Първоначално изпратено от gigow
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от netware5
Ти почакай годишния отчет, пък тогава прави заключения. Тоя мажоритар е в ТОП 3 на мошениците.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5
Ти почакай годишния отчет, пък тогава прави заключения. Тоя мажоритар е в ТОП 3 на мошениците.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markovЕи тук ще вземат най-сетне да печелят
Нетната печалба на Биовет АД за деветте месеца от началото на годината е 2,2 млн. лв. спрямо 80 хил. лв. за същия период на миналата година, показва отчетът на компанията, представен чрез БФБ-София.
Само за третото тримесечие е отчетена печалба от 636 хил. лв. спрямо печалба от 1,5 млн. лв. за второто и 84 хил. лв. печалба за първото тримесечие.
Нетните приходи от продажби за деветмесечието са на стойност 86 млн. лв., като се увеличават с 4,5% спрямо същия период на миналата година.
Предметът на дейност на Биовет включва производство и търговия с ветеринарно-медицински продукти, препарати за селското стопанство и лекарствени средства за хуманната медицина.
Нетният оперативен кеш на дружеството за деветмесечието е положителен и възлиза на 7,6 млн. лв.
С актуалните данни от отчета за деветмесечието ценовите коефициенти на Биовет са както следва: цена/печалба (p/e) – 20, цена/продажби (p/s) – 0,38, цена/счетоводна стойност (p/b) – 0,67.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Еи тук ще вземат най-сетне да печелят
Нетната печалба на Биовет АД за деветте месеца от началото на годината е 2,2 млн. лв. спрямо 80 хил. лв. за същия период на миналата година, показва отчетът на компанията, представен чрез БФБ-София.
Само за третото тримесечие е отчетена печалба от 636 хил. лв. спрямо печалба от 1,5 млн. лв. за второто и 84 хил. лв. печалба за първото тримесечие.
Нетните приходи от продажби за деветмесечието са на стойност 86 млн. лв., като се увеличават с 4,5% спрямо същия период на миналата година.
Предметът на дейност на Биовет включва производство и търговия с ветеринарно-медицински продукти, препарати за селското стопанство и лекарствени средства за хуманната медицина.
Нетният оперативен кеш на дружеството за деветмесечието е положителен и възлиза на 7,6 млн. лв.
С актуалните данни от отчета за деветмесечието ценовите коефициенти на Биовет са както следва: цена/печалба (p/e) – 20, цена/продажби (p/s) – 0,38, цена/счетоводна стойност (p/b) – 0,67.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
160 мил.Е кредит - това си прави едни 30 мил лв. годишна лихва. Скоро ще са към половин милиард лв.
Явно става дума за източване и отлагане на фалита с цел облагодетелстване .
Този случай само затвърждава мнението ми за тотална задлъжнялост и безизходица за повечето предприятия от БФБ. И Пиреос Банка също са дали невъзвращаем дори и на половина кредит . Ама скоро ще се смееме.
Мухахахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoПреди години водих едни инвеститори от хамерика при Киро - да правим когенерация там - някаква БОТ схема и тнт, но накрая сватбата не стана де, както и да е - въпросът е че преди това имах достъп до данните на предприятието и трябваше да напиша приинвестмънт стъди - след като се запознах със всичкото инфо ми стана ясно че Биовет е едно дружество с големи възможности и достъп до външни пазари, проблемът е единствено в голямата зависимост на себестойностите от цената на енергията - основно газ - там няма как да прекъснеш цикъла щот в казаните зреят някакви микроби - някой и с по 30на дена цикъл дет а им спреш средата а са измрели
Та какво исках да кажа - Биовет си е много читаво къмпани с доста преспективи, за съжаление не такова ми е мнението за г-н Домусчиев - на него му дай некоя лъскава лимузина и показност, та идеята ми е че лошо нема да го изритат от там, може пък това да е по-добро за къмпанито
А едно време дружеството беше и в Софикс... И може би, не трябваше да го махат.
Държи се много по-стабилно, като цена от други новопоявили се в индекса избушеняци от типа на патките, елтос, оцк. Докато Елтос от 19 лв се срина на 1 лв, от макс. до мин., то Биовет от 20 лв слезе до 3 лв. т.е. пъти по-устойчиво на волатилност. Лошото е, че и едно време в софикс нямаше тежест по капитализация, понеже и тогава не беше атрактивно за спекулантите, вероятно поради описаните горе обстоятелства. В момента един оргахим е с двойно по-голяма капитализация въпреки, че е на загуба за Q2...
И според мен Биовет си е яка компания но и с особен "мажоритарен фактор" като добавка. Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoПреди години водих едни инвеститори от хамерика при Киро - да правим когенерация там - някаква БОТ схема и тнт, но накрая сватбата не стана де, както и да е - въпросът е че преди това имах достъп до данните на предприятието и трябваше да напиша приинвестмънт стъди - след като се запознах със всичкото инфо ми стана ясно че Биовет е едно дружество с големи възможности и достъп до външни пазари, проблемът е единствено в голямата зависимост на себестойностите от цената на енергията - основно газ - там няма как да прекъснеш цикъла щот в казаните зреят някакви микроби - някой и с по 30на дена цикъл дет а им спреш средата а са измрели
Та какво исках да кажа - Биовет си е много читаво къмпани с доста преспективи, за съжаление не такова ми е мнението за г-н Домусчиев - на него му дай некоя лъскава лимузина и показност, та идеята ми е че лошо нема да го изритат от там, може пък това да е по-добро за къмпанито
п.п.
Имам акции и от тук , но защо ги държа още и аз не знамНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Преди години водих едни инвеститори от хамерика при Киро - да правим когенерация там - някаква БОТ схема и тнт, но накрая сватбата не стана де, както и да е - въпросът е че преди това имах достъп до данните на предприятието и трябваше да напиша приинвестмънт стъди - след като се запознах със всичкото инфо ми стана ясно че Биовет е едно дружество с големи възможности и достъп до външни пазари, проблемът е единствено в голямата зависимост на себестойностите от цената на енергията - основно газ - там няма как да прекъснеш цикъла щот в казаните зреят някакви микроби - някой и с по 30на дена цикъл дет а им спреш средата а са измрели
Коментар
-
Пухче
Преведи си думата "домус" и ще разбереш
Коментар
-
Оран Гутан
Първоначално изпратено от markovБоже, мажоритаря да не почнал да показва реалните печалби вече ?
Коментар
Коментар