IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е то ша мръдне баш когато почти никои не го очаква..това му е интересното на пазара
    Last edited by markov; 17.12.2013, 16:17.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
      Биовет АД погаси кредит към Юнионбанк ЕАД
      17 Декември 2013 13:22

От Биовет АД съобщиха, че са погасили със собствени средства задълженията си по договор за кредит, сключен между Биовет АД и Юнионбанк ЕАД.

Кредитът е в размер на 8 млн. евро.

Заличени са и договорните ипотеки върху недвижими имоти и особените залози, които са били предмет на обезпечение по договора.

През 2011 г. Биовет АД увеличи размера на кредита от 5 млн. евро на 8 млн. евро. Мажоритарният собственик на Биовет АД, Хювефарма АД, притежава над 81% от капитала на дружеството.

Биовет АД произвежда изделия за ветеринарната медицина. Акциите на дружеството са включени в индексите BG40 и BGTR30. Последната сделка с тях е от 16.12.2013 г. на цена 9.80 лв. за брой, което прави пазарна капитализация за дружеството от над 66 млн. лв.

Източник: конкурентен сайт.
      И аз го прочетох това в конкурентният сайт,ама никакъв резултат на платформата с акциите.......Не мърдаме в желаната посока......Не е препоръка за търговия с качествени акции на "БФБ"-то)

Коментар

• Биовет АД погаси кредит към Юнионбанк ЕАД
        17 Декември 2013 13:22

От Биовет АД съобщиха, че са погасили със собствени средства задълженията си по договор за кредит, сключен между Биовет АД и Юнионбанк ЕАД.

Кредитът е в размер на 8 млн. евро.

Заличени са и договорните ипотеки върху недвижими имоти и особените залози, които са били предмет на обезпечение по договора.

През 2011 г. Биовет АД увеличи размера на кредита от 5 млн. евро на 8 млн. евро. Мажоритарният собственик на Биовет АД, Хювефарма АД, притежава над 81% от капитала на дружеството.

Биовет АД произвежда изделия за ветеринарната медицина. Акциите на дружеството са включени в индексите BG40 и BGTR30. Последната сделка с тях е от 16.12.2013 г. на цена 9.80 лв. за брой, което прави пазарна капитализация за дружеството от над 66 млн. лв.

Източник: конкурентен сайт.
        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Бе така е по принцип (цели 7 артии от ЕМ имам), ама и някои бондчета с добра доходност и добър дисконт не са за изхвърляне.
          Това например е на нива, де са много апетитни за влизане и с дивидент колкото на трейдинга или брефа.
          Турция, Мексико и Полша са добре представени вътре.

http://finviz.com/quote.ashx?t=EDD
          Е ти наистина уцели 10-ката. EDD е точно кери трейда от последните години в който всички хеджфондове играят. Само че, сега настроението е, че ако почне тейпъринга това ще стане на пастет. То ако погледнеш за това е паднали последно време. ЕМ като цяло са прекалено левериджнати от горещите пари от QE и може да пострадат доста, особено бондовете при тейпъринг.
          Така като го гледам спокойно може да иде на $10 скоро време.
          Last edited by Fiscalist; 08.12.2013, 17:14.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
            Тва е играта. И към това се добавя екуити > бондове. ЕМ екуити би трябвало да е топ. Също Евро периферия. Сантимента е че фиксд инкъм е изживял силните си дни и е време за екуити.
            Бе така е по принцип (цели 7 артии от ЕМ имам), ама и някои бондчета с добра доходност и добър дисконт не са за изхвърляне.
            Това например е на нива, де са много апетитни за влизане и с дивидент колкото на трейдинга или брефа.
            Турция, Мексико и Полша са добре представени вътре.

http://finviz.com/quote.ashx?t=EDD

Коментар

• Тва е играта. И към това се добавя екуити > бондове. ЕМ екуити би трябвало да е топ. Също Евро периферия. Сантимента е че фиксд инкъм е изживял силните си дни и е време за екуити.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Аз затова питам защото при думата Emerging markets не ми изплуват в съзнанието точно определени държави . Вероятон имат презвит по-големинте развиващи се пазари .Китай, Индия,Русия,Бразилия,Турция, Индонезия и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Кой държави влизат в съкрщението " EM " ?
                  Няма единно определение. Зависи от източника.
                  Мисля, че уикито в този случай дава долу горе добра представа.
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Emerging_markets

Дрън-дрънявици, който иска ги приема, който иска - не

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                    Това което, чета е: US neutral, EU - buy, EM strong buy. Такова е и моето мнение.
                    Кой държави влизат в съкрщението " EM " ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                      предполагам си се раскарал от бфб след като ас предупредих тук лятото на 2007 още от юни. Сега излизат прогнозите на водещите банки за 2014. Имам абунамент за всички. Това което, чета е: US neutral, EU - buy, EM strong buy. Такова е и моето мнение.
                      Oсобено с последното - много съгласен.
                      Фаворити за мене са Чили и Перу (бюджетен излишък даже поддържат!) и Турция.
                      По малко стронг но определено за купуване са и Бразилия, Китай и Индонезия може би.

