IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пампорово АД (4PV / PAMPO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Един лист, даже два и нищо
    Човече през някъде 1956 също е имало рекрдно малко сняг, но миналата имаше рекордно много.
    Истинския потенциал ще се види след 2-3 години.
    Хотел 5 звезден Орловетц е на Пампорово АД и е пълен от самото начало с чужденци. Като на морето е много горещо хората бегат на високо не долу на Банско. Проучи лятната заетост на планината - не на задушното поле Банско.
    Един жокер стига .
    Ако не се сетиш за твоя сметка е.

Коментар

• Колко пара усука за тая публикация?

Коментар

• PAMPO + 37 % ?!

Все пак аз имах конкретен въпрос, защо на какво основание + 37 % за последните шест месеца, от всички отговори не намирам логично обяснение. Някой от взелите участие във форума давам субективни мнения стигащи до откровена манипулация и патос, което ме кара да си мисля, че цената на борсата се определя точно от тази нагласа на участниците в нея.
        Аз не разбирам от пазари, фондови борси, акции и т.н. но все си мисля, че цена на тези акции и всички други на пазара трябва предимно да се обосновава на добре претеглени преценки и добре познати обстоятелства свързани с дадените компании, сектори и т.н.
        Аз лично съм емоционално обвързан с Родопите, живял съм там и продължавам да живея, и мисля че ги познавам, но се опитвам в тази ситуация да подтисна емоциите си и да преставя фактите чисто информативно, факти на които трябва да се обърне според мен внимание и да се изкоментират внимателно. Относно споделените по-долу мнения искам да дам моето мнение.
        Основното, което определя привлекателността на Средните Родопи и в частност Пампорово, това е красотата на природата и природните условия - оттам и възможностите за бизнес и печалба. Бизнеса и печалбите на този етап се свързват със зимния период и наличието на МНОГО и ПРОДЪЛЖИТЕЛНА СНЕЖНА ПОКРИВКА. Да вярно е в предишни години в Пампорово имаше повече сняг от Банско и Боровец, но това няма толкова голямо значение, че има 180 сантиметра сняг е все едно дали те ще са 150 и в двата случая условията за ски са добри и достатъчни. По мои наблюдения когато има добри условия за снеговлаеж - отрицателни температури и количествени валежи на една и съща надморска височина в Родопите пада малко повече сняг от колкото в Рила, Витоша и Пирин. Проблемът е обаче, когато в сезона температурите са около нулата и по-високи, и когато няма валеж или е много малък, както е тази година, тогава просто на тези надморски височини няма достатъчно сняг, за разлика от по високите части на Рила, Пирин и Витоша. Тази година границата по нашите географски ширини 1900-2000 метра, всички писти в Пампорово са под тази височина . Това, че тази година няма достатъчно сняг, няма да е голям проблем ако в следващите 3-4 години падне по един метър сняг, ще се забрави бързо тази безснажна година. И друг път е имало такива или по-точно подобни зими(никога в края на януари на Студенец е нямало по-малко от 20 см. сняг) - една такава зима е 1986, но тогава януари месец наваля доста сняг. И тук проблема е обаче прогнозите за следващите няколко години, а като знаем в тази насока те не са никак оптимистични. Та затова си мисля че какъвто и да е бизнес на тези места е доста рисков.
        Относно инветициите в многозвездни апартаментни комплекси и какво е тяхното влияние в развитието на курорта съм силно резервиран, дори съм противник срещу такива инвестиции. Какво всъщтност се получава, истински примери от миналата година ще разкажа. Джип на клиент на 5 звездния хотел Пампорово за 70 000 се чупи пред паркинга на хотела защото там има непочистени 50 см. дълбоки ледени бабуни, както е и по всички улици на курорта. Естесвено този джип не може да се поправи никъде в радиус 200 км. Такава е съдбата и на много други автомобили миналата зима в курорта, дори някой май съдиха общината. Друг пример излизаш от същия този петзвезден хотел и на 5 метра от входа те посреща мазен мургав търговец без няколко зъба, с прическа на хайдутин, който ти предлага за 10 лева да си купиш малко звънче. По интересно на този търговец е облеклото му - незнайно от къде се е сдобил със стари шаечни дрехи и кубинки от зимната униформа на Българската Народна Армия от 80-те години. Или пък британци от четеризвездния Мургавец с изумление разглеждат на 20 метра от хотела щанд с ментета на маратонки и анцузи на известнаи спортни марки. Някак си не се връзват тези хотели със ситуацията около тях - глупаво е и смешно. Просто ИНФРАСТУКТУРАТА И КАЧЕСТВОТО НА ОБСЛУЖВАНЕТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОТГОВАРЯ на тези хотели, дори напротив силно контрастира.
        А сега има толкова много такива хотели, а за догодина се чакат още 70! Това е главно заради британците. Наскоро един англичанин се беше оплакал на мой приятел, че му продали апартамент в Пампорово и му обещали 9-10 процента възвращаемост на сезон , до момента за два месеца не е получил и стотинка от апартамента си, а той е чисто нов, ако не сега то кога се пита и съжалява, че не е вложил парите си другаде. Въпреки това ще има още купувачи и тази и другата година, но те ще са значително по-малко от преди година две, когато комплексите се продава за 5-6 месеца. Сега комплекси завършени тази година не са и на половина продадени, и няма светло бъдеще за тях. Миналат седмица бях една вечер на Пампорово от новите комплекси имаше по една -две стаи , които светеха, а някой дори бяха напълно пусти и тъмни - като призрачни сгради.
        А за тези от форума, които ще ходят на Пампоров приятелски ги съветвам да си вземат по стари ски с много добри кантове. Като вчера казах ако ще се кара да се кара на Банско, може да се отседне в Добринище и да се кара на Банско - много по-добър и евтин вариант от Пампорово в момента.

