IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте !
    Едни виждания на новобранец тука. Цената на акция е колкото преди една година така че няма голяма разлика. Последе дивидент който са дали е през 2009 г. на стойност 0,09 ст. . Ако негониш печалба от разликата в цената копува/продава не си заслужава да се влиза в тази позиция според мен.
    Мнение на един прощапулник в тази материя!

Коментар

• Това са твои лаически мисли- от 10 години са в 5цата на износителите в бранша. Ами ако астероид ни удари или се изместят замните полюси

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Щом гледаш балонажа не се спираи тук
        какво значи да го гледам, просто го имам в предвид - щом тогава хидравликите са достигнали тези си стойности, къде сега ми чакате капиталова печалба 200-300%!!!
        още се уча и просто мисля на глас - елементарна бакалска логика ама явно тук имате някакви други очаквания?
        BTW какво значи сигурни пазари в наши дни - утре ще дойдат едни китайци и ще ги отвеят тия казанлъчани, като куцо пиле домат

Коментар

• Щом гледаш балонажа не се спираи тук

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Няма да си кривя душата, разбира се че наред с другите факти попоглеждам и каква е била ст-та на компанията по време на най-големия балон в историята на БФБ - време в което всички компании и тези с хубави и с лоши резултати, пазари и перспективи са били адски надценени(не съм бил на фондовия пазар тогава - за жалост). Мисля че човек трябва да се вглежда в историята на дадена компания, не само да мисли за бъдещето. Е та като видя че тогава(в тенджерата под налягане).... абе какво да обяснявам явно зададох болезнен въпрос!!! сега и Импето ще ми се скара, хайде здраве да е!
            Успех на всички!
            За да се разбере дали една логика е добра или не, най-лесния начин е да се засили до екстремум. Ако тогава тя дава неприятни и нелогични резултати, значи тази логика не струва.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Ти така ли преценяваш колко може да порастне нещо. Гледаш колко е било като е било балонизирано и до там. Пък това как се променят финансови позакатели какви перспективи има, каква е била ситуацията преди и каква е сега и така нат. не те интересува.

по тази логика най-добрата инвестиции са химко, кремиковци и мостстрой. Което поне на мен ми говори че това е доста извратена логика.
              Няма да си кривя душата, разбира се че наред с другите факти попоглеждам и каква е била ст-та на компанията по време на най-големия балон в историята на БФБ - време в което всички компании и тези с хубави и с лоши резултати, пазари и перспективи са били адски надценени(не съм бил на фондовия пазар тогава - за жалост). Мисля че човек трябва да се вглежда в историята на дадена компания, не само да мисли за бъдещето. Е та като видя че тогава(в тенджерата под налягане).... абе какво да обяснявам явно зададох болезнен въпрос!!! сега и Импето ще ми се скара, хайде здраве да е!
              Успех на всички!

Коментар

• Да вярвам- има добро упраление, сигурни пазари, коректни мажоритари. Пазара е единствения критерии за качество- не е малък пример , че при СОФИКС 300- те имат нива

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  съгласен съм бе хора! ама аз не съм пф да реализирам 2-3% доходност тях сигурно тук малкия(но редовен) дивидент и устойчивостта им харесва. Ама като тръгне пазара тук колко ще порасте - гледам че в лудницата 2007година е достигнала 15лв (100%) и до там, ами 300-400% капиталова ще ви даде ли ако пазара се възстанови - мисля че не! Хим-а макар и некоректен ще качи много повече може би! има и други сигурно -просто се опитвам да ги намеря
                  Ти така ли преценяваш колко може да порастне нещо. Гледаш колко е било като е било балонизирано и до там. Пък това как се променят финансови позакатели какви перспективи има, каква е била ситуацията преди и каква е сега и така нат. не те интересува.

по тази логика най-добрата инвестиции са химко, кремиковци и мостстрой. Което поне на мен ми говори че това е доста извратена логика.

Коментар

• колкото до това кой какви анализи прави, нали си чел:

"Цирковият макак Луша би по печалби 94% от руските инвестиционни фондове

Циркова маймуна се оказа най-добрият инвестиционен брокер в Русия, съобщи телевизия „Вести”. Петгодишният мечи макак Луша от прословутия цирк „Дуров” изпревари водещи руски инвестиционни фондове по печалби, реализирани от виртуални вложения.

Преди година Луша стана виртуален брокер в рамките на експеримент, организиран от сп. „Финанс”. От 30 кубчета, с които бяха обозначени акциите на руски компании, макакът си избра осем, създавайки инвестиционен портфейл и "влагайки" един милион виртуални рубли, обяснява телевизията. Половината от инвестициите на Луша бяха в държавни компании, а другите – в частния сектор. В продължение на цяла година експертите наблюдаваха измененията в стойността на вложенията, като резултатите поразиха дори най-големите скептици.
                    „На маймуната й провървя страхотно. Тя направи удачни покупки и стойността на нейния виртуален портфейл нарасна почти три пъти, изпреварвайки почти всички играчи на пазара”, обяви главният редактор на сп. „Финанс" Олег Анисимов.

За миналата година акциите на телекомуникационните компании..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Така като смяташ без икономическа база- Направи катоСимов и си купи ХДПАТ- паднало е най- много от работещите фирми
                      Беше груба бакалска сметка Кире, остави ги патките. И все пак ти вярваш ли че тук ще поскъпне повече от 100% ? Просто ми се струва много скъпа хартията и ХЕС-а за Софикс 300!

Коментар

• Така като смяташ без икономическа база- Направи катоСимов и си купи ХДПАТ- паднало е най- много от работещите фирми

Коментар

• съгласен съм бе хора! ама аз не съм пф да реализирам 2-3% доходност тях сигурно тук малкия(но редовен) дивидент и устойчивостта им харесва. Ама като тръгне пазара тук колко ще порасте - гледам че в лудницата 2007година е достигнала 15лв (100%) и до там, ами 300-400% капиталова ще ви даде ли ако пазара се възстанови - мисля че не! Хим-а макар и некоректен ще качи много повече може би! има и други сигурно -просто се опитвам да ги намеря

Коментар

• Да за банката е така, а ще дойде време когато тези дялове ще могат да се ПРОДАДАТ ИЗГОДНО. За мен това за сега е най - коректния за миноритарите холдинг. Дано продължат все така

Коментар

• Относно Ст.планина - мое мнение - засега изглеждат най читави като ги сравниш с останалите х-ги.
                              И макар че доста хора ореваха върталъка тука дето 3 дружества придобиха дял от банка - за мене е положително явление това за холдинга като цяло. Колкото по-бързо и при изгодни лихви имаш достъп до финансов ресурс - толкова по-добре.
                              Гаче ли останалите си нямат банки....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Всеки тук знае за тези предимства на Каолин.
                                Но:

= монополист с влошаващи се резултати и голям дълг=неефективен мениджмънт
                                = дивидента достатъчно неатрактивен за да компенсира горното.
                                = потенциала за растеж /развитие не е е голям (и бърз)
                                = надценена е спрямо общото ниво на пазара,не можеш да очакваш да го задмине в бъдеще.

Затова което имам тука е 4Х по малко от МЦХ и скоро съотношението ще се увеличи двойно.
                                Само питам Пип - търся си позиция за влизане и искам да събудя размисли и страсти

Коментар

Working...
                                X