Мисля че вероятността да направиш дубъл на пазар които е стигнал предкризисните си нива е по малка от това да направиш дубъл на пазар които е на 30% от пиковите си стойности.
                      Това че бяхме световни шампиони по балониране преди 6-7години едва ли би могло да е отправна точка къде ни е пика.
                      Дори и в момента търгуваме с немалка премия според фундамента си. А бъдещето му никак не ми се струва розово.

ПС Дано поне открият океан от нефт и газ в ч.морските ни блокове.
                      Това би могло да попромени картинката, макар и не кардинално.
                      Last edited by pipbel; 08.12.2013, 11:32.

Коментар

Аз съм на противоположно мнение. Мисля че шансовете за сериозен ръст тук са по големи от на развитите пазари. Времето ще покаже може и да греша.

Някъде през 2007 година БФБ почна да ми се трува супер надценена и една част от средствата си прехвърлих в два фонда: за топ европеиски акции и за акции от средиземноморския регион. Някои ще каже защо не съм пряко в акции , отговора е лесен, нямам време по цял ден да гледам треидъра. Към момента там съм на скромна печалба което си е успех имаики впредвит че ако ги бях оставил в БГ акции щяха да са на минус поне 50-60 %.
                        Мисля че вероятността да направиш дубъл на пазар които е стигнал предкризисните си нива е по малка от това да направиш дубъл на пазар които е на 30% от пиковите си стойности.

Та мисълта ми беше че мисля да връщам тези пари на БФБ ...... мисля че това е по правилно за сегашната ситуация.
                        предполагам си се раскарал от бфб след като ас предупредих тук лятото на 2007 още от юни. Сега излизат прогнозите на водещите банки за 2014. Имам абунамент за всички. Това което, чета е: US neutral, EU - buy, EM strong buy. Такова е и моето мнение.

Коментар

Неслучайно 1/3 съм в нисе акции ( и се увеличава), а Биовет остана единствената ми дълга обикновена артия на БФБ. Останалите са си дългосрочни дивидентни.
                          Аз съм от тия дето обичат да ловят дънни рибки, а на тия нива не ми е интересно да добавям нищо друго на нашата сергия.
                          Оттатък поне избор имаш голям и е много по интересно.
                          Аз съм на противоположно мнение. Мисля че шансовете за сериозен ръст тук са по големи от на развитите пазари. Времето ще покаже може и да греша.

Някъде през 2007 година БФБ почна да ми се трува супер надценена и една част от средствата си прехвърлих в два фонда: за топ европеиски акции и за акции от средиземноморския регион. Някои ще каже защо не съм пряко в акции , отговора е лесен, нямам време по цял ден да гледам треидъра. Към момента там съм на скромна печалба което си е успех имаики впредвит че ако ги бях оставил в БГ акции щяха да са на минус поне 50-60 %.

Та мисълта ми беше че мисля да връщам тези пари на БФБ ...... мисля че това е по правилно за сегашната ситуация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Пип, ти чакаш ли още Софка на 300 точки, или вече ти мина!?
                            А ти не искаш ли та да пълниш суперюфтинко ?
                            Ми на път съм май да загубя 1годишния бас, ама да видим, зимата едва започва....а февруари нерядко е интересен.
                            Не очаквах че тия боклуци ще успеят така добре да се окопаят във властта.
                            Кат се има предвид че алтернативите им са същите кат тях - скептичен съм за бъдещето на държавата като цяло и съм сигурен че ще си останем дългосрочно аутсайдерите на съюза.
                            Потенциала на Софка за нагоре има няма 10-12% за мен, ама бездната до 300 (а що не и по надоле) си остава отворена и актуална.
                            Неслучайно 1/3 съм в нисе акции ( и се увеличава), а Биовет остана единствената ми дълга обикновена артия на БФБ. Останалите са си дългосрочни дивидентни.
                            Аз съм от тия дето обичат да ловят дънни рибки, а на тия нива не ми е интересно да добавям нищо друго на нашата сергия.
                            Оттатък поне избор имаш голям и е много по интересно.

Коментар

оппс, много ниско бе.
                              То верно мажо ич не е цвете за мирисане, ама пък 70% дисконт...множко е
                              Пип, ти чакаш ли още Софка на 300 точки, или вече ти мина!?

Коментар

Викаш да помечтаем малко ....... а дано.

Като за начало ме устроива и 12-13 левчета да близне......
                                оппс, много ниско бе.
                                То верно мажо ич не е цвете за мирисане, ама пък 70% дисконт...множко е

Коментар

Working...
                                X