IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    не искам да ви развалям "седянката" - ама да попитам, какво прави тези хидравлики толкова безценни? Толкова ли не може някой гараж в далечен Китай да произвежда тяхната стока по-евтино и по-добре? Толкова ли не може технологията да се развие и да спре да се търси тяхната продукция.

Не е ли по-добре човек да има Каолин - компания която притежава предимството Монопол за региона и до която опира всеки който иска да произвежда с добиваното от нейните 30год. концесии.

Имам чувството че след още един сплит - колкото и да е печалбата на групата Стара планина дивидентите(които се раздават редовно) ще бъдат 0,0001част от стинката и по-добре без тях(те и сега са само за престиж май)

Всеки тук знае за тези предимства на Каолин.
    Но:

= монополист с влошаващи се резултати и голям дълг=неефективен мениджмънт
    = дивидента достатъчно неатрактивен за да компенсира горното.
    = потенциала за растеж /развитие не е е голям (и бърз)
    = надценена е спрямо общото ниво на пазара,не можеш да очакваш да го задмине в бъдеще.

Затова което имам тука е 4Х по малко от МЦХ и скоро съотношението ще се увеличи двойно.

Коментар

• не искам да ви развалям "седянката" - ама да попитам, какво прави тези хидравлики толкова безценни? Толкова ли не може някой гараж в далечен Китай да произвежда тяхната стока по-евтино и по-добре? Толкова ли не може технологията да се развие и да спре да се търси тяхната продукция.

Не е ли по-добре човек да има Каолин - компания която притежава предимството Монопол за региона и до която опира всеки който иска да произвежда с добиваното от нейните 30год. концесии.

Имам чувството че след още един сплит - колкото и да е печалбата на групата Стара планина дивидентите(които се раздават редовно) ще бъдат 0,0001част от стинката и по-добре без тях(те и сега са само за престиж май)

Коментар

• Да не вземат ББ и ЦвЦв да си купят от тази хубава акция

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Стига бе, оттатък не даваш, и тука ли.. аз как ще удвоя позицията си.
          Искам да ги докарам до 20% поне.

Нищо, като не си ти има все още люде с изпит от чавки мозък както правилно спомена колегата.
          Искаш 20% от Любовното послание ?!?

Г-н борисов - вие ли сте това?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Е затова трябва пак да напрявят сплит. Да могат всички да си купят от тази убава артия

Коментар

• Стига бе, оттатък не даваш, и тука ли.. аз как ще удвоя позицията си.
              Искам да ги докарам до 20% поне.

Нищо, като не си ти има все още люде с изпит от чавки мозък както правилно спомена колегата.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                За да разпродаваш тук, трябва чавка да ти е изпила мозъка. Това можеш, да разпродадеш единствено ако разпродаваш целия си портфейл, и то най-накрая, след като си разпродал всички други булшитове Тук не би трявбало да се продава, преди ЧСИ да ти е взел колата, кекавата любовница, телевизора, жената, децата, и т.н. ...до последния чорап!!! Не е препоръка
                Е-това се вика либоф към Любовното послание...

Апропо - и аз не смятам да продавам повече.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Затова казвам, че са фондове през платформи

Коментар

• Киро ти нямаш ли инфо кой продава ? Аз купих миналата седмица хххх акции но на платформата ми на Карол нямаше код на продавача на големите бройки.

Коментар

• Сигурно има тегления от пенсионните или инвестиционните фондове- продава се от зор

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        БРАВО ВЪПРЕКИ РАЗПРОДАЖБАТА ДЪРЖИ ЦЕНА
                        За да разпродаваш тук, трябва чавка да ти е изпила мозъка. Това можеш, да разпродадеш единствено ако разпродаваш целия си портфейл, и то най-накрая, след като си разпродал всички други булшитове Тук не би трявбало да се продава, преди ЧСИ да ти е взел колата, кекавата любовница, телевизора, жената, децата, и т.н. ...до последния чорап!!! Не е препоръка
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• БРАВО ВЪПРЕКИ РАЗПРОДАЖБАТА ДЪРЖИ ЦЕНА

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                            Гледам, че се е получила дискусия, която подобава на качеството на Дружеството. За мен под 0.40 лв. дивидент ще е разочароващ. Инвестиции да се правят е добре но не и самоцелно ( пазара и очакванията за него определят инвестиционната политика ). 4850 донякъде е прав, че има стари машини в завода, но основните производствени машини - с размерите на панелни спални са нови, а разни спомагателни машини наистина са стари. Истината за съотношението дивиденти/инвестиции/плащания към осн.акционери е винаги някъде по средата и според мен крайностите трябва да се избягват. Останалото ще свърши пазара по някое време - иска се само търпение от наша страна. Успех
                            Що касае дивидента - изцяло се приобщавам към мнението на химиколога Относно дали и колко дивидент да се отдели от печалбата, при настоящото положение - 16 мил печалба, мисля, че едно соломоновско решение - половината от печалбата да е дивидент, май може да задоволи и двете страни.
                            Хем вълкът няма да е гладен, хем и агнето няма да е изядено Сещате се ! Ако това бъде прието - мисля окончателно ще отпадне спора - кое е най-доброто дружество на бфб (а батята ще ближе рани и киселото грозде)
                            Не е препоръка ! (естествено)
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Цифров - то това се отнася и за други компании... нима цената на хесовиците е справедлива - или на Софарма? Списъкът е дълъг, защото пазарът е малоумен. Аз затуй се насочих към дивидентна доходност, защото не очаквам значим ръст скоро - не и преди падането на прокомунистическото правителство на борисов.

Чисто спекулативно на всеки няколко месеца могат да се правят добри печалби, но за устойчиво нарастване ще си трябва време. МЦХ едва ли ще е от най силно растящите с оглед, че позицията запазва сравнително добра цена през последните години, но пък за сметка на това тука има добър потенциал, които може да е фактор за допълнително поскъпване. И наистина дивидентите са си добра алтернатива на слабия пазар. Немога да скрия факта, че имам привилегировани акции тук и там, на които разчитам в момента

А относно правителството на борисов - не мисля, че те могат да направят много в момента. Само ще се радвам ако продължат да одобряват проекти за милиони при нас

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                пазарът се намира в момента във фантазия, или по-скоро в психотичен разрив. Явно много хора си мислят, че това ненормално състояние на оценки ще продължи вечно, което няма как да е вярно. И просто ще останат зад влака по някое време. Ти в очакванията си си по-скоро реалистичен, да не кажа консервативен.
                                Искрено сенадявам да си прав Никой няма да се разсърди на една по-добра оценка тука...а разбира се и при другите позиции

Коментар

Working...
                                X