IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За последните 4 месеца оборота е 4 милиона. като цената се вдига. Очевидно има желаещи да купуват.

Глупаво е да не се прилагат нормалните методи за оценка. Това в края на краищата си е чиста икономическа логика. Може би единствената що годе рационална част от инвестирането в акции. Ако човек не прилага и това значи просто играе еврофутбол.

Коментар

• Ами всеки ден има сделки нали...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
        Това е една от най- добрите БГ компании. Колко други предприятия са 5цата на света за бранша си. Уникакна е и с редовните дивиденти и сплитове за миноритарите. Да не играят някои баснята за лисицата и киселото грозде
        Мислиш ли, че има мераклии тук да купуват на П/Б 2.05?

Коментар

• Това е една от най- добрите БГ компании. Колко други предприятия са 5цата на света за бранша си. Уникакна е и с редовните дивиденти и сплитове за миноритарите. Да не играят някои баснята за лисицата и киселото грозде

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Разбира се че съм убеден. Просто глупостта ме дразни, особено като се излива някъде където имам акции
            Глупаво е да се прилага ФЕД модел и дисконтирани потоци на БГ пазара. Факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнение
              Искаш ли да хванем бас, че това тук отива на 5 лв. - просто няма нито фундамент, нито пазар за повече. Какво ти пречи мнението ми, нали си убеден в твоите сметки.
              Разбира се че съм убеден. Просто глупостта ме дразни, особено като се излива някъде където имам акции

Коментар

• Искаш ли да хванем бас, че това тук отива на 5 лв. - просто няма нито фундамент, нито пазар за повече. Какво ти пречи мнението ми, нали си убеден в твоите сметки.

Коментар

А, моля ти се. Само фактите.
                  Не давай сметки които са от бъдеще време! Колко е дивидента сега, а не какъв щял да е за догодина по това време (пожелателно)!

Гледай фундамента на пазара! Не се лъжете пичове!
                  Ти си безнадежден случай. Ами купувай си фактите при Синергон.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Бях ти написал един отговор но го изтрих, но май е хубаво да го има заради такива неграмотници.

За 2011 вероятната печалба ще е около 1,3 лева. при 40% дивидент това прави малко над 50 стотинки дивидент. Как си представяш нещо което ти дава 50 стотинки да струва 3 лева колкото му е BV. Мислиш ли че това е нормално.

ФЕД има един модел който преценява дали пазара на акции е надценен или подценен. http://en.wikipedia.org/wiki/Fed_model Според този модел нормалното P/E е реципрочната стойност на лихвата по 10 годишните им облигации. Ако да кажем в България дългосрочната лихва в момента я приемем за 6% това прави нормално P/E от 16,7 за България - и то за компания която се движи в синхрон с българската икономика, а MCH всъщност се движи много по-добре, което предполага дори по-високо P/E. MCH в момента се търгува на форуърд P/E под 6.

За какви балони изобщо говориш. Как не се притесняваш да се излагаш публично с подобни простотии.
                    А, моля ти се. Само фактите.
                    Не давай сметки които са от бъдеще време! Колко е дивидента сега, а не какъв щял да е за догодина по това време (пожелателно)! Хората няма пари да си платят днешните сметки, вие ги карате да плащат за нещо от бъдещето сега - кой дава така. Минаха тези години (бяха 2005-2007), когато това тук беше и 15-16 лв. - лудост основана пак на такива пожелателни сметки от бъдещето.

Гледай фундамента на пазара! Не се лъжете пичове!
                    Last edited by cloud; 24.06.2011, 13:44.

Коментар

Именно, обръщайте внимание на фактите, в техния контекст - фундаментите на пазара и фундаментите на дружеството.

Фактите:
                      http://bse-sofia.bg/?code=5mh&page=QuotesInfo

Каква е болката:
                      П/Б 2.05 , няма нито фундамент на пазара за толкова висока цена, нито фундамент в дружеството, иначе може да си се надъхвате - няма лошо.....без препоръки (повече няма да ви казвам истини)
                      Бях ти написал един отговор но го изтрих, но май е хубаво да го има заради такива неграмотници.

За 2011 вероятната печалба ще е около 1,3 лева. при 40% дивидент това прави малко над 50 стотинки дивидент. Как си представяш нещо което ти дава 50 стотинки да струва 3 лева колкото му е BV. Мислиш ли че това е нормално.

ФЕД има един модел който преценява дали пазара на акции е надценен или подценен. http://en.wikipedia.org/wiki/Fed_model Според този модел нормалното P/E е реципрочната стойност на лихвата по 10 годишните им облигации. Ако да кажем в България дългосрочната лихва в момента я приемем за 6% това прави нормално P/E от 16,7 за България - и то за компания която се движи в синхрон с българската икономика, а MCH всъщност се движи много по-добре, което предполага дори по-високо P/E. MCH в момента се търгува на форуърд P/E под 6.

За какви балони изобщо говориш. Как не се притесняваш да се излагаш публично с подобни простотии.

Коментар

• Именно, обръщайте внимание на фактите, в техния контекст - фундаментите на пазара и фундаментите на дружеството.

Фактите:
                        http://bse-sofia.bg/?code=5mh&page=QuotesInfo

Каква е болката:
                        П/Б 2.05 , няма нито фундамент на пазара за толкова висока цена, нито фундамент в дружеството, иначе може да си се надъхвате - няма лошо.....без препоръки (повече няма да ви казвам истини)

Коментар

• Абе,не му обръщайте внимание на cloud .Той си трупа мнения и спами и в други теми.

Коментар

Тук болката е друга. Не е това кой колко в,,,,,,

Тук пътят е ясен. Балонът ще се пука - рано или късно.
                            според мен си в грешния сектор,,,
                            Тук има добър мениджмънд ;стари ,нови пазари, иновации,,,,,,,
                            Тези резултати не трябваше ли да бъдат подкрепени от една дивидентна доходност м/у 3и5% (общо за СENHL да не цитирам резултатите им по отделно) ,нали искаме да изкараме част от влоговете в банките,,,,и всичко останало го знаете ;-лично мнение
                            Last edited by inta53; 24.06.2011, 11:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Говоря по принцип. Не съм запознат на дълбоко в конкретния случай, но е логично за добрите резултати най-вече постижение да има добрия мениджмънт..., а също и некрадливия.
                              Та както каза и равновесие - за добра работа - добри пари. Това е справедливия и честен начин, иначе се отива към скрито заплащане от което акционерите ама хич няма да прокопсат.

Според мен говорим за различни неша, които не трябва да се смесват. Акционери, Борд, Мениджмънт. Съгласен съм, че ако предприятието има добри резултати то мениджмънта трябва да бъде възнаграден. Но мениджмънта за мен не е борда. Борда трябва да защитава интереса на акционерите. Последното определено не се случва със всичките такива. Борда притежава пряко и непряко около 70% от предприятието....поне на документи. Останалите 30% просто са ощетени - и аз съм сред тях. Просто компанията има голям потенциал, но има нужда и от промени за да е още по-привлекателна. Затова се опитвам и да фокусирам вниманието около този проблем.

Коментар

• Тук болката е друга. Не е това кой колко вземал.
                                Нервно е положението тук, понеже какво ли не правихме да дръпне тази балонера, (справка П/Б), лъжеме се с жълти стотинки дивидентчета, ама пак не става. Няма кой, няма с какво.

Тук пътят е ясен. Балонът ще се пука - рано или късно.

Коментар

Working...
                                X