Ех а някой големи играчи по-долу чакаха спад )))))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Колеги много отдавна съм казал мнението си за Биовет и очевидно въобще не съм се излъгал, дружеството според мен е на път да се превърне в номер едно на нашата борса. С такива инвестиции това просто е неизбежно, ако пък Домусчиев наистина качи Хювефарма в Лондон или в Нюйорк не ми се мисли къде ще отиде цената на акциите. Към настоящия момент нормално би било към края на годината да сме около 20лв, а догодина с новите инвестиции, за които споменава и Домусчиев, вероятно ще гоним диапазона 25-30лв. Освен това в момента това е дружеството, което представлява най-сериозен интерес за големи най-вече чуждестранни инвеститори. Най-хубавото е, че позицията отдавна излезе от влиянието на бг посредници и спекуланти, а се движи предимно от големи играчи. Тепърва ще става много интересно. Пожелавам успех да всички играчи по позицията, тъй като малко останахме спекулантите тук, лично аз нямам никакво намерение да я напускам. Една препоръка - направете си сметка продажби в рамките на 160 до 200 млн лева догодина какви печалби и парични потоци ще генерират в дружеството.
Коментар
-
Anton Chigurh
....
Коментар
-
Как ще коментирате резките промени в цената на акциите на "Биовет" на фондовата борса?
- Българската фондова борса е една измислица. Ако някой ден ме заинтересува цената на акциите на компанията на борсата, то това ще е, когато качим "Хювефарма" на Нюйоркската или на Лондонската борса. За нашите амбиции българският капиталов пазар е прекалено малък и не може да ни помогне.
Тогава защо не отпишете "Биовет"?
- Не сме решили, не сме го направили. Когато преценим, че е необходимо, ще отправим търгово предложение към миноритарните акционери. Засега това не е приоритет, но ако видим необходимост да го направим, ще го направим. В момента предпочитам да инвестирам в ново оборудване на "Биовет" или в разработката на нов продукт, вместо да плащам на разни спекуланти.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Anton Chigurh
....
Коментар
-
Да си се върнем на темата. Дали е продал на 0.91 Нико или е продал на 0.85 компенсаторките си не е толкова важно. Нико звучи доста искрено в желанието са да получи подкрепа за научената от него методика. От нас се иска да споделим приложима ли е тази методика към Biov в момента. Аз мисля, че не е приложима, защото графиката на спадът наBIOV е повлияна от fобщия психолокически стрес на борсата /и т.н. "корекция"/ , а не от от реалното развитие на самата позиция BIOV.
Коментар
-
Anton Chigurh
....
Коментар
-
Anton Chigurh
....
Коментар
Коментар