If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
България може да се похвали с най-модерните в настоящия момент зимни курорти в Източна Европа, пише в новия си брой сп. Newsweek.
"Забравете Алпите", призовава списанието. В Източна Европа бързо се развиват нови модерни зимни курорти, които са на една четвърт от цената, която бихте заплатили за луксозните курорти във Франция и Швейцария. “Наблюдава се нарастваща популярност на ски-почивките в Източна Европа”, заявява Крис Ранд от базираната във Великобритания туристическа агенция Balkan Holidays.
“Различно е, забавно е и е облекчение за портфейла”. Според статистиките на Balkan Holiday около 90 хил. туристи от Северна Европа сега предпочитат славянските склонове, което е четири пъти повече в сравнение с техния брой преди пет години.
150 млн. евро са инвестирани в Боровец, за да се превърне той в “модерен европейски курорт” с допълнителни писти, чиято дължина е от около 80 км. За тези, които обичат преживяванията, по-близки до истинската природа, се препоръчва Пампорово, където планината е по-мека, има условия и за каране на сноуборд, отбелязва Newsweek.
За съжаление само Пампорово се търгува на борсата:-((
Не знам... има само две дружества в които сме ортаци. Едното е публично, от другото съм си купил акциите от масовата на такава смешна цена, а самото то е толкова ключово и перспективно че няма как да ме прецакат. Там впрочем проведохме интересно събрание - аз, представителят на Мулти, изпълнителният директор и около 3 секретарки.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Да си чул някой да казва , че са коректни. За тях думата акционер не съществува всичко е тяхно. Така е с 99% от непубличните компании. Колкото по-рано го разбереш, толкова по-малко пари ще загробиш в такива дружества.
Благодаря. Но смятам че:
1. Пак ще има хора да се подиграват с това дружество
2. Пампорово няма да удържи тези ценови нива. И 20, и 30 кинта може да стане, ама не толкова бързо.
Съгласен съм, че това е печеливш ход - да се строят нови хотели и да се продават - но само за началото, защото пампорово има накъде да расте. Не забравяйте също, че зимните курорти печелят от инфраструктура много повече от летните /затова от приватизацията си напазарувах Бороспорт/, както и че при зимните курорти у нас конкуренцията много по-малка е, отколкото при летните.
Коментар