If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тия към 50 млн. задължения към свързани лица с какъв произход са? Кредит ли са или са по договор за продукция? Някой ако знае, да помогне, аз не намерих инфо. Вероятно в годишния ще има
Знаещ, вярно е че няма точно инфо в отчета, но предполагам че е кредит за инвестициите плюс за оборотни средства. Предполагам че има кредит на Ситибанк към Хювефарма на изгодни нива и те предоставят средства на дъщерното си дружество.
В отчета намерих само това, което подкрепя тези ми мисли:
През първото тримесечие на 2012 г. „Биовет” АД предостави обезпечение по договор за кредит, сключен между „Хювефарма” АД и Ситибанк Н.А. – клон
собственост на „Биовет” АД. Стойността на имуществото, предоставено като обезпечение не надвишава 2 на сто от стойността на активите на дружеството.
Тия към 50 млн. задължения към свързани лица с какъв произход са? Кредит ли са или са по договор за продукция? Някой ако знае, да помогне, аз не намерих инфо. Вероятно в годишния ще има
В годишния отчет за 2011 вземанията от свързани лица в размер на 13 462 000 лева са представени като част от оборотния капитал (не-лихвоносни задължения).
Предполагам, че и тези 47 130 000 лева ще бъдат представени в годишния за 2012 г. под тази форма.
По този начин групата прехвърля стойност към Биовет в момента като инфлейтва паричния поток от оперативна дейност. Не се знае дали в даден момент Биовет от бенефициент няма да стане донор (което е red flag).
Малко повече яснота в междуфирмените транзакции определено би било добре, но се съмнявам, че ще получим такава.
Коментар