IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заспали" дружества

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Заспали" дружества

Стройна теория, Весо, но... отде тия скъпи акции, от които искат "някои" да се оттърват? Ами то, с изключение на един краткотраен скок преди година са много малки обеми, СЕГА са най-високите цени на Медика. Защо не се оттървават, а все така почти няма търговия?
    А може би имаме точно обратна ситуация - чрез нереални междинни отчети поддържат ниска цета, та тихичко да си пазаруват и допълват пакетчето - например мажоритарът Доверие, който е налял камиони кинти в Медика и от доста време се напъва да я направи непублично дружество, окрупнявайки своя дял.
    Чак затъмнение няма - компанията има доста добра интернет страница - хвърли и едно око. Намалението на активите по-долу казах отде може да идва - напр. от бракуването на стари машини и замяната им с нови - там модернизацията още тече. Оттам може и загубата да идва - ако тази модернизация се прави със средства на дружеството.
    А продукцията им покрива, както казвал съм, всички европейски стандарти за качество - нещо с което много, ама много малко дружества на БФБ могат да се похвалят. Не мисли, че приказвам така, та да вдигна курсът и да си избягам "скъпите акции" - защото като сметна средната цена на моето пакетче и извадя кинтите, дето съм ги гушнал като дивидентче, излиза, че средната цена на една моя акция на Медика е към 16 кинта - така че ако искам да се измъкна, мога да го направя с нелоша печалбичка.
    Просто цитирам факти.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Слънчев Бряг АД

И за децата е ясно, че с Медика се въртят някакви кросчета от определени кръгове с цел да се оттърват от скъпите си акции, защото там наистина работата е мно-о-ого мътна. Сигурно затова и си крият отчета, да замаскират загубите си чрез непрозрачност и чрез чести рокади в ръководството . Егати публичната компания, честно по-голямо дърво и от мулташките компании е...

Коментар

• Слънчев Бряг АД

Ako си е стигнал балансовата стойност е ясно защо не се вдига.

Коментар

• Слънчев Бряг АД

На тоя пазар само Слънчев бряг не се вдига, какво мислите за него ?!

Коментар

• "Заспали" дружества

Може би изваждат от експлоатация старо оборудване.
            Те и 2003 за 9-месечието имаха загуба, а за годината бяха пак с печалба.
            Загуба за годината имаха 2002, ама пак си дадоха дивидентът - уникален случай, наистина.

Коментар

• "Заспали" дружества

Като говорим за липса на отчети, на Катекс отчета също не е качен на сайта на борсата. А цената му се качва последните дни - и се питам, дали някой не търгува с вътрешна информация. Някой знае ли нещо по въпроса ?

Коментар

• "Заспали" дружества

Като са толкова "добро" дружество - къде им е отчета? Към деветмесичието имаха над 500х.лв загуба ! Сигурно сега е вече двойна щом се крият ...Имат още: намаление на активите с 1.5 милиона лева; намаление на капитала с 1.3 милиона лева; приходите намаляват с повече от 50% ... Не само не е добро дружество, но е подчертано ЗЛЕ ...

Коментар

• "Заспали" дружества

Глупости, Медика е добро дружество, с качествена продукция на европейско ниво.

Коментар

• "Заспали" дружества

MDIKA още не са си предали отчета ... а бе тия зокони за тях не важат ли? Сигурно пак са на загуба но този път доста по-яка. А същевремено цената на кациите им се вдига манипулативно с мижави бройки. Каква наглост!

Коментар

• "Заспали" дружества

Медика отбелязва сериозен ръст... ...при превъртени 100 - 200 акции за седмица.
                      Имам чувството, че със 5-6 сделки за по 10 акции се раздува цената (съчетано с рекламна кампания из форума на инвестора) с цел ако се появи по-сериозен инвеститор да го набутат яко и след надолу с 10 лева до реалната им цена.

Коментар

• "Заспали" дружества

Po dolu pisah za PAPIR - spored men e dobro, no ne6to panikite vzeha da razprodavat?! Vie kakvo mislite ...

Коментар

• "Заспали" дружества

Е-е-е-е, малко спадче... не ми дреме, нали съм си купил цитаделката като беше по... 1.20 ако не се лъжа...

Коментар

• "Заспали" дружества

По всичко личи, че скоро време Оргахим ще тества нивото от 50 лева и след пробиването му ще се отпуши и ще удари 60 лева поне. Пазарът свиква с високите цени, като абсолютна стойност обаче, защото зад тях се крият много подценени дружества. MCH и ODES са примери затова. Оргахим ще ги последва скоро.

Коментар

• "Заспали" дружества

Императорът явно си пада по крепости пълни с моми, но все пак не трябва да се бъркат бизнеса и други по-приятни неща

Коментар

• "Заспали" дружества

Император какво става с любимата ти Момина крепост? Нещо май цитаделата взе да сдава багажа - що така?!

Коментар

Working...
                                X