Коментар

• Бе кво говориш бе трапере, не знаеш Импа - за тва, он нивгаж не продава хубава акция

Коментар

• Има има търсете добре .
            Imperatora май избега от тук , но догодина....по точно след 11 месеца...

Коментар

• ВНИМАНИЕ - ОТчЕТ
              4 лв/акция, който иска може да се ползва

Коментар

• Първоначално изпратено от PAZZZO
                Първоначално изпратено от Mr_crash
                Смятам да ходя на Пампо другата седмица. Ако намеря кръчма на пистата с бира за 2 кинта ще е супер. Дано да ръсне още сняг че и сега е зле. А после ще дам инфо кое как е!
                Хехеххе , успех в начинанието , колкото и абсурдно да звучи..... миналата година една супа струваше 7 лв на пистата , ти ми говориш за бира по 2 лв тоя сезон и при тия загуби за всички в курорта...

Иначе и аз съм там следващата седмица ... ще видим

Поздрави
                Абе и аз знам че няма бира за 2 лева ама Ловеца
                така казва Дано поне сняг да има щото иначе трябва да го ударим на алкохолизъм!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
                  Смятам да ходя на Пампо другата седмица. Ако намеря кръчма на пистата с бира за 2 кинта ще е супер. Дано да ръсне още сняг че и сега е зле. А после ще дам инфо кое как е!
                  Хехеххе , успех в начинанието , колкото и абсурдно да звучи..... миналата година една супа струваше 7 лв на пистата , ти ми говориш за бира по 2 лв тоя сезон и при тия загуби за всички в курорта...

Иначе и аз съм там следващата седмица ... ще видим

Поздрави

Коментар

• Уви - и аз тоже мисля, че климатът ще ни прецака... мамка му и климат.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Смятам да ходя на Пампо другата седмица. Ако намеря кръчма на пистата с бира за 2 кинта ще е супер. Дано да ръсне още сняг че и сега е зле. А после ще дам инфо кое как е!

Коментар

• С 4000 км отиване и връштане по-малко + 2 дена (от Варна повече).
                        С най-модерните хотели и лифтове и с бира по 2 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от TRAPPER
                          Mr_crash
                          Относно опашките на лифта:
                          Те и само те си определят цената на лифта, ако има много скиори могат и 200 лева да я направят за да намалят опашката. МОНОПОЛ 100%
                          В голяма грешка си. Ски картата за Пампо винаги е малко-по евтина от Банско. А когато стане 35 евро на ден с какво ще накараш скиорите да предпочетат Пампо пред Nassfeld или Bad Kleinkirchheim???

Коментар

• А пък наивника да си мисля че опашката определяла цената, а то .... Нейсе, една илюзия по-малко.

Коментар

• Mr_crash
                              Относно опашките на лифта:
                              Те и само те си определят цената на лифта, ако има много скиори могат и 200 лева да я направят за да намалят опашката. МОНОПОЛ 100%

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM
                                Брейй - интереснол. Дано не забравя да си купя наново Пампорово август месец
                                Късно ще е ...там сезона е 15.02-31.03 ....;-)))

Коментар

Working...
                                X