IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никола индикатора сам по себеси нищо не значи. Казах ти да гледаш самата графика. И техническия анализ е само една прогноза и нищо повече. Все пак пазара не е задължен да следва твоя сценарии създаден на база технически анализ.

Те и синоптиците много пъти казват че ще вали но грешат

Коментар

• ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
        О боже! Ама ти от каде знаеш с колко влизам? + Това ще останеш изненадан колко дълги уши имам. Бати хората не може ли да си искажа мнението без някакви некадърници като The Bull се праваят на интересни, и защо си мислиш, че малките инвеститори да оказват елияние на цената?
        Виж пич, в днешно време е по-важно да са ти дълги други органи... но това е друга тема.
        Що се касае до това дали влизаш с много или малко то е от ясно по-ясно. Знам добре колко акции се продадоха на около 14.10 и как ги лапнаха като топъл хляб, тъй че моля те стига с тези пари за семки.
        Ти затова се и пробваш да разиграваш какви ли не варианти на модели и стратегии - то разбира се все някой ще излезе....
        Истината е, че си играеш с толкова малко парички, че дали ще спечелиш 10 ст. или ще ги изгубиш (временно) дори и на теб не ти пука.

Коментар

• ....

Коментар

• Знаещ кои са тия тримата анализатори ?Аз се сещам само за един от карол дето още сигурно чака петрола на 38 или там някъде. Имаше и един дето се опитваше да анализира форекса ама го скриха то беше безсмислено да продължава. Ми ние казва сме сигурни че ще има голямо движение, но не знаем посоката.

Коментар

• А най-забавното е, че си говорим за технически анализ и то задълбочен такъв и ще влезем в графата на тримата луди анализатори на нашия пазар от няколко добре известни бг посредници. Пак подчертавам за мен това е смешно. Техническият анализ за БФБ е приложим до някаква степен единствено за изясняване на общата картина за пазара.

Коментар

• Ок радвам се, че си избрал правилната стратегия, тя е много подходяща за нашия пазар, а и щом William O'Neil е направил милиарди с нея, ти няма начин да не направиш поне милиони.
                Само нещо да вметна, макар че ти сигурно го знаеш. RSI се използва предимно в рейнджов пазар или евентуално в трендов пазар, като във втория случай само по посока на тренда. Как би определил движението на Биовет от края на юни до сега? Това разбира се е риторичен въпрос, няма нужда да ми отговаряш.

Коментар

• ....

Коментар

• Никола разбира се, че е добре да има различни мнения и да коментираме, колкото се може по-сериозно различните теми. Става дума за това, че ти ни проглуши ушите за сигурната корекция от както ти продаде на 14,10, вече измина цяла седмица цената е 30ст. над твоят сел, а помен от корекция няма, има лека консолидация да речем. Освен това, не знам от кога познаваш техническите индикатори, при все че е много съмнително колко е резонно те да се използват за нашите дружества, но мене все ми се струва, че едва ли не тия дни си прочел за RSI и ръсиш "анализи", базирайки се само на него. Първо не си го разбрал много добре, как трябва да се тълкуват неговите сигнали, второ смешно да е се базира някаква търговска стратегия само на него и въобще само на един индикатор, който и да било той. Трето когато говориш за корекция, продал си на 14,10 и се надяваш да купиш с 50ст. по-евтино, когато корекцията се е случила, ако на движение от 14,10 до 13,60 му викаш корекция, мога само да те помоля да отиваш и да почваш да си учиш уроците. Защото на движение от около 5лв. 50ст., т.е. около 10% да наречеш корекция е очевидно неграмотно от гледна точка на прокламирания от теб технически анализ. Аз се занимавам от 3-4 години с технически анализ и от много повече с фундаментален. Моята препоръка е да зарежеш индикаторите за дружествата на БФБ, техническият анализ може да се ползва в много по-общ план за цялата борса, с което можеш да се ориентираш кога да кешираш или кога да влизаш с повечето си пари. По отношение на Биовет в момента само фундаменталният анализ може да те води към успех. Ключа за загадката е, какви продажби ще генерират новите инвестиции, да се прогнозират с добра точност бъдещите парични потоци на дружеството, печалбите и т.н. Това разбира се никак не е лесно а и ти трябва доста информация. Още повече че тепърва предстоят нови инвестиции в дружеството, които съвсем усложняват нещата. Освен това като лек намек за технически анализ можеш да проследиш как се развиват обемите по позицията и при какви нива се увеличават. Не на последно място потърси информация за един холандски фонд, който навлиза в България и за неговите намерения, помоли твоя брокер за повече информация от пазара, дали не се търсят големи пакети от Биовет и дали има някой, който да е съгласен да продава. Помисли и върху това как ще се отрази на Биовет качването на Хювефарма в Лондон, когато това стане факт и т.н. Предполагам, че ти дадох доста поводи за размисъл, така че прилючвам с пожеланието за успех на всички спекуланти и дългосрочни инвеститори.

Коментар

• Домусчиев, собственик на Биовет

Kak shte komentirate rezkite promeni v cenata na akciite na "Biovet" na fondovata borsa?

- Bylgarskata fondova borsa e edna izmislica. Ako nqkoj den me zainteresuva cenata na akciite na kompaniqta na borsata, to tova shte e, kogato kachim "Hyuvefarma" na Nyujorkskata ili na Londonskata borsa. Za nashite ambicii bylgarskiqt kapitalov pazar e prekaleno malyk i ne mozhe da ni pomogne.

Togava zashto ne otpishete "Biovet"?

- Ne sme reshili, ne sme go napravili. Kogato precenim, che e neobhodimo, shte otpravim tyrgovo predlozhenie kym minoritarnite akcioneri. Zasega tova ne e prioritet, no ako vidim neobhodimost da go napravim, shte go napravim. V momenta predpochitam da investiram v novo oborudvane na "Biovet" ili v razrabotkata na nov produkt, vmesto da plashtam na razni spekulanti.

В Дневник

Коментар

• ....

Коментар

• Nikola, Nikola .... Докога бре моче ще премяташ през 10 ст? От такива като тебе акцията не може да си направи движението. Поне да влизаше с милиони та да те разбере човек, ами ти защо въобще се хабиш? Какво печелиш?
                          На борсата хората влизат за да печелят. Ти само калабалък правиш.
                          Прави, прави разбирач такъв... Сега ще купиш евтино като си видиш ушите без огледало.

Коментар

• ....

Коментар

• Ами в такъв случай сме горе-долу на едно мнение :-). И аз смятам, че тук някъде /ще/ има нещо като корекция, която в никакъв случайняма да е дълбока. По-скоро нещо като застой. А примера за графиките и големия портфейл го дадох, за да покажа, че един голям играч може да обърне всеки технически анализ с краката нагоре. С един ордер за 40-50 хил лв. и сме ударили 16, нали? И също имам личен портфейл, естествено с порядъци по-малък от другия, с резултатите от който обаче съм много горд:-)

Коментар

• ....

Коментар

Working...
                                X