IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• хидравлични цилиндри

Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнение
    Някой знае ли за какво предимно се ползват цилиндрите. Доколкото аз съм чел за производството на трактори и комбайни. Ако е така- няма анализатор който да отрича ръста в цените на замеделската продукция
    М+С Хидравлик АД не произвежда хидравлични цилиндри. Може би сте подведен отнякои погрешни твърдения. Хидравличните цилиндри се правят от друго наше предприятие, което се нарича ХЕС АД.
    Все пак информацията за МСН е достъпна, надявам се...
    М+С Хидравлик АД е водещ производител на нискоскоростни, високо моментни, орбитални, хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях. Компанията държи значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори.

Коментар

• Някой знае ли за какво предимно се ползват цилиндрите. Доколкото аз съм чел за производството на трактори и комбайни. Ако е така- няма анализатор който да отрича ръста в цените на замеделската продукция

Коментар

• Не ми се иска да ви обезкуражавам, но 100 мил за това дружество за мен е балонерско изшълнение. Светът се тресе от катаклизми, ако има нова криза, тук ще се усети. (а повероятно е да има след японските и либийски изпълнения), освен това не се знае дали и друго няма да последва. Кой ще е го е грижа тогава за произвидството на хидравлични цилиндри. лала-лулу. Не е препоръка.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          За момента нещата изглеждат перфектно и реално можем да кажем че кризата се отрази повече от положително за снижаване на разходите.
          - разходите за материали - там май нещата отиват към нива от време преди кризата и по високи даже. В това отношение леко се губи ефекта

- разходи за персонал - имаше съкращения. Освободи се персонал, но сега когато поръчките започват да нарастват човешкият труд неможе да се компенсира изцяло с новите машини, въпреки че те са по комплексни, изпълняват повече операции, с по малко ресурс, по ефективни и т.н. В момента сигурно се плащат доста допълнителни пари под формата на извънреден труд с оглед недостатъчният човешки ресурс. Дано има добра политика в това отношение.

Любопитен съм как стоят нещата по отношение на финансирането на проектите по програмите за конкурентсноспособност. Дали вече е имало преводи към дружеството които да са тласнали печалбата за януари до тези нива или е резултат от по ефективна дейност. А ако няма такива преводи знае ли се кога ще ги пуснат? Предполагам че тези пари ще бутнат печалбата още по драстично нагоре

Коментар

• Целият сектор на М+С се справя доста добре и очакванията на всичките им конкуренти (Danfoss, Eaton, Parker) са за още по-силна 2011. За момента нещата изглеждат перфектно и реално можем да кажем че кризата се отрази повече от положително за снижаване на разходите. При тези маржове вече P/E отива под 10, а далеч по-важното за дружества със сериозни инвесиции и амортизации EV/EBITDA е на нива от под 5.50, което за мен е изключителна възможност. Времето ще покаже, но им желая все така да продължават!

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
              10лв е съвсем реален таргет, но не ми е трудно да го обвържа с тайминг. Дружеството работи добре, кризата не го засегна съществено, освен в цената на акцията. Разбира се мнението ми да не се счита за препоръка за търговия с акции.
              Не съм съгласен, че кризата не ги засегна съшествено. Има няколко фактора, които говорят достатъчно красноречиво че тази криза се отрази доста съществено - намаление на продажбите и съкращение на персонала
              По всичко личи, че към момента тези проблеми сега са отминати и има нови перспективи, от които М+С се възползват.

Не искам да съм черноглед, но се надявам че няма да има двойно дъно за рецесията, че случи ли се това пак ще има застой в развитието...

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                Тук за първите три месеца на 2011г. печалбата ще бъде близо 4 милиона
                4 или 40, все си е малко балонерско )) Не е препоръка
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Каквото и хубаво да кажа за М+С хидравлик все ще е малко ми се струва. Невероятно работят и постигат страхотни резултати. Според мен ще видим цена от 10 лв тук и ще бъде съвсем заслужено. Търгуваме са на трези нива по една единствена причина ... но да видим какви бройки ще минат сега
                  10лв е съвсем реален таргет, но не ми е трудно да го обвържа с тайминг. Дружеството работи добре, кризата не го засегна съществено, освен в цената на акцията. Разбира се мнението ми да не се счита за препоръка за търговия с акции.

Коментар

• Каквото и хубаво да кажа за М+С хидравлик все ще е малко ми се струва. Невероятно работят и постигат страхотни резултати. Според мен ще видим цена от 10 лв тук и ще бъде съвсем заслужено. Търгуваме са на трези нива по една единствена причина ... но да видим какви бройки ще минат сега

Коментар

• Тук за първите три месеца на 2011г. печалбата ще бъде близо 4 милиона

Коментар

• Вкарахте екстремно въздух в дирижабълчето, според мен, но да се надяваме, че бъдещите отчети ще догонят капитализацията. )) Не е препоръка.
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                          Според мен са Алианц
                          Според мен са Доверие, но ще се разбере официално предполагам.

За първите три сесии за седмицата изтъргувания обем мина 200хил акции без да се усети натиск надолу
                          Да видим и оставащите 2 сесии от седмицата!

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            И кво - Алианц или Доверие?
                            Според мен са Алианц

Коментар

• Възможно е тези пакети да излизат от Професионалните пенсионни фондове, които бяха изцицани наскоро в посока НОИ ?!?

Коментар

• И кво - Алианц или Доверие?

Коментар

Working...
                                X