IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ники, дано имаш късмет , но може би трябва да поизчакаш !!

Коментар

• Брейн:
      Оптимистичен варянт: 16 лв.
      Песимистичен варянт: 15 лв.

Всичко от горе е промоция. Пазрувал съм на средно на 13.50

Коментар

• Мога да ви кажа аз каква спирачка на еуфорията ползвам: Пазя си една много срамна сделка. В смисъл че съм придобил акции на 3-ойна цена от сегашната им стойност, които при това е малко вероятно да се върнат обратно. Но блокираните пари все пак ми вършат работа - колчем си погледна порфейла и видя въпросното дружество веднага ми минават мераци да търгувам прекалено спекулативно.
        Затова и не ги продавам. .

Коментар

• Я да питам тези, дето държат акции от BIOV, MCH, SFARM, PET и други такива стабилно оценени от пазара компании. На какво разчитате да вдигне курса на акциите, след като има над 50 недооценени комапнии на БФБ? Все пак показателите и на Биовет и на другите блу чипс са меко казано неатрактивни, а ръст почти не се забелязва, ако изобщо го има. И на какви печалби разчитате в проценти от подобни акции?

Коментар

• ВНМ, аз лично тъгувам на база фундамент. Техническия анализ, обаче ми показва кога е добре да влезна в дадена позиция и кога да излезна. Не е много приятно когато влезнеш на топ-а и после чакаш 8 месеца да излезнеш на 0, за да избегнеш това може да ти помогне само графиката. Не виждам смисъл да се заяждаме за глупости дай нещо по-градивно да измислим. И никъде не съм казал "графиката ми говори" Графиката показва тенденция която се сбъдне я не.

Коментар

• Разбира се че предсказването на тренда е почти невъзможно. Анализа може да е много добър но ако на следващия ден в медиите излезе лоша новина тогава анализа отива по дяволите. Но според мен е добре да се гледат и анализират и графиките. Все пак има написани хиляди книги и сайтове на тема технически анализ а това едва ли е случайно

Коментар

• ...

Once you have mastered the basics, try ``A Random Walk Down Wall Street,'' by Burton Malkiel. His is probably the most challenging book of the five. No matter. Malkiel, a professor of economics at Princeton University, explains complex concepts in a clear, interesting way.

....
                много добра книга. не знам от къде може да се намери в БГ

Коментар

• Я какво изкопах от форума . Мнението е на Dash Riprock:

Няма смисъл да спорим, защото просто трябва да направиш това, което предлагаш и тогава да видим резултатите. Иди на finance.yahoo.com, вземи данните за S&P 500, изчисли им и си нарисувай периодограмата и ще видиш, че всичко е тренд - 99% от вариацията се дължи на най-ниските честоти, т.е. има нулева цикличност. Само че трендът е стохастичен - не може да се предсказва.

Коментар

• Моля не се засягайте. Не отричам правото на никой да се води от каквито иска знаци - вкл. леща и боб. Специално SOFIX те уважавам според това което чета от теб. Същото важи и за Никола.
                    Но мисля че същите резултати ще имате и с и без технически анализ.
                    Отдавна за себе си съм приел за вярно мението от "Random walk down the Wall Street". Поради тази причина и не съм хабил време да го изучавам. Tова не означава че другиму той не би бил полезен. Просто като прочетох фразата " графиката ми говори" не се стърпях прибързано да се закача.
                    Всъщност мисля, че използвайки технически анализ даден учасник в пазара може да почерпи увереноист за дадена сделка която иначе не би сключил и в този смисъл ТА е и полезен.
                    Поздрави ин адвама Ви - Никола и Софикс.

Коментар

• Валентине след като не одобряваш техническия и фундаменталния анализ ти къв използваш? Боб ли хвърляш?

Коментар

• Нещо не схванах ??

Коментар

• [quote="Nikola.... Графиката показва, че ....[/quote] .....

Коментар

• СОФИКС именно МАЦД и обема при който се потвърди тренда според мен доказват, че сме на горе.

Коментар

• Тъй, тъй, амигос - ей това ми се искаше да видя. Съмнявам се че точно такъв ще е наклона следващата седмица, но се надявам че като месечна алтернатива може да го докара (графиките подсказват по-съществените изменения да са за месец-два). Обаче - Венсеремос, амигос, венсеремос

Коментар

• Никола може и така да я разглеждаме но трябва да се следи дали цената ще се задържи в рамките на канала или ще има пробив на долната
                                линия. При MACD има кръстосване което ме навежда на мисълта че цената ще се покачва.

Коментар

Working...
                                X