Znae6t, имаш ли идея кякво става с HIKA? Да не би отчетът да не е добър, или просто следва общата тенденция на пазара!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Заспали" дружества
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от KrankHHI наистина е с много потенциал за растеж, само че znae6t трябваше да поизчакаш с коментара, 4е сега ще трябва да се пълни на по-високи цени. Иначе и аз отдавна го следя и очаквам като се внедри новото оборудване да има сериозно нарастване на приходите въпреки че до колкото знам то ще струва някаде около 11млн евро и се надявам че мениджърите добре са си направили сметката преди това
Коментар
-
HHI наистина е с много потенциал за растеж, само че znae6t трябваше да поизчакаш с коментара, 4е сега ще трябва да се пълни на по-високи цени. Иначе и аз отдавна го следя и очаквам като се внедри новото оборудване да има сериозно нарастване на приходите въпреки че до колкото знам то ще струва някаде около 11млн евро и се надявам че мениджърите добре са си направили сметката преди това
Коментар
-
Сигурно някой си спомня, че отдавна бях хвърлил око на това дружество, даже се получи добър дебат за отрасъла с един колега.
Заводът за хартия в Костенец се модернизира
МАРИЯ АТАНАСОВА 24/10 - 18:49 ч.
Във вторник се подписва договорът за финансирането и оборудването на новия производствен комплекс в "Костенец хартия и хартиени изделия" (ХХИ), съобщи директорът на предприятието инж. Евгени Тотев. По думите му проектът е на стойност близо 11 млн. евро. Средствата ще бъдат вложени в изграждането на нов автоматизиран и електронизиран производствен комплекс и в оборудването му с нова модерна техника. Цехът ще бъде изграден на площ от около 45 дка и ще бъде завършен за 2-3 години. Технологичното оборудване ще бъде осигурено и доставено от италианската "Овермеханика", която е специализирана в производството на машини и съоръжения за хартиената промишленост.
Проектът за модернизацията на завода ще бъде финансиран от австрийската "Ерсте банк" и българския филиал на "Иморент", което е лизингово дружество на банката.
Новият комплекс ще се състои от машина за производство на целулозно тишу и дублираща автоматична линия с опаковачен автомат. Очаква се новият комплекс да увеличи с над три пъти досегашния обем на производството. Еднопластовите и многопластовите санитарни хартии, произвеждани в Костенец, вече ще отговарят на европейските изисквания, обясни Тотев. След изграждането на цеха ще се разшири и гамата на произвежданите продукти. Заводът ще започне да предлага нови луксозни салфетки, дамски превръзки и бебешки пелени, както и ще разшири обема на износа. В момента продукцията на предприятието се изнася основно за Словения и Словакия. Очаква се след реализацията на проекта продукцията да започне да се експортира в други страни от балканския регион и за Близкия изток. С изпълнението на проекта ще се разкрият около 100 нови работни места.
"Костенец ХХИ" разполага с три производствени цеха. Заводът произвежда широка гама хартии и хартиени изделия и разполага с две основни производствени линии - хартия за кашони и санитарно-хигиенни хартии. Голяма част от продукцията на предприятието се изнася. За деветмесечието "Костенец ХХИ" отчете неконсолидирана печалба в размер на 66 хил. лв., което е със 71.79 на сто по-малко, отколкото печалбата за същия период на предходната година, показва публикуваният от БФБ-София отчет на дружеството.
Коментар
-
Май акционерите на DRURA ще останат разочаровани от отчета. Миналата година беше доста успешна за предприятието, но през тази с тези нарастващи цени на ресурсите и на долара, значително изреварващи ръста на цените на крайния продукт ми се струва че годишната печалба едва ли ще надхвърли 100К.
p.s. Все още имам акции от DRURA така че се надявам да не съм прав.
Коментар
-
Напротив, Расото - ако някой признава моите прогностични умения, това е ИМЕННО Нейно Величество Българската Фондова Борса - и всеки който следи изказванията ми го знае !!!
За Медика специално ме обсипваха с обиди и плювни тогава, когато борсовите индекси бяха на върхът си (краят на февруари), а акциите на Медика бяха 20-23 кинта. Е, а къде са сега?
ЗАЩОТО, ДОКАТО ВСИЧКО СЕ СРИВАШЕ - МЕДИКА БЕ ЕДИНСТВЕНОТО ДРУЖЕСТВО, КОЕТО ВЪРВЕШЕ НАГОРЕ... А Албена някои искаха да я купуват по 40 кинта, докато си стискаха 23-левовите акциики от пушливецът... е, пушливецът накъде тръгна (макар и с малко), а Албена накъде?
Така че закачки като твоите не могат да ме уязвят или огорчат, а само да ме разсмеят...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар