IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ....

Коментар

• Това е: 1689000/6783378 = 0.25

А най-добре е наистина на гледаш на годишна база, както казаха преди мен знаещ и василевич.

Коментар

• Никола , не е срамно да се объркаш и да си признаеш за това.
        Именно в началото го сметнах без да извадя задълженията и получих
        РОЕ=0,185
        а иначе 1 689х лв.- печалба / 56 380 х лв. собствен капитал=0,02995
        Разбира се това не е съвсем коректно , поради факта , че не е годишна печалба.
        прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• Зависи кой отчет гледаш, дали използваш формулата на осреднена годишна база и използваната цена е средно-претеглена за цялото тримесечие, а от там може да има и известни разминавания.

При всички случаи обаче числото е там някъде (между 0.023 и 0.03).

Коментар

• ....

Коментар

• Абе около 25-27% е, ама Никола не иска да купува. Ех Никола Никола

Коментар

• Никола, коя част точно не ти е ясна? Василевич ти е написал много ясно как се изчилява: ROE=net income/ shareholder`s equity

Коментар

• ....

Коментар

• Разбира се не трябва да се забравя, че на този етап отчетите на Биовет не отразяват потенциала му, затова там се търгуват предимно очаквания и доста условни прогнози.
                    Така стоят нещата у нас.
                    На запад имат интерес да привличат капитал с добри отчети.
                    У нас обратно - да не плащат данъци и дивиденти :-(
                    Но всяко нещо с времето си :-)

Коментар

• Това Василевич е вече друга работа. Намирането на такива компании и инфо за тях не е лесна работа, но с повече усърдие се успява. В България такива разбира се няма, но има няколко компании в Европа и Америка, които вършат работа. Разбира се не трябва да се забравя, че на този етап отчетите на Биовет не отразяват потенциала му, затова там се търгуват предимно очаквания и доста условни прогнози. Но когато очакванията се сбъднат ще е късно да се купува.
                      Никола постави ми диагноза моля те и препоръчай лечение. Според мен съм тежък, почти неизлечим случай, но все пак. Между другото май се впрягаш много, а няма смисъл.

Коментар

• ROE=net income/ shareholder`s equity=0.030 :-).
                        Но този показател какта казах има смисъл при сравнение между предприятия ат един е същи бранш.

Коментар

• ....

Коментар

• Верно е, че грам мисъл няма в главата ми и дрънкам само празни приказки, ще спирам вече, защото и това не е лесна работа. Вече само теб ще слушам и ще пълнея. Кажи сега освен Полимери и ДЗИ банката друго да купувам ли, или само те са достатъчни? Между другото, колко е РОЕ на ДЗИ банк, а РОА??????Много въпроси имам, ще чакам с нетърпение да ми отговориш.

Коментар

• ....

Коментар

• Момчета, а предлагам да се разберете като мъже и да излезете на дуел. Утре преди отварянето на борсата, ул. Три уши N4. Оръжие по избор. Така ще е най-справеделиво

Коментар

Working...
                                X