Ники, дано имаш късмет , но може би трябва да поизчакаш !!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Брейн:
Оптимистичен варянт: 16 лв.
Песимистичен варянт: 15 лв.
Всичко от горе е промоция. Пазрувал съм на средно на 13.50
Коментар
-
Мога да ви кажа аз каква спирачка на еуфорията ползвам: Пазя си една много срамна сделка. В смисъл че съм придобил акции на 3-ойна цена от сегашната им стойност, които при това е малко вероятно да се върнат обратно. Но блокираните пари все пак ми вършат работа - колчем си погледна порфейла и видя въпросното дружество веднага ми минават мераци да търгувам прекалено спекулативно.
Затова и не ги продавам..
Коментар
-
Я да питам тези, дето държат акции от BIOV, MCH, SFARM, PET и други такива стабилно оценени от пазара компании. На какво разчитате да вдигне курса на акциите, след като има над 50 недооценени комапнии на БФБ? Все пак показателите и на Биовет и на другите блу чипс са меко казано неатрактивни, а ръст почти не се забелязва, ако изобщо го има. И на какви печалби разчитате в проценти от подобни акции?
Коментар
-
Anton Chigurh
ВНМ, аз лично тъгувам на база фундамент. Техническия анализ, обаче ми показва кога е добре да влезна в дадена позиция и кога да излезна. Не е много приятно когато влезнеш на топ-а и после чакаш 8 месеца да излезнеш на 0, за да избегнеш това може да ти помогне само графиката. Не виждам смисъл да се заяждаме за глупости дай нещо по-градивно да измислим. И никъде не съм казал "графиката ми говори" Графиката показва тенденция която се сбъдне я не.
Коментар
-
Разбира се че предсказването на тренда е почти невъзможно. Анализа може да е много добър но ако на следващия ден в медиите излезе лоша новина тогава анализа отива по дяволите. Но според мен е добре да се гледат и анализират и графиките. Все пак има написани хиляди книги и сайтове на тема технически анализ а това едва ли е случайно
Коментар
-
...
Once you have mastered the basics, try ``A Random Walk Down Wall Street,'' by Burton Malkiel. His is probably the most challenging book of the five. No matter. Malkiel, a professor of economics at Princeton University, explains complex concepts in a clear, interesting way.
....
много добра книга. не знам от къде може да се намери в БГ
Коментар
-
Я какво изкопах от форума . Мнението е на Dash Riprock:
Няма смисъл да спорим, защото просто трябва да направиш това, което предлагаш и тогава да видим резултатите. Иди на finance.yahoo.com, вземи данните за S&P 500, изчисли им и си нарисувай периодограмата и ще видиш, че всичко е тренд - 99% от вариацията се дължи на най-ниските честоти, т.е. има нулева цикличност. Само че трендът е стохастичен - не може да се предсказва.
Коментар
-
Моля не се засягайте. Не отричам правото на никой да се води от каквито иска знаци - вкл. леща и боб. Специално SOFIX те уважавам според това което чета от теб. Същото важи и за Никола.
Но мисля че същите резултати ще имате и с и без технически анализ.
Отдавна за себе си съм приел за вярно мението от "Random walk down the Wall Street". Поради тази причина и не съм хабил време да го изучавам. Tова не означава че другиму той не би бил полезен. Просто като прочетох фразата " графиката ми говори" не се стърпях прибързано да се закача.
Всъщност мисля, че използвайки технически анализ даден учасник в пазара може да почерпи увереноист за дадена сделка която иначе не би сключил и в този смисъл ТА е и полезен.
Поздрави ин адвама Ви - Никола и Софикс.
Коментар
-
Anton Chigurh
Нещо не схванах??
Коментар
-
Anton Chigurh
СОФИКС именно МАЦД и обема при който се потвърди тренда според мен доказват, че сме на горе.
Коментар
Коментар