувате купувайте или продавайте.Увеличението е 49.А не 4,9.Това е факта.Останалото са празни приказки.
    Life won't wait for you.

    Коментар


    • ...

      Коментар


      • Точката за увеличение на капитала е включена с допълнително определение на Старозагорския съд, като са спазени всички законови срокове за това. Тази точка не е спонтанно включена на самото събрание , надявам се, че не е имало наивници които могат да си помислят нещо подобно. Хайде със здраве!

        Коментар


        • МСН

          Промени в дневния ред на ОСА може да се правят на самото ОСА само ако присъстват или са представени всички акционери. Ако няма точка в дневния ред и такава не е вкарана в законните срокове преди провеждането на ОСА - не може да се разглежда тази точка.
          Може към точка "Разни" да си говорите по принцип по това, но не и да взимате решение.

          Коментар


          • телефон на юриста на мсн 0888452677 гн джурков говорих с него но нещо не го разбрах има нещо за увеличение за сметка на резерви от минали години въпроса ми е може ли да прави увеличение без да е имало точка в дневния ред на събранието предварително благодаря

            Коментар


            • SubZero, на практика, понеже събота и неделя няма търговия, от гледна точка на трейдъра 31-22=9, затова ми се стори бързо, а и свикнахме да знаем с месеци по рано за ОСА за увеличения както EURINS, EMKA, SEVTO, HES, DEKOT и т.н. ЕМКА имат ОСА 18.05, СЕВТО имат ОСА за увеличения на 31.05, тук при MCH стана доста по-различно, не мислиш ли?

              Коментар


              • Е защо не се обадите в дружеството на лицето за връзка с инвеститорите ?!

                Коментар


                • Значи Инвестора първо написаха, че според присъствал акционер увеличението на капитала ще е за сметка на неразпределена печалба от минали години и сплитът ще е 1 към 50. От съобщението на борсата обаче излиза, че капиталът ще бъде увеличен за сметка на 1.292 млн. лв. от печалбата за 2005 г. - тоест сплитът ще е 1 към 5.

                  Много ми е любопитно кое от двете е вярното. И се учудвам, че няма никаква официална информация. Няма ли журналисти, които да го установят?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Арго
                    noko6 - статистиката показва, че дали ще е увеличение x10 или x50 - не влияe почти никак в изменението на цената (в смисъл на изменението на увеличението). Може, даже да не коригира повече надолу - както стана и при ХЕС. Още по-интересно става, защото според инф. от Кобоса - http://www.bse-sofia.bg/?page=emitent&id=607
                    ...
                    Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, както и право на участие в увеличението на капитала, е 31.05.2006 год.
                    ...или не е вярно или толкова потайно и бързо увеличение май досега не сме виждали.
                    Арго, защо да е бързо. Спроде ЗППЦК, право на дивидент, участие в увеличение и т.н, имат акционерите притежаващи книжа към 14-тия ден следващ решението на ОСА. Този ден е 2 Юни, следователно, последната дата за сключване на сделки е 31 Май.

                    Коментар


                    • от кога е това съобщение на борса

                      Коментар


                      • "М+С хидравлик" дава по 49 безплатни акции и 5 лв. дивидент

                        Акционерите на "М+С хидравлик" ще получат по 4.97 лв. брутен дивидент и по 49 безплатни акции на всяка една, притежавана от тях, реши общото събрание на акционери в петък. За дивидента ще бъдат използвани 1.292 млн. лв. от печалбата за миналата година. Част от увеличението на капитала в размер на 1.041 млн. лв. също идва оттам, както и за сметка на печалбите и резерви от минали години.

                        Капиталът на дружеството ще стане 13.081 млн. лв. спрямо 260 хил. лв. в момента, стана ясно от съобщение до борсата и от акционери, присъствали на събранието. Новината се прие изключително позитивно и още в петък книжата на дружеството регистрираха поредния си исторически рекорд при 220 лева за брой. Общо за сесията в петък на Българската фондова борса бяха изтъргувани 1115 акции на дружеството на цени между 220 и 188 лв., като средната достигна 207.17 лв., или повишение от 11.32%.

                        Изчисленията показват, че след увеличението на капитала и разпределянето на безплатните акции котировките на компанията трябва да се понижат до ниво от 4.14 лева, като се има предвид средната цена от петък при 207.17 лв. за брой.

                        Увеличение на капитала чрез сплит и разпределяне на акции, освен че е предпоставка за увеличаване на ликвидността по позицията, има психологически ефект върху инвеститорите. Новите акции се приемат по-евтино и това често води до поскъпване, каквото видяхме в петък.

                        За миналата година печалбата на казанлъшкото дружество е в размер на 3.298 млн. лв. След като се заделят средствата за дивидента и увеличението на капитала от 2.333 млн., останалите 965 хил. лв ще бъдат заделени в резервите на дружеството. Неразпределената печалба към края на миналата година е в размер на 10.225 млн. лв. според отчета на дружеството, а общите резерви са 14.380 млн. лв.

                        Дивидентът ще се изплаща с начална дата 14 август, като право на дивидент ще имат инвеститорите, закупили акции до 31 май. До тази дата закупилите ще имат право и на участие в увеличението на капитала.

                        Компанията няма едноличен мажоритарен собственик. С по големи дялове са работническо-мениджърското дружество "М+С 97" с 24%, "Индустриален капитал холдинг" с 22% и "Стара планина холд с 30%, а физически лица притежават 15%, показва справка в електронния регистър ДАКСИ.

                        "М+С хидравлик" произвежда нискоскоростни високомоментни орбитални хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях и е сертифицирана по системата за качество ISO 9001:2000. За миналата година приходите от дейността на дружеството са се повишили до 53.8 млн. лв., спрямо 45.6 млн. лв. за 2004 г., като с най-голям дял са тези от продукция.

                        Коментар


                        • Стига паника. всичко си е нормално.

                          Коментар


                          • и тука ли става грешка много ще стане с тия номера ще има ли компенсации

                            Коментар


                            • Що пък утре да не излезе малка техническа грешка в размера на увеличението?!

                              Коментар


                              • noko6 - статистиката показва, че дали ще е увеличение x10 или x50 - не влияe почти никак в изменението на цената (в смисъл на изменението на увеличението). Може, даже да не коригира повече надолу - както стана и при ХЕС. Още по-интересно става, защото според инф. от Кобоса - http://www.bse-sofia.bg/?page=emitent&id=607
                                ...
                                Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, както и право на участие в увеличението на капитала, е 31.05.2006 год.
                                ...или не е вярно или толкова потайно и бързо увеличение май досега не сме виждали.

                                Коментар

                                Working...
                                X