Първоначално изпратено от puf paf
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Къде е отчета???
Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнениеда - печалбата скача почти 3 пъти....Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеДа не публикуваха отчета?
Коментар
-
Биовет АД с нов максимум на годишната печалба в края на 2012г.
Последна редакция: 01.04.2013, 15:27
Публикуване: 01.04.2013, 15:22
Автор: Емил Брандийски
Размер на шрифта: a a a
Дружеството Биовет АД е реализирало печалба в края на 2012г., в размер на 8261 хил. лв. Печалбата надскочи предходния максимум от 2010г., показва статистиката в сайта ни.
Общите приходи на дружеството са 186122 хил. лв., което е с 45.64 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 41.15 % спрямо предходния период до 176940 хил.лв.
Нетните приходи от продажби за 2012г. са в размер на 180457 хил.лв. и представляват 96.96 % от общите приходи. Спрямо съответния период за 2011 година те се увеличават с 44.45 %.
Към 31 декември 2012г. дружеството показва печалба на акция в размер на 1.22лв. . Данните са от годишния одитиран Баланс/Отчет на дружеството за 2012г.
Собственият капитал на дружеството в края на годината е 78141 хил. лв. , като спрямо същия период на 2011г. се е увеличил с 11.63 %.
Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за 2012г.:
Общ брой изтъргувани акции: ( 147702 бр. акции )
Общ брой сделки: ( 432 бр. )
Минимална цена: ( 3.510 лв. )
Максимална цена: ( 7.599 лв. )
Среднопретеглена цена: ( 4.633 лв. за акция. )
*Обобщената информация не обхваща сделки с акции на дружеството сключени на нерегулиран пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеС промените в ЗППЦК от 1-ви януари "индустриалците" направиха крачка към по-лесното отписване. Става дума за оная алинея с 3-те процента, която вече изглежда така:
.....
Не съм чел новия ЗППЦК, а само статии за важните промени и мислех че е достатъчно. Но ето че на журналисти не може да се разчита за пълна и изчерпателна информация в тази материя.
Мерси Пончо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВ какъв смисъл не съществува?
Пропуснал съм няква промяна!?
чл. 149 (8) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 103 от 2012 г. ) Лице, което притежава пряко, чрез свързани лица и/или непряко по ал. 2 повече от една трета, но не повече от две трети, от гласовете в общото събрание на публично дружество, няма право да придобива, включително чрез свързани лица или непряко по ал. 2, в рамките на една година акции с право на глас в количество, по-голямо от три на сто от общия брой акции на дружеството, освен в резултат на отправено търгово предложение по чл. 149б. При нарушение на изискването по изречение първо правата на глас се ограничават съгласно ал. 5 до публикуване на търгово предложение по чл. 149б. Задължение по изречение първо не възниква за лице, което преминава прага в резултат на увеличаване на капитала с издаване на права.
Относно отписването или по-точно изкупуването на всички акции - мисля че тук мажоритаря има такова желание, но срещу колкото може по-малка сума.
Нямам конкретно виждане как ще повлияе промяната в закона, но интересното тук беше преследването на 3-те процента последните години. Затова и ми се струва че може да има някакво развитие, но без да имам категорична идея какво точно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеДа ви хвърля една идея. Последните години мажоритаря купува до 3 % - законовата му граница без да прави търгово. От началото на тази година това ограничение за него вече не съществува. Може да изкупи колкото иска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеДа ви хвърля една идея. Последните години мажоритаря купува до 3 % - законовата му граница без да прави търгово. От началото на тази година това ограничение за него вече не съществува. Може да изкупи колкото иска.
Пропуснал съм няква промяна!?
Коментар
-
Още ли се занимавате с Дирижабъла ?
Като го казах - държа да подчертая, че автора на терминологията беше самия Пепи.
Кажете ви моля, някой чувал ли е нещо за него. Жив ли е, здрав ли е. Домъчня ми вече и за негоНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар