IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
    да - печалбата скача почти 3 пъти....
    а цената кога?

Коментар

• Къде е отчета???

Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Да не публикуваха отчета?

Коментар

• Да не публикуваха отчета?
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Много добре, браво!
            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Убийствено добър Биовет. Браво!!!

Коментар

• Вярно ли е ,че Биовет произвежда амфетамини основно както ми каза Атанас Панайотов?
                в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Биовет АД с нов максимум на годишната печалба в края на 2012г.

Последна редакция: 01.04.2013, 15:27

Публикуване: 01.04.2013, 15:22

Автор: Емил Брандийски

Размер на шрифта: a a a

Дружеството Биовет АД е реализирало печалба в края на 2012г., в размер на 8261 хил. лв. Печалбата надскочи предходния максимум от 2010г., показва статистиката в сайта ни.

Общите приходи на дружеството са 186122 хил. лв., което е с 45.64 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 41.15 % спрямо предходния период до 176940 хил.лв.

Нетните приходи от продажби за 2012г. са в размер на 180457 хил.лв. и представляват 96.96 % от общите приходи. Спрямо съответния период за 2011 година те се увеличават с 44.45 %.

Към 31 декември 2012г. дружеството показва печалба на акция в размер на 1.22лв. . Данните са от годишния одитиран Баланс/Отчет на дружеството за 2012г.

Собственият капитал на дружеството в края на годината е 78141 хил. лв. , като спрямо същия период на 2011г. се е увеличил с 11.63 %.

Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за 2012г.:
                  Общ брой изтъргувани акции: ( 147702 бр. акции )
                  Общ брой сделки: ( 432 бр. )
                  Минимална цена: ( 3.510 лв. )
                  Максимална цена: ( 7.599 лв. )
                  Среднопретеглена цена: ( 4.633 лв. за акция. )

*Обобщената информация не обхваща сделки с акции на дружеството сключени на нерегулиран пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                    С промените в ЗППЦК от 1-ви януари "индустриалците" направиха крачка към по-лесното отписване. Става дума за оная алинея с 3-те процента, която вече изглежда така:
                    .....
                    Интереснооо, това не го знаех.
                    Не съм чел новия ЗППЦК, а само статии за важните промени и мислех че е достатъчно. Но ето че на журналисти не може да се разчита за пълна и изчерпателна информация в тази материя.
                    Мерси Пончо!

Коментар

• Е, тогава по-скоро биха имали интерес да не показват печалба
                      и да купуват в ниското...
                      освен ако не са решили да разкрасят булката за продажба,
                      което а дано, ама надали

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        В какъв смисъл не съществува?
                        Пропуснал съм няква промяна!?
                        С промените в ЗППЦК от 1-ви януари "индустриалците" направиха крачка към по-лесното отписване. Става дума за оная алинея с 3-те процента, която вече изглежда така:
                        чл. 149 (8) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 103 от 2012 г. ) Лице, което притежава пряко, чрез свързани лица и/или непряко по ал. 2 повече от една трета, но не повече от две трети, от гласовете в общото събрание на публично дружество, няма право да придобива, включително чрез свързани лица или непряко по ал. 2, в рамките на една година акции с право на глас в количество, по-голямо от три на сто от общия брой акции на дружеството, освен в резултат на отправено търгово предложение по чл. 149б. При нарушение на изискването по изречение първо правата на глас се ограничават съгласно ал. 5 до публикуване на търгово предложение по чл. 149б. Задължение по изречение първо не възниква за лице, което преминава прага в резултат на увеличаване на капитала с издаване на права.
                        Ако мажоритаря има повече от две трети от акциите може да купува до дупка без ограничение, задължение за търгово и т.н.
                        Относно отписването или по-точно изкупуването на всички акции - мисля че тук мажоритаря има такова желание, но срещу колкото може по-малка сума.
                        Нямам конкретно виждане как ще повлияе промяната в закона, но интересното тук беше преследването на 3-те процента последните години. Затова и ми се струва че може да има някакво развитие, но без да имам категорична идея какво точно.

Коментар

Да ви хвърля една идея. Последните години мажоритаря купува до 3 % - законовата му граница без да прави търгово. От началото на тази година това ограничение за него вече не съществува. Може да изкупи колкото иска.
                          смяташ, че ще го отписват?

Коментар

Да ви хвърля една идея. Последните години мажоритаря купува до 3 % - законовата му граница без да прави търгово. От началото на тази година това ограничение за него вече не съществува. Може да изкупи колкото иска.
                            В какъв смисъл не съществува?
                            Пропуснал съм няква промяна!?

Коментар

• Да ви хвърля една идея. Последните години мажоритаря купува до 3 % - законовата му граница без да прави търгово. От началото на тази година това ограничение за него вече не съществува. Може да изкупи колкото иска.

Коментар

• Още ли се занимавате с Дирижабъла ?
                                Като го казах - държа да подчертая, че автора на терминологията беше самия Пепи.
                                Кажете ви моля, някой чувал ли е нещо за него. Жив ли е, здрав ли е. Домъчня ми вече и за него
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X