IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заспали" дружества

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Заспали" дружества

И на мен ми минават такива мисли за ПИБ, но тя не е публична и няма как да участваме :-(

Остава ни само да следим другите банки, които са на БФБ.

Коментар

• "Заспали" дружества

А не ви ли минава през ум, че ПИБ се опитва да се продаде?

Коментар

• "Заспали" дружества

Neo, казаха ми че Bank Austria е между малкото печеливши в HVB групата. Те са доста агресивни в БГ.

Знам че Източна Европа е малук %, но пък за сметка на това постоянно се разраства и им носи добри печалби.

Коментар

• "Заспали" дружества

neo,

Не се обиждам и нямам претенции да съм експерт в банковия сектор. Просто коментирах факти изнесени в британската преса за интереса на HSBC и Unicredit към HVB.

Като допълнение ще ти кажа, че от информиран източник в БГ знам, че HVB Биохим продължават да следят банковия сектор изкъсо и няма да се учудя ако си напазаруват още някоя банка в БГ.

Коментар

• "Заспали" дружества

Къде е императорът? Да не е във ваканция или пък е почнал работа?

Коментар

• "Заспали" дружества

Njakolko banki 4ujdi banki v momenta prou4vat pokupka v BG i na RXB 6te i doide redut.Sa konsolidacijata, kojato e neisbejna isob6to ne govorja.Pi6i ako ima6 fakti.

Коментар

• "Заспали" дружества

Като става въпрос за KDN, вече настана време да се влиза. Има предлагане на 52, което при BV 82 и 30% растеж на продажбите не е за изпускане.

Коментар

• "Заспали" дружества - RXB

Пак не звучиш логично, но тъй като не си дръпнат като императора ще ти обясня по-подробно.Няма банка с тежък и проблемен кредитен портфейл оперираща на стагниращ пазар, която да предизвиква интерес за потенциални купувачи.Специално Хипо банката я купувах миналата пролет и доста подробно я проучих.Ако знаеш какви активи управлява ще ти се изправи косата, а като процент източно европейските са нищожни.Но думата ми е, че няколко стотин милиарда евро могат да изпратят в небитието дори Ситибанк и макар, че е безбожно евтина за мащабите си никога най-големите пари в света, които по природа са изключително консервативни няма да поемат такъв риск преди Германия да навлезе в цикъл на устойчив растеж.
                  Не се обиждай, обаче банковия бизнес е много различен от останалите бизнеси и там простите сметки не важат.

Коментар

DOVUHL, RXB,IBG,BZAH

Коментар

SHERA продължава да бъде подценено, но постепенно инвеститорите започват да проумяват , че Шератон, като дружество с добри финансови показатели е едно стабилно убежище в несигурни дни. Освен това SHERA е единствената световна марка, която се търгува на БФБ.

Коментар

На посещение в България пристигна Лени Грифит – изпълнителен директор на американската компания BGR, предаде репортер на Агенция “Фокус”. При пристигането си на летище София Лени Грифит каза: “Развиваме добро сътрудничество с ДЗИ, ние подкрепяме инициативата на ДЗИ за създаване на фондация ДЗИ, чиято цел е да направи принос в усилията в борбата срещу трафика на хора в България, както и в региона”...............

Коментар

Мисълта ми беше, че Bank Austria/HVB е много агресивна в източна европа. Погледни само в България какво стана. Купиха последователно Биохим и Хеброс. Не изключвам следващата стъпка да е ДЗИ Банк.

А явно лошото финансово състояние на HVB и силното присъствие в източна европа е привлякло интереса на HSBC и Unicredit.

Коментар

neo, много добре знам, че не са домати. Като спомена италианските банки само ще ти кажа, че един от потенциалните купувачи на HVB е Уникредит. Поне така пишеше в някой от английските вестници.

Коментар

ХХ това не са домати , а банки и истината е, че с проблемния си портфейл HVB няма да намери купувач в близко бъдеще.Германия стагнира вече 5 години и никой не е луд да се набутва сега там в банкирането на дребно.Който иска може да участва в IPO-то на Райфайзен.А иначе и Дойче Банк която е на светлинни години от Хипо банката е на тезгяха, но никой не ще да я вземе.Сега на мода в Европата са италианските банки защото имат потенциал.

Коментар

Мисля, че не е изключено да си правят някакви тънки сметки от HVB/Bank Austria. В банковия сектор тече консолидация и след поглъщането на Биохим и Хеброс следващата цел да е ДЗИ Банк.

Някъде из английската преса четох, че HVB са доста зле в Европа. Печеливши са им единствено източно европейските поделения. Големи международни банки имат интерес от поглъщане на HVB, като за основен потенциален купувач се спряга английската HSBC.

Ако успеят да покажат добри финансови резултати ще могат да се продадт по-скъпо, а както споменах развиващите се източно европейски пазари им носят тези печалби.

Коментар

Working...
                                X