If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
НЕК ще инвестира 65 млн. евро в рехабилитацията на каскада „Долна Арда“ http://www.investor.bg/?id=40859
Нали не си мислите , че и доста левчета ще влязат от тук и в добрия стар ВИПОМ...
Не съм много съгласен с теорията ти за добрите дружества, тъй като хич не ме топли че едно дружество е добро, като аз няма да спечеля и стотинка от това.
Нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било. Всеки сам си прави анализите и решава къде да инвестира. Пък резултатите ще ги видим.
Pitast, нещо си се заблудил относно ХДПАТ и БИОВ, разгледай пак отчетите. Холдингът показва доста сериозна печалба, особено пък в сравнение с Биовет. Надявам се че не гледаш неконсолидирани отчети или отчети за първите месеци от годината, когато няма пътностроителство.
Пздрави и успех!
Като се хванете с тая печалба. Можеш ли да ми кажеш как едно дружество може да има такова увеличение на приходите, инвестиции, абе да се развива и да не се отрази на печалбата. Ами може ако собственика не исака да я покаже. Това значи ли, че дружеството не е добро? За справка я виж PAPIR какви печалби имаха преди да ги купят австрийците или те са някакви факири и успяха да увеличат печалбата 10 пъти за една година ей така.
Иначе за HDPAT не съм казал, че не е добро дружество ама в с равнение с него то дружества като тези, които споменах досега трябваше и те да са качили цената си поне двойно.
Pitast, нещо си се заблудил относно ХДПАТ и БИОВ, разгледай пак отчетите. Холдингът показва доста сериозна печалба, особено пък в сравнение с Биовет. Надявам се че не гледаш неконсолидирани отчети или отчети за първите месеци от годината, когато няма пътностроителство.
Абе пич, ти още ли търсиш някаква логика на БФБ? Ако е така по-добре се откажи докато е време ;-)
Ами как да си избирам акциите тогава на базата на някакви смешни очаквания като при HDPAT. което е на загуба ама видиш ли какъв потенциал има (струтурни фондове, собственик божков и лети нагоре. А в същото време дружество като BIOV, дето не знам друго дружество да има такъв пазарен дял в международен аспект да си седи кротко на едно място.
Кажи ти тогава как си подпираш дружествата?
Всъщност аз не ги подПирам :-) Ако приемем, че си допуснал правописна грешка и си искал да кажеш подБирам, то тогава ще ти кажа едно: вече ми е доста трудно
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Абе пич, ти още ли търсиш някаква логика на БФБ? Ако е така по-добре се откажи докато е време ;-)
Ами как да си избирам акциите тогава на базата на някакви смешни очаквания като при HDPAT. което е на загуба ама видиш ли какъв потенциал има (струтурни фондове, собственик божков и лети нагоре. А в същото време дружество като BIOV, дето не знам друго дружество да има такъв пазарен дял в международен аспект да си седи кротко на едно място.
Искам да попитам за BALKL i DRUPL. BALKL май намериха нови пазари, имат увеличение на продажбите, акциите им са наполовина на счетоводната им стойност а са в отрасъл където всичко друго лети нагоре а те седят на едно място. Защо ли?
DRUPL пък е толкова добро дружество а също никъкъв ръст. Само му вземете пазарната капитализация и EBITA и го сравнете с други дружества с тяхната EBITA и пазарна капитализация и ще видим за какво говоря.
Друго интересно дружество е AROMA. Това дружество не е мръднало за последната година а не е лошо макар, че губи малко приходи поради преструктуриране на дейността си. То какви ли не смешни дружества поскъпнаха само заради единия тренд на борсата през последната година а AROMA седи на едно място. Пак интересна ситуация
аз продадох MSTRY малко по-долу...
ама щот ми трябваха пари.. иначе си е слънце дружеството...
а за помпите ще си чакам ... макар и на сегашните нива да съм доволен...
успехи...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
pompite shte pospiat oshte malko, az gi prodadoh i si podsilih poziciite w mstry
towa s vipom mi beshe pyrwata i edinstwena pokupka powliana ot mnenia wyw foruma i sgreshih, niama da se powtori ))
Коментар